کنترل قند و فشار خون در بیماران دیابتی نقش مهمی در پیشگیری از بروز نارسایی های کلیوی در این بیماران ایفا می کند.


 

به گزارش وب دا ، و به نقل از مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی مشهد :هرساله تعداد زيادي از افراد جامعه به نارسايي كليه مبتلا مي شوند كه در صد قابل توجهي از آنها را مبتلايان به ديابت تشكيل مي دهند.

فشار خون بالا عامل اصلي در پيدايش بيماريهاي كليوي در مبتلايان به ديابت است. و سابقه خانوادگي فشارخون بالا در فرد ديابتي احتمال ابتلاء به بيماريهاي كليوي را زياد مي كند.

فشارخون بالا معمولا"به فشارخون بالاتر از85/135 ميلي مترجيوه گفته مي شود. اگرفرد مبتلا به فشارخون بالا داروهاي ضد فشارخون را  براساس  نظر پزشك معالج به طور مرتب مصرف كند مي تواند از ايجاد يا پيشرفت بيماريهاي كليوي جلوگيري کند.

کمر درد ، سوزش ادرار ، تکرر ادرار ، ناتوانی در دفع ادرار علیرغم وجود احساس مربوطه ، ادرار کدر یا خونی از علائم بروز عفونت کلیه و مثانه به شمار می رود و بیمار باید برای تشخیص به پزشکان متخصص مراجعه کند .

مشكلات كليوي در ديابت مانند ديگر عوارض مزمن آن قابل پيشگيري يا حداقل به تاخير انداختن است.

 بر اساس اعلام این مرکز : کاهش مصرف نمک ، نگهداری وزن در حد مطلوب ، محدود کردن مصرف گوشت قرمز و دیگر مواد غذایی پروتئینی ، کنترل مرتب غلظت قند خون ، استعمال نکردن دخانیات ، از جمله راهکارها برای پیشگیری از بروز نارسایی های کلیوی در بیماران دیابتی به شمار می رود .

این مرکز همچنین به بیماران دیابتی توصیه کره است: با برنامه غذايي صحيح ، ورزش مداوم و مصرف منظم داروهاي تجويز شده به كنترل قند خون خود كمك و سالانه براي بررسي كارد كرد كليه هايشان به پزشك مراجعه کنند.

گفتنی است : مهمترين نكته براي پيشگيري از پيدايش عوارض ديابت  نگهداری  قند خون در محدوده طبيعي(110-70 ميلي گرم در دسي ليتر) است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image