کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رژیم غذایی نا مناسب و اضافه وزن را از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرد.
به گزارش وب دا ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی و عروقی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان و همچنین کشور به شمار می رود اظهار داشت : تغییر در رژیم غذایی ، مصرف غذاهای پرکاری، پرچرب و شور و در نتیجه اضافه وزن و چاقی یکی از عوامل اصلی در بروز بیماریهای قلبی و عروقی به شمار می رود.
وی کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی ، توجه به نوع روغن مصرفی ، کاهش مصرف مواد قندی ، کاهش مصرف نمک ،افزایش مصرف فیبر و میوه و سبزی را از جمله راهکار به منظور حفظ سلامتی و جلوگیری از اضافه وزن برشمرد.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه از عوامل موثر در کنترل وزن به شمار می رود گفت : تعادل به معني مصرف مقادير كافي از مواد غذايي مورد نياز براي حفظ سلامت بدن و تنوع مصرف انواع مختلف مواد غذايي كه در پنج گروه اصلي غذايي (گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، گروه ميوه ها و سبزی ها)می باشد .
دکتر زهرا اباصلتی همچنین تاکید کرد :غذاها تا حد امكان به صورت آب پز، بخارپز يا كبابي مصرف شود،از سرخ کردن زیاد غذا خودداری گردد.،مصرف غذاهاي سرخ شده، سوسيس، كالباس، خامه، چيپس، پفك، سس ها، مغز، دل و قلوه، كله و پاچه در برنامه غذایی کاهش یابد.پوست مرغ و چربي هاي قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ جدا شود و از قسمت هاي كم چرب گوشت ها استفاده شود.،از گوشت هاي كم چرب مثل مرغ و ماهي به جاي گوشت قرمز استفاده شود. و حداقل دو بار در هفته ماهي مصرف كنيد. چربي موجود در ماهي از نوع چربي هاي مفيد است. به جای سرخ کردن ماهی آن را به شکل بخارپز و یا تنوری استفاده کنید.
وی کم تحرکی ، فشار خون بالا، استعمال دخانیات ، استرس و فشارهای روحی و روانی و اختلال در چربی های خون (بالا بودن کلسترول ) را از دیگر عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی برشمرد و اظهار داشت : با انجام فعاليت بدني، ورزش منظم متناسب با سن و شرايط جسمي و آشنایی با روش هاي كنترل و برخورد مناسب با استرس می توان از بروز این بیماری تا حد زیادی پیشگیری کرد .