چاپ

417.jpg - 150.17 kBمدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد، بر تداوم و توسعه این برنامه‌ها با رویکرد پیشگیری، مداخله به‌موقع و توانمندسازی جامعه تأکید کرد.

دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا  گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی، بیش از ۵۰ هزار نفر از مراجعان مراکز خدمات جامع سلامت، خدمات رایگان روان‌پزشکی و روان‌شناختی دریافت کرده‌اند و در موارد ضروری نیز ارجاع به سطوح تخصصی انجام شده است. همچنین کارشناسان سلامت روان دانشگاه بیش از ۴۰ هزار جلسه مداخله روان‌شناختی در حوزه اختلالات روان‌پزشکی و پیشگیری از رفتارهای خودآسیب‌رسان را به‌صورت رایگان ارائه کرده‌اند.

وی با اشاره به نقش کلیدی ارتقای سواد سلامت روان در جامعه خاطرنشان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی، مهارت‌های فرزندپروری برای والدین دارای فرزند ۲ تا ۱۸ سال و آموزش‌های مبتنی بر توانمندسازی خانواده‌ها با محوریت پیشگیری از اعتیاد، از جمله برنامه‌هایی است که با جدّیت در مراکز خدمات جامع سلامت و شهرستان‌ها دنبال شده است؛ به‌طوری‌که در ۱۰ ماهه نخست سال، در برنامه «خانواده توانا» بیش از ۸۰۰ نفر از والدین و نوجوانان، در برنامه «تقویت بنیان خانواده» ۵۰۰ نفر و در آموزش مهارت‌های فرزندپروری نوجوان ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش دیده‌اند. افزون بر این، ۱۲۳ هزار و ۲۴ نفر-جلسه آموزش مهارت‌های زندگی در راستای توانمندسازی جمعیت تحت پوشش برگزار شده است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به توسعه مراکز «سراج» اظهار کرد: چهارمین مرکز سراج در مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد راه‌اندازی شده و این مراکز به‌عنوان الگوی پیشرفته خدمات سلامت روانی–اجتماعی، خدمات جامعی به فرد و خانواده ارائه می‌دهند. طی سال جاری نزدیک به ۷ هزار خدمت شامل ویزیت روان‌پزشکی، مداخلات روان‌شناختی و حمایت‌های مددکاری در سه مرکز سراج شهر مشهد ارائه شده است.

وی درباره برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد، الکل و دخانیات نیز گفت: در این حوزه برای ۶ هزار و ۶۸۰ نفر از افراد در معرض خطر، جلسات مداخلات روان‌شناختی برگزار شده است.

دکتر اخروی با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی بین‌بخشی افزود: به‌منظور تقویت اجرای تخصصی برنامه‌های سلامت روان، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هماهنگی فرمانداری مشهد و دستگاه‌های اجرایی، دوره‌های تخصصی متعددی برگزار کرده که تاکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر-ساعت کارگاه آموزشی در این زمینه اجرا شده است. همچنین با همکاری مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه فردوسی مشهد، یک‌هزار و ۲۵۰ نفر-ساعت کارگاه تخصصی ویژه نیروهای امدادرسان در بحران و حوادث برگزار شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با هدف تقویت خدمات سلامت روانی–اجتماعی به گروه‌های هدف منعقد شده که در پی آن تاکنون دو دوره کارگاه آموزشی تخصصی برای روان‌شناسان و مشاوران کمیته امداد برگزار شده است. همچنین تفاهم‌نامه دیگری با سازمان تبلیغات اسلامی مشهد در راستای تبادل تجارب و بهره‌برداری از توانمندی‌های علمی و تخصصی طرفین به امضا رسیده است.