275.jpg - 26.44 kBرئیس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری‌ ویروسی HMPV واکسن و داروی خاصی ندارد، بیماری که در گذشته هم بوده و بهترین راه برای پیشگیری از رعایت نکات بهداشتی بوده است.

دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: ویروس HMPV و یا همان متاپنومو که از آن به عنوان یک بیماری جدید نام برده می‌شود در گذشته هم بوده و بیماری جدیدی نیست و ما در سال‌های گذشته نمونه آن را در کشور داشتیم و آخرین بار در اردیبهشت ماه امسال مشاهده شده بود.

وی تصریح کرد: بیماری ویروسی HMPV در تمامی ماه‌ها مشاهده شده و مختص به زمان خاصی نیست، اما موارد مبتلا به این بیماری در فصول سرد سال بیشتر از دیگر زمان‌ها مشاهده شده است.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری‌ ویروسی HMPV واکسن و داروی خاصی ندارد، خاطرنشان کرد: علائم بیماری متاپنومو مانند کرونا بوده و بیشتر با مواردی همچون تب، سرفه، سر درد، سرگیجه، حالت تهوع و آبریزش بینی دیده شده است.

دکتر نهبندانی افزود: بیماری متاپنومو به مانند کرونا دارو و واکسن خاصی ندارد، اما کیت شناسایی و تشخیص آن موجود است.

وی با تأکید بر اینکه بیشترین گروه‌های مبتلا به بیماری متاپنومو از 3 گروه کودکان، مادران باردار و سالمندان بودند، گفت: این بیماری در در تمامی گروه‌ها دیده شده و ما به عموم مردم به خصوص گروه‌های خاص و پرخطر توصیه بر رعایت نکات بهداشتی را داریم تا در روزهای سرد سال گرفتار این بیماری ویروسی نشوند.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین به کسانی هم که مبتلا به بیماری‌ ویروسی HMPV و یا دیگر بیماری‌های ویروسی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده‌اند توصیه می‌کنیم تا زمان بهبودی در جمع‌های شلوغ و عمومی و نیز محافل و دورهمی‌ها حاضر نشوند و اینکه با هماهنگی با مدیران و مسئولان مربوطه به مدرسه و محل کار نروند تا زمینه انتقال بیماری به دیگران فراهم نشود.

دکتر نهبندانی تأکید کرد: با توجه به اینکه در فصول سرد به دلیل ازدحام جمعیت در اماکن سربسته و عدم تهویه کافی، انواع بیمار‌ی‌های ویروسی و باکتریال تنفسی شایع است، استفاده از ماسک و رعایت اصول بهداشت فردی از جمله شستن دست‌ها با آب و صابون را در راستای پیشگیری از ابتلای به این بیماری‌ها لازم و ضروری می‌دانیم.

وی بیان کرد: اگر علائمی از بیماری متاپنومو را داشتیم باید جهت درمان آن به پزشک مراجعه نماییم و اینکه تا زمان بهبودی با دیگران به‌خصوص گروه‌های خاص و پرخطر ارتباط برقرار نکنیم تا زمینه انتقال ویروس و بیماری به آنان فراهم نشود.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image