رئیس گروه بیماریهای غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تا کنون حدود یک میلیون نفر در مناطق زیر پوشش این تحت غربالگری خطر سنجی بیماری های قلبی و عروق قرار گرفتند.
دکتر بابک اقبالی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه خطر سنجی حوادث قلبی وعروقی برای افراد بالای 30 سال بصورت رایگان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت،پایگاه سلامت و خانه های بهداشت روستایی انجام می شود، خاطر نشان کرد: برای هر فرد بالای 30 سال در بدو ورود به مرکز خدمات جامع سلامت، ابتدا مشخصات فردي، سابقه ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و يا فشارخون بالا، سابقه مصرف دخانيات و يـا الكـل و سابقه خانوادگي بيماري قلبي عروقي زودرس، ديابت و يا نارسايي كليه در افراد درجـه يـك خـانواده بررسـي می شود.
وی با بیان اینکه فشارخون، قند خون و كلسترول خون از جمله مهمترین فاکتورهای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، تصریح کرد: این سه فاکتور در مراکز بهداشتی (در اولین نوبت بصورت رایگان) اندازه گيري ميشود.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه بر حسب ميزان خطر سكته هاي قلبي و مغزي كه براي فـرد محاسـبه شـده و طبـق برنامه زمانبندي شده، فرد پيگيري و ارزيابي مجدد ميزان خطر سكته هاي قلبي و مغزي را دریافت می کند، گفت: با کنترل فاکتورهای خطر در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی تا حدودی زیادی می توان از این بیماری پیشگیری کرد .
وی با بیان اینکه خطر سنجی قلبی وعروقی مشخص میکند که در 10 سال آینده چند درصد احتمال بروز حوادث قلبی وعروقی برای فرد مورد نظر وجود خواهد داشت اظهار کرد: هدف اصلی در خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی این است که نیروی کار و سرمایه انسانی به دلیل ابتلا به این بیماری دچار از کار افتادگی نشود و طول عمر و کیفیت آن برای همه مردم افزایش یابد.