بيماري زونا به آبله مرغان بالغين شهرت دارد و به طور معمول در افرادي رخ مي دهد که سابقه آبله مرغان را در سالهاي گذشته داشته اند و اين ويروس را به صورت نهفته در خود جاي داده اند.
عضو مرکز تحقيقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه ابتلا به اين بيماري در افراد بالاي 50 سال بيشتر شايع است اظهار داشت: بيماري زونا به دليل فعال شدن دوباره ويروس" واريسلازوستر" که در سيستم عصبي بدن پنهان است ايجاد مي شود.
دکتر احمد رضا طاهري خاطر نشان کرد:ايجاد تاول هاي قرمز و دردناک و بيشتر در مسير رشته هاي حسي، تب و لرز خفيف، احساس کسالت، تهوع، دل پيچه و يا اسهال خفيف، درد روي قفسه سينه، صورت يا شکم بر حسب ناحيه اي که گرفتار شده است از جمله علائم بارز اين بيماري به شمار مي رود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد استرس، افزايش سن،کاهش مقاومت بدن به علت وجود يک بيماري زمينه اي، استفاده از داروهاي سرکوب کننده ايمني يا ضد سرطان، جراحي يا تاباندن اشعه به بدن و لوسمي يا لنفوم را از جمله عوامل افزايش دهنده ابتلا به زونا برشمرد.
دکتر طاهري در خصوص راهکارهاي تشخيصي اين بيماري اظهار داشت: تشخيص زونا به طور معمول تا زمان بروز بثورات پوستي امکان پذير نيست و پس از تشخيص درمانهايي که بيشتر خارش و درد را تا حد امکان کاهش مي دهند در دستور کار قرار مي گيرد.
عضو مرکز تحقيقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه افزايش سيستم ايمني بدن و استفاده از مکمل هاي ويتامين ث و ب کمپلکس با تجويز پزشک مي تواند از بروز اين بيماري پيشگيري کند تصريح کرد: در صورت ابتلا ضمن مراجعه به پزشک متخصص، استفاده از محلول کالامين، حمام آب سرد، ضد عفوني تاولها و اجتناب از دستکاري تاولها راهکاري مناسب در بهبود بيماري به شمار مي رود.