مدیر مرکز پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد فشار خون و دیابت را عامل 80 درصد ابتلاء به نارسایی های کلیوی منجر به دیالیز عنوان کرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر محمد جعفر مدبر عزیزی با اشاره به اینکه تغییر در سبک زندگی و گسترش شهر نشینی موجب بروز بیماریهای مزمن می شود اظهار داشت : ابتلاء به نارسایی های کلیوی ناشی از بیماریهای مزمن در حال گسترش است و هر روز شاهد افزایش لیست انتظار بیماران نیازمند به دریافت کلیه هستیم .
وی با اشاره به اینکه بیماران دچار نارسایی کلیوی در هفته سه الی 4 بار مجبور به انجام دیالیز هستند که این امر موجب اختلال در روند زندگی آنها می شود افزود: با افزایش تحرک ، قطع و یا نکشیدن سیگار و کاهش وزن می توان از بروز بیماریهای زمینه ساز نارسایی های کلیوی پیشگیری کرد .
مدیر مرکز پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه انجام هر بار دیالیز هزینه های گزافی را بر دولت تحمیل می کند(50 هزار تومان برای هر دفعه ) خاطر نشان کرد : بیماران کلیوی جز بیماران خاص هستند و تمامی خدمات ارائه شده به این بیماران به طور رایگان صورت می گیرد.
دکتر محمد جعفر مدبر عزیزی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 900 بیمار مبتلا به نارسایی های کلیوی در لیست پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند افزود : با گسترش فرهنگ اهداء عضو از بیماران مرگ مغزی شده می توان از رنج و سختی های این بیماران کاست و این افراد را بار دیگر به زندگی عادی بازگرداند .
وی هزینه هر پیوند کلیه را 40 میلیون ریال عنوان کرد و گفت : انجام عمل پیوند از افراد مرگ مغزی شده برای بیماران کلیوی به طور رایگان است و با تلاشی که شده است فرانشیز بیمارستانها نیز از این دسته از بیماران دریافت نمی شود .