به گزارش وب دا ، دکتر غلامحسین خدایی با اشاره به اینکه در این نظام 10 سرطان شایع در استان مورد بررسی قرار گرفت که سرطان معده 2/12 درصد ، پوست 1/12 درصد ، مري 1/10 درصد ، پستان 1/9 درصد ، کولورکتال 7 درصد ، لوسمي ها 7/5 درصد، مثانه 2/5 درصد ، پروستات 4/3 درصد ، ريه 5/2 درصد ، غدد لنفاوي 4/2 درصد ، به ترتیب شایعترین سرطان ها در استان به شمار می رود .
همچنین عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،پری سردل ، سیری زودرس و تهوع و استفراغ را از علائم ابتلاء به سرطان معده عنوان کرد .
دکتر کاظم انوزی با اشاره به اینکه سن شايع اين بدخيمي دهه ششم عمر است اما وقوع آن در سنين پايين تر نيز ناشايع محسوب نمي شود و توجه به علائم بالینی این بیماری نقش مهمی در شناسایی به موقع و درمان آن دارد اظهار داشت : کاهش وزن غير قابل توجيه ، بي اشتهايي ، علايم مبهم سوء هاضمه ، استفراغ خوني يا وجود خون در مدفوع از دیگر علائم ابتلاء به این بیماری است .
وی با اشاره به اینکه ممکن است علائم بیماری در دیگر بیماریهای معده نیز مشاهده شود گفت:بهتر است برای تشخیص بهتر و درمان به پزشکان متخصص مراجعه شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : پرهيز از مصرف زياد شوري و ترشي ،غذاهاي دودي شده و نمک سود شده و غذاهاي پر چرب و پر پروتئين ،قطع سيگار و مواد مخدر و مشروبات الکلي، استفاده از لبنيات ، سبزيجات سالم ، ميوه ها و حبوبات که حاوي ويتامين هاي A و. C مي باشند،استفاده از آب شرب بهداشتي ، در پيشگيري از اين بدخيمي و بسياري از بدخيمي ها بخصوص بدخيمي هاي دستگاه گوارش موثرند.
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: اين بيماري اگر زود تشخيص داده شود بطور کامل قابل علاج است و بر عکس در زماني که ديرتشخيص داده شود ممکن است از معده فراتر رفته و به نقاط ديگر بدن دست اندازي کند.