0592.jpg - 13.01 kBاستاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: طبخ غذا به ویژه در زمان پخت نذری، بهتر است در ظروف چدن و روی استفاده شود و ظروف آلومینیومی و مس برای طبخ غذا مناسب نیست.

دکتر محمد صفریان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: رعایت بهداشت فردی مسئولین طبخ غذای نذری از اهمیت بالایی در حفظ سلامت غذا برخوردار است بنابراین متولیان این امر، باید کارت بهداشت داشته باشند و از نظافت شخصی معقول و خوبی برخوردار باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه  از غذاهای فریزشده در پخت نذری استفاده نشود و  غذا حداکثر حدود دو ساعت در محیط معمولی بماند زیرا بیش از این زمان احتمال فساد پذیری بسیار زیاد است، گفت: غذا باید به صورت تازه تهیه و مصرف شود؛ برای سرو غذا نیز از  ظروف گیاهی مناسب استفاده شود .

وی تاکید کرد: لیوان های یکبار مصرف شفاف پلاستیکی فقط برای غذاهای سرد مناسب است و برای نوشیدنی گرم مانند چای و دمنوش کاملا مضر است .

دکتر صفریان با اشاره به اینکه شله مشهدی به لحاظ ارزش مواد غذایی در حد مطلوبی است، بیان کرد: در طبخ شله باید دقت شود که حبوبات 24 ساعت خیس شود تا مشکل گوارشی ایجاد نکند، علاوه براین از گوشت یخ زده استفاده نشود و تا جایی که امکان دارد چربی گوشت کم شود.

وی با بیان اینکه هرچه دخالت افراد متعدد در تهیه غذا کمتر باشد، نظافت محیط و  غذا افزایش می یابد، گفت: در انتخاب مواد غذایی باید دقت شود و محصولات با کیفیت برای تهیه غذا انتخاب شود، برخی از برنج های خارجی را باید دقت بیشتری انتخاب کرد از همین رو توصیه می شود از مواد غذایی با درجه کیفیت مطلوب استفاده شود.

دکتر صفریان بیان کرد: در خصوص سلامت مواد غذایی لبنی نیز باید دقت کرد که حتما از شیر قهوه و یا شیر کاکائو پاستوریزه استفاده شود و اگر شیر خام تهیه می شود حتما منبع تهیه شیر شناخته شده باشد چون با جوشاندن هم برخی از بیماری های موجود در شیر باقی می ماند.

وی تاکید کرد: ترکیبات شیر های پاستوریزه در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد و اگر شیر مناسب باشد، خریداری می شود در غیر این صورت برگشت می خورد و عموما به عنوان شیر فله وارد بازار می شود.

وی با تاکید براینکه احتمال ابتلا به تب مالت در هنگام استفاده از شیرهای فله وجود دارد، عنوان کرد: وقتی شیر آلودگی داشته باشد محصولات لبنی این شیر نیز دارای الودگی است و با تبدیل آن به پنیر و یا ماست مواد مضر باقی می ماند.

دکتر صفریان با اشاره به اینکه برای گرم کردن نذری ها ، غذای فریز را سریعتر گرم  کنید و به حرارت نزدیک پخت برسانید، گفت: مایکروویو  سریعا غذا را گرم می کنید و تا کنون هیچ منبع اطلاعاتی قوی در خصوص اینکه ترکیبات غذا را سرطان زا می کند،  وجود ندارد، علاوه براین به دلیل سرعت بالا در گرم کردن غذا فرصت رشد به میکروب ها نمی دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روند کند گرم کردن  و سرد کردن نذری می تواند فرصت رشد را برای قارچ ها و کپک ها فراهم آورد که این عوامل می تواند برای کودکان و کبد بسیار مضر باشد، گفت: از دادن حرارت مستقیم به مواد غذایی جدا باید خودداری شود به عنوان مثال نباید نان را فریزر خارج کرد و بر روی شعله آتش اجاق گاز گرفت زیرا این کار می تواند ترکیبات سمی در غذا ایجاد کند.

وی تاکید کرد: کباب ها باید بخارپز یا فر پز باشد و برای آماده کردن دمنوش، چای و شربت ها  از اب سالم و شکر و طعم دهنده های دارای مجوز بهره گرفت، همچنین به دلیل شرایط اپیدمی کرونا باید از قندهای بهداشتی در هنگام سرو غذا استفاده کرد.

دکتر صفریان با اشاره به اینکه نباید از یخ های قالبی برای مصرف خوراکی استفاده کرد زیرا این یخ ها نفوذ پذیری بالایی دارند، بیان کرد: آلودگی یخ های قالبی داخل شربت نفوذ می کند و برای سلامتی کاملا مضر است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی