مديرکل نظارت بر فرآوردههاي غذايي، آرايشي و بهداشتي کشور از اجراي برنامه ارتقاي سلامت برنج و ایجاد امکان ردیابی این محصول در سطح عرضه خبر داد و گفت: پس از نمونهبرداري از 587محموله خارجي و انجام آناليزهاي مربوطه، آلودگي 19محموله برنج وارداتي مشخص و از سطح عرضه و چرخه مصرف مردم خارج شد.
واردات برنج مشمول ثبت منبع و محصول شد
دکتر هدايت حسيني در گفتوگو با خبرنگار وبدا، در اين باره اظهار کرد: براساس این برنامه، علاوه بر بازرسی و انجام آزمون بر روی تمام محمولههای برنج وارداتی به کشور، واردات برنج از مهرماه سال گذشته مشمول ثبت منبع و محصول شد و به اين ترتيب اجازه ورود برنج فقط به محمولههایی داده میشود که حداقل آلایندهها در خاک کشور مبدأ وجود داشته باشد و از نظر بهداشتي در واحدهای فرآوری و بستهبندی مناسب تولید شوند.
وي اعلام کرد: در راستای نظارت بهداشتی بیشتر بر محصول برنج تولید شده در داخل کشور و امکان قابلیت ردیابی و شناسنامهدار کردن آن واحدهای بستهبندی کننده برنج ملزم شدند حداکثر تا يکم مهرماه امسال نسبت به اخذ پروانه یا شناسه نظارت از وزارت بهداشت اقدام کنند.
مشاهده آلودگي در 11محموله برنج داخلي
دکتر حسيني با اشاره به نمونهبرداري 165محموله برنج داخلي، گفت: پس از آناليزهاي آزمايشگاهي در 11محموله برنج منتسب به داخلي، آلودگيهايي مشاهده و از سطح عرضه جمعآوري شد.
به گفته مديرکل نظارت بر فرآوردههاي غذايي، آرايشي و بهداشتي کشور، در راستاي اجراي برنامه ارتقاي سلامت برنج، دو هزار و 365 محموله برنج در گمرکات آزمون شد و پس از اطمينان انطباق با معيارهاي موردپذيرش ترخيص شد.
وي خاطرنشان کرد: به منظور پایش دقیق سلامت برنجهای عرضه شده در کشور، معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علومپزشکی سراسر کشور با هماهنگی مرکز سلامت محیط و کار و معاونتهای بهداشتی با توجه به برنامه زمانبندی ملزم به کنترل سطح عرضه و جمعآوری برنجهای موجود فاقد پروانه یا شناسه نظارتی از وزارت بهداشت در سطح بازار هستند.