اگر سيگاري نيستيد، هيچ‌وقت سيگار نکشيد و اگر سيگاري هستيد، همين الان سيگار را ترک کنيد، چون بعد از ترک سيگار، اثرات خوب ناشي از آن در شما ظاهر مي‌شود.

به گزارش خبرنگار وبدا، اگر بخواهيم برخي اثرات خوب ترک سيگار را برشماري کنيم، بايد گفت: سه تا 6 ماه بعد از ترک سيگار، سرفه، خس‌خس و مشکلات تنفسي خوب مي‌شود، 5سال بعد، خطر حمله قلبي نصف يک فرد سيگاري مي‌شود و 10سال پس از ترک نيز خطر سرطان ريه نصف يک فرد سيگاري مي‌شود و خطر سکته قلبي مانند کسي است که هرگز سيگار نکشيده است!

تصميم‌گيري قاطع اولين‌ و مهمترين مرحله براي ترک سيگار

بررسي‌ها نشان مي‌دهد که براي ترک سيگار، تصميم‌گيري مهمترين مرحله است و بايد دلايل خود را براي ترک سيگار ليست کرد؛ مرحله دوم، آماده کردن خود براي ترک سيگار و مرحله پاياني نيز "ترک سيگار" است!

بايد بپذيريم که مصرف سيگار انتخاب راهي براي مرگ تدريجي است؛حداقل 43نوع از سموم شيميايي در دود سيگار وجود دارد و مواد موجود در آن ضربان قلب و فشارخون را بالا مي‌برد و خطر سکته‌هاي قلبي و مغزي، سرطان ريه، گلو، لب و دهان، حنجره، حلق، مثانه، کليه، معده، دهانه رحم و ... را افزايش مي‌دهد.

همچنين سيگار بروز پوکي استخوان را تسريع مي‌کند و دود ناشي از آن موجب بروز بيماري لثه، خرابي دندان‌ها، بوي بد دهان و خشکي دهان و بيماري‌هاي مزمن ريوي همچون برونشيت مي‌شود.

به گفته معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد، هر چه تعداد و مدت سيگار کشيدن بيشتر شود، عوارض آن شديدتر است.

عوارض استعمال دخانيات بر سلامتي

دکتر حميدرضا بهرامي در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا، درباره عوارض استعمال دخانيات بر سلامتي، مي‌گويد: سيگارکشيدن نه تنها سلامتي خود فرد را به چالش مي‌کشاند، بلکه دود آن تجاوزي آشکار به حقوق ديگران بويژه کودکان و زنان باردار است و به آنها آسيب بيشتري مي‌رساند.

وي اظهار مي‌کند: مصرف هر نوع دخانيات براي سلامتي ضرر دارد اما بيشترين آسيب به قلب و ريه وارد مي‌شود.

روش‌هاي ترک سيگار

دکتر بهرامي با بيان اين که «راه‌هاي زيادي براي ترک سيگار وجود دارد اما براي هر فرد، يک روش مناسب توصيه مي‌شود»، تصريح مي‌کند: براي ترک، بايد در تصميم خود محکم و قاطع بود و در يک روز معين سيگار را ترک کرد ؛ براي اغلب افراد اين موفق‌ترين روش بوده و روش ديگر ترک تدريجي است.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره ترک تدريجي سيگار توصيه مي‌کند که ابتدا ميزان مصرف روزانه سيگار کم شود،مکان هميشگي سيگار کشيدن تغيير يابد و زمان سيگار کشيدن هر روز يکساعت به تأخير بيفتد. در ادامه وقتي سيگار به نيمه رسيد، خاموش شود و در نهايت سيگار بطور کامل کنار گذاشته شود.

ريشه اعتياد اغلب مسائل رواني است

بر اساس مطالعات انجام شده، ريشه اعتياد در بسياري موارد، مسائل رواني است و از آنجاکه افراد بطورمعمول براي درمان مشکلات رواني خود مراجعه نمي‌کنند، بتدريج بصورت خوددرماني و تفنني به مصرف موادمخدر ادامه مي‌دهند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در اين باره به وبدا مي‌گويد: مواد مخدر و محرک هرچند ممکن است در اوايل مصرف بهبودي موقت و گذرا را ايجاد کند اما به فاصله مدتي بسيارکوتاه، بيماري و افسردگي و اضطراب اوليه شدت مي‌يابد.

دکتربهرامي توصيه مي‌کند: همه افراد بويژه مردان براي بيماري‌هاي جسمي و رواني خود بموقع به پزشک مراجعه و از خوددرماني بويژه با مصرف داروهاي مخدر و محرک خودداري کنند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image