چاپ

67.jpg - 35.84 kBکارشناس مسئول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای پاکسازی روحی و جسمی است و  از دیدگاه طب ایرانی روزه داری با تحلیل مواد اضافه تجمع یافته در بدن نوعی پاکسازی است .

دکتر زهرا نیک اختر در گفتگو با وب دا  با بیان اینکه روزه داری نقش ویژه ای درکمک به سلامت  و پیشگیری از بیماریها  ایفا میکند البته به شرطی که در فاصله افطار تا سحراز پرخوری و درهم خوری پرهیز شود و اصول خوردن و آشامیدن رعایت شود، خاطر نشان کرد: از جمله مشکلاتی که برای بعضی افراد در حین روزه داری یا بعد از افطار پیش می آید سردرد و سنگینی و کسالت است  که رعایت توصیه هایی طب ایرانی می تواند در بهبود حال این افراد مؤثر باشد. 

وی تصریح کرد: نوشیدن آب همراه کمی گلاب و چند عدد خرما همراه بادام در هنگام افطار از سردرد جلوگیری یا شدت آن را کاهش می دهد. 

دکتر نیک اختر با بیان اینکه تعدادی از غذاها بهتر است همراه با مصلحات آن (اصلاح کننده های آن ) میل شود، گفت: به عنوان مثال تناول پنیر همراه با کمی زیره یا آویشن یا حلیم همراه با دارچین و زعفران و عدسی با گلپر در بهبود حال افراد روزه دار پس از افطار مؤثر است. 

کارشناس مسئول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از مصرف غذاهایی که در روغن سرخ شده یا روغن زیاد دارد خودداری و خوراکیهای سبک و زود هضم میل شود، ابراز کرد: روزه داران از پرخوری و درهم خوری  پرهیز کرده و در پایان افطار یک قاشق چایخوری از ترکیب پودر شده  تخم گشنیز و زیره به نسبت مساوی میل  کنند که تأثیر زیادی در رفع کسالت و سنگینی پس از افطار دارد.