متخصص بیماری های کودکان و مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری فنیل کتونوری یک اختلال متابولیکی وراثتی است که باعث ایجاد اسید آمینه ای به نام فنیل آلانین در بدن می شود اظهار کرد: این بیماری اگر به موقع شناسایی نشود می تواند عقب ماندگی های ذهنی شدیدی برای فرد ایجاد کند.
دکتر محمد رضا کشت مندی در حاشیه کارگاه آموزشی بیماران متابولیک دانشگاه در گفتگو با وب دا با بیان اینکه اختلال اصلی در این بیماری، تجمع آمینواسید فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی است. تجمع این آمینواسید به دلیل عدم وجود آنزیم مورد نیاز برای تبدیل فنیل آلانین به تیروزین رخ میدهد خاطر نشان کرد: تجمع غیرطبیعی این اسید آمینه در بدن کودک، خطرناک است و منجر به بروز اختلالاتی در مغز و پوست میشود و جمع شدن اسید آمینه فنیل آلانین در بدن کودک باعث عقب ماندگی ذهنی میشود.
وی تصریح کرد: این مرکز به عنوان بزرگترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان در شرق کشور در حال ارائه با کیفیت درمانی به کودکان بیمار و بیمارستان منتخب بیماری های متابولیک شناخته می شود.
دکتر کشت مندی برگزاری چنین کارگاه هایی را بسیار ارزشمند توصیف و بیان کرد: این بیمارستان با استفاده از ظرفیت علمی متخصصین و کارشناسان تخصصی، پتانسیل بالایی در ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی به آحاد جامعه دارد و آماده هستیم تا با کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد بتوانیم خدمات مطلوبی را به کودکان این مرز و بوم که آینده سازان فردای جامعه هستند، ارائه دهیم.
کارگاه آموزشی بیماران متابولیک دانشگاه برای دومین بار با حضور مادران بیماران با حضور متخصص تغذیه، تیم درمانی بیماران و همکاری انجمن حمایت از بیماران فنیل کتونوری خراسان رضوی برگزار شد و مورد استقبال و رضایت مادران شرکت کننده قرار گرفت.