رئیس مرکز بهداشت استان و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در قالب برنامههای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: خوشبختانه جهت گیری پتانسیل های این معاونت؛ طی چند سال اخیر، به سمت آموزش و پیشگیری در سطح جامعه پیش رفته است.
به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان در نشست با مدیران شبکههای بهداشت و درمان خراسان رضوی، با تأکید بر ضرورت توجه به تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد توازن در میزان خدمات دهی در حوزه سلامت گفت: از تمامی خادمان مردم در حوزه بهداشت مناطق شهری و روستایی خواهشمندیم با صبوری بیشتر در برابر مشکلات تمام توان خود را برای ارائه خدمات با کیفیت به گروههای هدف بکار گیرند و چنانچه مراجعات در یک منطقه کمتر است، این خدمات در مناطقی که نیاز بیشتری وجود دارد، ارائه شود.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به آمار مراجعات به مراکز بهداشت در سطح شهر و مناطق روستایی هم گفت: در حال حاضر میانگین پروندههای سلامت در مناطق مختلف شهر مشهد ۴۲ درصد و در مناطق حاشیه ای ۷۰ درصد است و در همین راستا از مردم میخواهیم که مراجعاتشان به مراکز بهداشت را بهطور مستمر انجام و این کار را به زمانهایی که منحصراً نیازمند کارتهای سلامت، بهداشت و واکسن هستند موکول نکنند.
دکتر قلیان با اشاره به نیاز بیشتر مناطق حاشیه شهر مشهد به نسبت مناطق روستایی به خدمات بهداشتی از مراقبان سلامت حاضر در این مناطق درخواست کرد که رسیدگی به امور مراجعان را بهطور ویژه در کانون توجه داشته باشند.
وی در ادامه، با اشاره به اهتمام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تأمین اقلام و تجهیزات مورد نیاز بهورزان و مراقبان سلامت پس از اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: تمام تلاش معاونت بهداشتی بر بهبود استانداردهای لازم در تمامی مراکز شهری و روستایی و در جهت اجرای هرچه بهتر برنامههای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع متمرکز است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: بحث ارتقاء و بهرهوری پرستاران در شهرستانها هم در کنار پرداخت عادلانه کارانه بهداشتیها و درمانیها یکی دیگر از موضوعات مهم است و طبق قانون پرستاران شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی همچون پرستاران شاغل در بیمارستانها مشمول ارتقاء بهرهوری و سایر مزایا خواهند شد.
دکتر قلیان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم دیگر در معاونت بهداشتی بحث ضریب محرومیت مناطق و شهرستانها است و همچنین هزینههای پیرامونی که باید مدیریت بهتری در رابطه با آن صورت پذیرد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی ضمن تأکید بر لزوم شفافیت رقم بودجه و هزینه کرد هر مجموعه و تناسب تنخواه به نسبت بودجه تخصیصی و جمعیت تحت پوشش گفت: در حوزه خیّران پتانسیلهای زیادی وجود دارد و در شهر مشهد فعالیت مؤسسه خیریهای دوستداران سلامت که به همت دکتر خدایی، دکتر مهرابیبهار و امیر تکلو راهاندازی شده ظرفیت بسیار خوبی است و مؤسسه خیریهای سپند هم به همت دکتر فرخ، دکتر صفوی، دکتر نوفرستی فعال شده است.
دکتر قلیان در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه پتانسیلهای معاونت بهداشتی در طی سالهای اخیر به سمت آموزش و پیشگیری سوق یافته و ما معتقدیم هرچه قدر که در بحث آموزش و پیشگیری هزینه تا چند برابر آن از پرداخت هزینههای بالای دارو و درمان جلوگیری میشود.