مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خراسان رضوی استفاده از روغنهای مایع به جای روغنهای جامد را راهکاری مناسب برای کاهش کلسترول خون عنوان کرد.
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی گفت:بهتر است به جای طبخ غذا با روغنهای جامد و کره حیوانی و مارگارین از روغنهای مایع مخصوصا روغن زیتون و کانولا (کلزا) در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
وی افزود: لازم است مصرف غذاهای چرب و آغشته به روغن را کاهش داده و از خوردن سوسیس و کالباس، شیرینیهای پرچربی و پرخامه، سسها و کبابهای کوبیده که پر از چربی است و همچنین آبگوشت پرچربی پرهیز کرد.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه باید در پخت غذاهای خانگی از حداقل روغن استفاده کرده و به هیچ عنوان از روغنهای جامد استفاده نکنیم، افزود: میزان چربی خون خود را به طور مرتب کنترل کنید، قبل از پخت، چربیهای قابل رویت گوشت و مرغ را جدا نموده و از سرخ کردن مواد غذایی خودداری کنید. حتی الامکان بهتر است از غذاهای آب پز، بخارپز و کبابی استفاده شود.
دکتر اباصلتی گفت : افرادی که دارای چربی خون هستند گوشت قرمز را فقط 3 بار در هفته به میزان کم، مصرف نمایند. همچنین مصرف ماهی به دلیل داشتن چربی مفید امگا 3 به صورت دو بار در هفته توصیه میشود.
وی افزود: مصرف میگو به دلیل داشتن مقداری کلسترول به صورت مداوم چندان مطلوب نیست و بهتر است مصرف تخم مرغ به 3 عدد در هفته محدود شود.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خراسان رضوی گفت:افرادی که به افزایش کلسترول خون مبتلا هستند ، انواع مربا، کره، خامه و سرشیر را کمتر مصرف کنند و مصرف مواد غذایی حیوانی که دارای کلسترول بالا میباشند مانند مغز گوسفند، جگر مرغ، کلیه گوسفند، قلب، امحاء و احشاء و میگو را محدود کنند.
دکتر اباصلتی افزود: برای داشتن بدنی سالم بهتر است قندهای ساده مثل :شکر، قند و شیرینی را کمتر مصرف کرد و با انجام آزمایش خون دورهای میزان کلسترول خون خود را کنترل کرده و از میزان کلسترول بد و کلسترول خوب خود آگاه شد.