به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مدبر با اشاره به اینکه در حال حاضر انجام پیوندمغز استخوان درچند بیمارستان تهران انجام می شود اظهار داشت : با انجام مقدمات لازم و تجهیز دستگاههای مورد نیاز در بیمارستان منتصریه مشهد در آینده نزدیک پیوند مغز استخوان اطفال در مشهد نیز فراهم می شود .
وی با اشاره به اینکه بر این اساس روزهای سه شنبه هر هفته کلینیک پیوند مغز استخوان با استقرار فوق تخصص هماتولوژی کودکان و فلوشیب پیوند سلولهای بنیادی در محل بیمارستان آماده تشکیل پرونده می باشد خاطر نشان کرد : پزشکان می توانند بیماران زیر 20 سال نیاز به پیوند مغز استخوان را به کیلینیک پیوند مغز استخوان منتصریه ارجاع دهند.
مدیر مرکز مدیریت پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تا کنون بیماران نیازمند به انجام پیوند مغز استخوان برای انجام معاینات پزشکی و آزمایشهای تخصصی به تهران اعزام می شدند افزود: این بیماران روزهاي سه شنبه هرهفته ازساعت10صبح تا13ميتوانندبه بيمارستان منتصريه واقع درخيابان امام خميني25(خيابان جنت)مراجعه کنند .
دکتر مدبر با اشاره به اینکه پیوند مغز استخوان برای درمان قطعی بیماری استفاده می شود اظهار داشت : در بعضی بیماریها تنها راه درمان ودر بعضی بیماریها یکی از راههای درمان و درمان ترجیحی ،پيوندمغزاستخوان است. مثلا" در بیماری تالاسمی تزریق خون یک درمان موقت وتسکینی و پیوند مغز استخوان تنها را ه درمان بیماری است. ولی در سرطان خون، شیمی درمانی و پیوند هر دو از راههای در مانی است که بسته به وضعیت بیمار یکی از دو روش ارجح است.
مدیر مرکز مدیریت پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: درمان بیماریهای هماتولوژیک از جمله لوسمی ها، لنفومها،نروبلاستوم، تومورهای تخمدان،تومورهاي مغز، تومورهای استخوانی و هر نوع سرطان مقاوم به کموتراپی و درمان بیماران تالاسمی ،هموگلوبینوپاتیها، آنمی آپلاستیک و آنمی فانکونی، پیوند مغز استخوان جایگاه ویژه ای دارد.
دکتر محمد جعفر مدبر عزیزی گفت: درهنگام انجام پيوندمغزاستخوان براي بيماران ، می توان ازمنابعي مانند مغز استخوان، خون محیطی و سلولهای بند ناف استفاده كرد. بهترین نوع پیوند، از خواهر یا برادربيمار با سازگاری کامل ژنتیکی است .در حال حاضر بیماری های متعددی با پیوند مغز استخوان قابل درمان می باشند.
گفتنی است : مرکز پیوند اعضا منتصریه در زمینی به مساحت 3 هزار متر مربع و زیر بنای 9 هزار 200 متر در شش طبقه در قالب آزمایشگاه و رادیولوژی، درمانگاهها، اطاقهای عمل با ظرفیت هشت تخت ، بخش ICU ، بخش دیالیز با ظرفیت 50 تخت و بخشهای بستری با مشارکت و همکاری آستان قدس رضوی ساخته و به دانشگاه تحویل داده شده است و در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تجهیز این بیمارستان می باشد .
گفتنی است : محل این بیمارستان از سوی یکی از خیران سلامت وقف شده است و برای ساخت این طرح نیز آستان قدس رضوی 100 میلیارد ریال هزینه کرده است .