مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه حيوانات عامل 50 درصد از بيماريهاي عفوني در انسان به شمار مي روند اظهار داشت:‌تا کنون بيش از 800 بيماري مشترک ميان انسان و حيوان شناسايي شده است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا جويا در آستانه هفته ملي مبازره با بيماري هاي مشترک بين انسان و حيوان خاطر نشان کرد: ‌هاري، تب مالت، تب هاي خونريزي دهنده، سياه زخم، کيست هيداتيک و سالک از جمله شايعترين بيماري هاي مشترک ميان انسان و حيوان به شمار مي رود.

مراجعه به نزديکترين مرکز بهداشتي درماني در صورت حيوان گزيدگي

وي با اشاره به اينکه هاري ويروسي بسيار خطرناک است که در صورت بي توجهي به درمان آن منجر به مرگ مي شود اظهار داشت:‌ افراد در صورت حيوان گزيدگي بلافاصله به نزديکترين مرکز بهداشتي درماني محل سکونت خود مراجعه کنند.

مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد شستشوي محل زخم، واکسن کزار و ضد هاري را از جمله اقدامات اوليه درماني در زمان حيوان گزيدگي برشمرد و اظهار داشت:‌در سال گذشته بيش از دوازده هزار و 500 مورد حيوان گزيدگي در مراکز بهداشتي درماني زير پوشش دانشگاه به ثبت رسيد که با اقدامات به موقع مورد ي ازابتلا گزارش نشد.

دکتر محمد رضا جويا با اشاره به اينکه بيشترين گزش از خانواده سگ سانان به ويژه سگ هاي گله و صاحب دار گزارش شده است تصريح کرد: توجه به تغيير خلق و رفتار حيوانات و  اجتناب از اذيت و آزار حيوانات که منجر به حمله شود از جمله راهکارهاي پيشگيري از حيوان گزيدگي به شمار مي رود.

تب مالت، بيماري هزار چهره

وي ابتلا به تب مالت را از ديگر بيماريهاي شايع مشترک ميان انسان و حيوان برشمرد و اظهار داشت:‌اين بيماري به دليل اينکه داراي علائم مختلف باليني است از آن به عنوان بيماري هزار چهره ياد مي شود.

مدير گروه تخصصي پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در سال گذشته يک هزار و 557 مورد ابتلا به بيماري تب مالت در شهرهاي زير پوشش دانشگاه به ثبت رسيد اظهار داشت:‌استفاده از فرآورده هاي دامي پاستوريزه و بهداشتي و استفاده از شير جوشيده شده (پس از به جوش آمدن به مدت 5 دقيقه جوشش ادامه داشته باشد) از جمله راهکارهاي پيشگيري از اين بيماري به شمار مي رود.

تماس با دام آلوده و کنه مهمترين راه بيماري تب خونريزي دهنده

دکتر محمد رضا جويا بيماري تب خونريزي دهنده را از ديگر بيماريهاي مهم مشترک ميان انسان و حيوان برشمرد و اظهار داشت:‌ تب کريمه کنگو بيماري حاد ويروسي است و  از شايعترين بيماريهاي خونريزي دهنده به شمار مي رود.

وي افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از دام به انسان منتقل می شود و  با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده و خونریزی ناگهانی، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده ورحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود.

دکتر محمد رضا جويا تصريح کرد:‌ تماس با دام آلوده ، تماس با خون و ترشحات دامی  و انتقال از طریق کنه هیالوما آلوده از جمله راههای انتقال این بیماری است و  دامداران ، توزیع کنندگان فرآوردهای خام دامی (قصابان) ، بانوان خانه دار و گله داران بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در سال گذشته 54 بيمار مشکوک به بيماري تب کريمه کنگو به مراکز بهداشتي درماني مراجعه کردند اظهار داشت:‌از اين تعداد 4 نفر مبتلا به اين بيماري بودند که خوشبختانه با اقدامات مناسب تشخيصي و درماني، بيماران بهبود يافتند.

تماس با دام آلوده عامل ابتلا به سياه زخم

دکتر محمد رضا جويا اظهار داشت:‌ سياه زخم بيماري ميكروبي حاد قابل انتقال بين انسان و حيوان است كه معمولاً بر پوست اثر مي كند ولي ممكن است بندرت دستگاه تنفسي و دستگاه گوارش را نيز تحت تأثير قرار دهد .

وي ارتباط با دام آلوده را مهمترين عامل ابتلا به اين بيماري عنوان کرد و اظهار داشت:‌در سال گذشته 19 مورد ابتلا به اين بيماري در شهرهاي زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد به ثبت رسيده است.

رعايت بهداشتي سبزي و صيفي بهترين راهکار پيشگيري از کسيت هيداتيک

مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه کيست هيداتيک بيشتر درمناطقی که دامداری رواج دارد ديده ميشود و ارتباط انسان با سگ و دام ها زمينه ابتلا را فراهم می کند اظهار داشت:‌رعايت بهداشت فردي و شستشوي مناسب سبزي و صيفي بهترين راهکار پيشگيري از اين بيماري به شمار مي رود.

بروز زخم هاي بيش از دو هفته از علائم مهم ابتلا به سالک

دکترمحمد رضا جويا ابتلا به بيماري سالک را يکي ديگر از مهمترين بيماريهاي مشترک ميان انسان و حيوان برشمرد و اظهار داشت:‌سالک به وسیله پشه خاکی به افراد سالم منتقل می شود و ‌به منظور پيشگيري از گسترش زخم سالک درمان اين بيماري بايد جدي گرفته شود و در صورتيکه فردي زخم طول کشيده بيش از دوهفته داشته باشد حتما بايد به پزشک مراجعه کند.

وي تصريح کرد:‌ در سال گذشته 3 هزار و 158 مورد ابتلا به سالک در شهرهاي زير پوشش دانشگاه گزارش شد که در مراکز بهداشتي درماني به طور رايگان زير پوشش دوره هاي درماني قرار گرفتند.

مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي مرکز بهداشت استان اظهار داشت:‌ پوشيدن البسه مناسب و پوشيده، بيرون گذاشتن به موقع زباله ها، جمع آوري نخاله هاي ساختماني و استفاده از قرص ها و پمادهاي دور کننده حشرات از جمله اقداماتي است که براي پيشگيري از اين بيماري مي توان انجام داد و در صورت ابتلا به اين بيماري، شخص مبتلا بايد محل زخم را بپوشاند تا ميکروب آن به ديگر افراد سرايت نکند.

گفتني است:‌14الي 22 تير ماه هفته ملي مبارزه با بيماريهاي مشترک ميان انسان و حيوان نامگذاري شده است.


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image