مصرف نمکهای تصفیه نشده موجب عوارض گوارشی ، کلیوی و کبدی در افراد می شود .
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی : مصرف نمك هاي معمولي و تصفيه نشده علاوه بر اين كه پاسخگوي نياز بدن به يد نيست حاوي ناخالصي هاي محلول و نامحلول زيان آوري هستند كه مي تواند سلامت مصرف كننده را به مخاطره انداخته و منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام هاي گوارشي، كليوي، كبدي و ريوي شود.
وجود اين ناخالصي ها در نمك در مواردی مي تواند ايجاد مسموميت كرده و حتي باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز كم خوني ناشي از كمبود آهن شود.
بر اساس اعلام این دفتر : افراد هيچ گاه از نمك هاي غير يددار و تصفيه نشده براي مصارف خوراكي، طبخ غذا و حتي خيساندن برنج استفاده نكنند و در هنگام خريد نمك به تاريخ توليد و انقضاي نمك، پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر روي بسته بندي نمك دقت كنند.
نگهداري و ذخيره كردن نمك يددار به مدت طولاني و بيشتر از يك سال موجب از دست رفتن بخشي از يد آن مي شود بنابراين ضرورت دارد از نگهداري طولاني مدت نمك خودداري كنند.
براي حفظ يد در نمك بايد نمك را دور از نور و رطوبت و در ظروف دربسته پلاستيكي، چوبي، سفالي يا شيشه اي رنگي نگهداري كرد