رئيس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي ،کمبود ريز مغذي هاي روي و آهن را يکي از مشکلات شايع کودکان زير سه سال کشور عنوان کرد .
دکتر زهرا عبداللهي در گفتگو با وب دا علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: بر اساس بررسي هاي انجام شده در سال 91 و مقايسه وضعيت شرايط کودکان در سال 80 نشان داد که با اجراي برنامه هاي مداخله اي در شبکه هاي بهداشت و درمان کشور شيوع کم خوني و فقر آهن در ميان کودکان 15 تا 24 ماه از 40 درصد به 20 درصد کاهش يافته است.
وي با اشاره به اينکه کمبود روي و آهن در کودکان به ويژه در مناطق محروم کشور و مناطق روستايي و در ميان کودکان 15 تا 24 ماه و کودکان زير شش سال شايع تر است اظهار داشت: در آموزشهايي که به مادران داده مي شود اهميت آهن ياري و تاثيراتي که در رشد و تکامل کودکان دارد بيان و بر مصرف به موقع آن تاکيد مي شود .
رئيس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اينکه کم خوني و فقر آهن بيشترين تاثير را در بهره هوشي و تکامل مغزي کودکان مي گذارد خاطر نشان کرد : خوراندن 15 قطره از مکمل آهن و گنجاندن منابع تغذيه اي حاوي آهن از جمله گوشت، شير ، حبوبات، سويا و غلات سبوس دار از جمله نکاتي است که مادران بايد نسبت به آن توجه ويژه داشته باشند.
دکتر زهرا عبداللهي ايجاد اختلال در رشد و کوتاه قدي را نيز از تاثيرات منفي کمبود روي در کودکان است که بايد در وعده هاي غذايي کودکان و استفاده از مکمل ها با نظارت پزشکان توجه داشته باشند .
وي کمبود ويتامين D را از ديگر مشکلات تغذيه اي در تمامي گروههاي سني برشمرد و اظهار داشت:90 درصد تامين ويتامين دي از نور مستقيم آفتاب صورت مي گيرد.
رئيس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي خاطر نشان کرد: به همين منظور طرح غني سازي شير مدارس با ويتامين D به صورت پايلوت در تهران آغاز شده و 8 هزار دانش آموز زير پوشش قرار گرفتند.
دکتر زهرا عبداللهي خاطر نشان کرد: پس از ارزيابي نتايج اين طرح، برنامه غني سازي شير و توزيع آن در مدارس در کل کشور اجرا مي شود .