516.jpg - 8.35 kBمرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان دانشگاه ، در حوزه اقدامات تحقیقی- تشخیصی و تربیت متخصصین گام های ارزشمندی را برداشته است

دکتر حسین آیت اللهی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص پاتولوژی، فلوشیپ فوق تخصصی پاتولوژی مولکولی و سایتوژنتیک از جمله اساتید باسابقه‌ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از سال 1383 به عنوان هیأت علمی وارد این مجموعه شده و مسئولیت های مختلفی را در بخش های مختلف آموزشی و تشخیصی در این دانشگاه عهده دار می باشد. دکتر آیت اللهی در فاصله سال های 2017 و 2018 جهت گذراندن یک دوره فرصت مطالعاتی عازم کشور آمریکا شده و پس از طی دوره تکمیلی در حوزه مولکولار ژنتیک کنسر و هماتوپاتولوژی در دانشگاه هاروارد، به کشور باز می گردد تا تجارب علمی ارزشمند خود را در خدمت به جامعه به کار بگیرد. کسب رتبه دوم بورد تخصصی در آسیب شناسی تشخیصی و بالینی و نگارش 200 مقاله علمی نیز از دیگر دستاوردهای قابل توجه دکتر آیت اللهی در طی سالهای گذشته  می باشد، سایت خبری وبد دا در راستای آشنایی بیشتر با فعالیت های اساتید هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفتگویی با این استاد باسابقه داشته که شرح آن را در ادامه می خوانید:

وب دا: لطفاً در ابتدا خود را برای مخاطبان این گفتگو معرفی بفرمایید؟

من دکتر حسین آیت اللهی هستم، متخصص پاتولوژی و فلوشیپ فوق تخصصی پاتولوژی مولکولی و سایتوژنتیک و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد. در سال 1383 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم و در سال 1387 جهت گذراندن دوره فلوشیپ پاتولوژی مولکولی و سایتوژنتیک به شهر شیراز رفتم که این دوره هم در سال 1389 پایان یافت. سپس به عنوان اولین دارنده گواهی نامه فلوشیپ پاتولوژی مولکولی و سایتوژنتیک در ایران شروع به کار کردم و با کمک مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق شدم بخش پاتولوژی و سایتوژنتیک بیمارستان قائم (عج) را راه اندازی کرده و تمام تلاشم را در راستای راه اندازی این بخش ها به کار گرفتم.

وب دا: حمایت مسئولان دانشگاه از اقدامات شما چطور بود؟

در زمانی که اکثر نمونه های مربوط به لوکمی ها، لنفوم ها جهت تشخیص پاتولوژی مولکولی و سایتوژنتیک به خارج از کشور می رفت، ما در همین مرکز موفق شدیم تست های تشخیصی را در فضای دانشگاه مشهد انجام دهیم. نکته مهم آن است که دانشگاه در راستای راه اندازی بخش، خرید تجهیزات در این مدت از ما حمایت زیادی کرده است و من در همین جا از مسئولین دانشگاه کمال قدردانی را دارم.

وب دا: در مورد فرصت مطالعاتی که در خارج از کشور داشتید هم توضیحاتی بفرمایید؟

در فاصله سال های 2017 و 2018 با توجه به فرصت مطالعاتی که در اختیار من قرار داده شد، عازم کشور آمریکا شدم و در ماساچوست جنرال هاسپیتال، دانشگاه هاروارد به مدت دو سال دوره تکمیلی را در حوزه مولکولار ژنتیک کنسر و هماتوپاتولوژی گذراندم.

وب دا: از دستاوردهای مرکز در سالهای گذشته توضیح بفرمایید؟

ما در این سال ها موفق شدیم تعداد زیادی از دانشجویان را تربیت کنیم و پایان نامه های بسیاری را در این زمینه کار کردیم که در رشته های تخصصی و فوق تخصصی، کارشناسی ارشد و PHD بود. علاوه بر فعالیت های مذکور، مرکز تحقیقات را نیز به سرانجام رساندیم و موفق به دریافت موافقت اصولی آن شدیم. مرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیار موفق بوده و تعداد زیادی از دانشجویان داخل کشور از شهرهای مختلف از جمله؛ تهران، اصفهان و خارج از کشور نظیر کشورهای عراق، افغانستان جهت گذارندن یک سری دوره های تکمیلی به این مرکز مراجعه می کنند و از امکانات و تجربیاتی که ما کسب کردیم بهره مند می شوند و آموخته های خود را در شهر و کشور خود اجرا می کنند که ان شااله مثمر ثمر باشد.

در ارتباط با کلاس هایی که در این زمینه برگزار کرده ایم هم باید عرض کنم، اقداماتی که مرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان انجام می دهد، بیشتر در زمینه کنسر ژنتیک است و بیشتر در زمینه تورموها، لوکمی ها و لنفوم ها از جمله تومورهای سر و گردن، کلورکتال و سرطان پستان و سرطان های خون که بسیار شایع هستند، کار می شود. ما با اکثر بیمارستان سطح شهر مشهد همکاری داریم و نمونه های آنها به این مرکز ارسال می شود.

وب دا، در مسیر تحصیل و فعالیت‌های کاری آیا چالش ها و موانعی را هم تجربه کردید؟ در صورت پاسخ مثبت بفرمایید چطور با این چالش ها و موانع مقابله کرده اید؟

بله... قطعا ما در این زمینه چالش های زیادی داشتیم و خواهیم داشت چون معمولا هیچ کار سنگینی بدون چالش نیست و با لطف همکاران و دست اندکارانی که در دانشگاه و بیمارستان با ما همکاری کرده اند، موفق به رفع آن چالش ها شده ایم. مشکل اصلی ما در حال حاضر کمبود بودجه است. چون برای راه اندازی کارهای جدید و  با توجه به نو شدن بسیاری از روش ها قطعا نیازمند این هستیم که ما هم به روز شویم و به سمت و سویی برویم که تمام دنیا می روند، همچنین باید با سایر کشورها ارتباط داشته باشیم تا براساس تجربیات آنها و ما بتوانیم به شرایط مطلوبی دست یابیم.

وب دا: آیا در حوزه‌هایی که فعالیت داشته‌اید دستاوردهایی که در قالب کسب مقام/ رتبه باشد هم شده اید؟

من دارنده بورد تخصصی هستم و رتبه دوم بورد تخصصی در آسیب شناسی تشخیصی و بالینی را کسب کردم و نزیک به 200 مقاله نوشته ام که مقاله های بسیار ارزشمندی بودند و ژورنال های معتبر منتشر شده اند.

وب دا، آیا خانواده هم در پیشرفت های تحصیلی و کاری شما نقش داشتند؟

بله قطعا و از همین جا از خانواده خودم تشکر می کنم، از همسر مهربانم که همیشه پشت و پناه من بودند و فرزندان من که آنها نیز دستی بر علم پزشکی و دندانپزشکی دارند و در حال فعالیت هستند. بی شک، بدون همکاری انها من نمی توانستم در دوره های مختلف شرکت کنم، کارهای جدید ارائه کنم و مقالاتم را به رشته تحریر در آورم و از لطف و همکاری آنها سپاسگزارم.

همچنین در پایان از زحمات مادر و همچنین پدرم که روحشان شاد باشد و من را در این مسیر هدایت نموده اندتقدیر و تشکر میکنم .در ضمن در این مدت بسیاری از کارشناسان و همکاران درجه یک از نظر علمی در این مرکز فعالیت داشته و دارند که بدون همکاری آنان این موفقیت ها امکان پذیر نبود و در همینجا لازم میدانم که بابت زحماتشان تشکر و قدردانی نمایم.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image