مدير گروه تخصصي پيشگيري و كنترل بيماريهاي دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجراي چهار مرحله شستشوي صحيح ميوه و سبزي براي پيشگيري از بيماريهاي قابل انتقال از طريق آب و غذا را ضروري اعلام کرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دكتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه خطر ابتلا به بیماریهای عفونی روده ای همچون التور( وبا) در فصل گرما افزایش می یابد اظهار داشت : بهترين راه پيشگيري از اين بيماري ها رعايت نكات بهداشتي به ويژه شستن صحيح ميوه و سبزيجات است.
وي پاکسازی، گل و لاي زدايي، انگل زدايي و ضد عفونی را از جمله چهار مرحله صحیح شستشو میوه و سبزی برشمرد و افزود:مرحله پاكسازي همان تميز كردن سبزي است، در مرحله شستشو پس از تميز كردن سبزي بايد آن را در آب خيس كرد تا گل و لاي آن گرفته شود.
مدير گروه تخصصي پيشگيري و كنترل بيماريهاي دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در مرحله انگل زدايي به ازاي يك ليتر آب سه قطره مايع ظرفشويي ريخته و سبزي ها را در آن مي ريزيم و پس از چند دقيقه آب كشي مي كنيم.
دکتر جویا گفت : در مرحله ضد عفوني نيز سبزي ها را در آب ريخته و مايع ضد عفوني پركلرين به آن اضافه مي كنيم كه معمولا به ازاي پنج ليتر آب نيم قاشق چايخوري پودر پركلرين استفاده مي شود.
وی افزود: اگر ميوه و سبزي به اين شكل شستشو و ضد عفوني شوند، خطر انتقال بيماري هايي مانند وبا و يا كيست هيداتيك از اين طريق وجود نخواهد داشت.
مدير گروه تخصصي پيشگيري و كنترل بيماريهاي دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از آب سالم و بهداشتي، اطمينان از فاسد نبودن مواد غذايي و پختني قبل از مصرف، شستن دستها با آب و صابون پیش از مصرف مواد غذایی و پس از استفاده از سرویس بهداشتی را از ديگر راهكار هاي پيشگيري از بيماري های منتقله از آب و غذا به ویژه وبا برشمرد.