14.jpg - 10.20 kBفوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شیرمادر یک فرآورده زنده و دارای 84 نوع فایده نهفته است اظهار کرد: تقویت رابطه عاطفی مادر و کودک، کاهش  احتمال بارداری ناخواسته ، کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان، رحم و تخمدان و دیابت،  کاهش وزن برای مادر ، از مزایای شیر دهی مادر محسوب می شود.

دکتر حسن بسکابادی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه شیر مادر در تکامل سیستم دفاعی نوزاد نقش مهمی را ایفا می کند، خاطر نشان کرد: بیماریهایی مانند اگزما، آلرژی، روماتیسم،  عفونت و مننژیت کمتر در نوزادانی رخ می دهد که با شیر مادر تغذیه شده اند .

استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علل آلرژی در برخی از کودکان مصرف لبنیات است اما در این کودکان به دلیل مصرف شیر مادر زمینه آلرژی کمتر ایجاد می شود، تصریح کرد: اسهال، نفخ، دل درد و بی قراری و رفلاکس  از علائمی است که بیشتر نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند را در بر می گیرد

دکتر بسکابادی با اشاره به اینکه عفونت گوش میانی و دستگاه تنفسی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر از سایرین است، بیان کرد: علاوه براین تکامل عصبی، روحی و هوشی  در این نوزادان  بهتر انجام می شود.

فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، آرامتر هستند و از آی کیوی بالاتری برخوردار می باشند، گفت:  تکامل حرکتی و گفتار بهتر ، خواب سالمتر، احتمال کمتر ابتلا به  چاقی، فشار خون ، سرطان خون ، مرگ و میر کمتر و اختلالات گوارشی در کودکان شیر مادر خوار رخ می دهد . 

وی با بیان اینکه شیر مادر سهل الهضم است و ترکیب صبح و ظهر و شب و اول و وسط و اخر آن متفاوت است، گفت:  شیر مادر متناسب با شرایط نوزاد است و از  دمای مناسبی برخوردار است.

دکتر بسکابادی با اشاره به اینکه شیر مادر خوشبو و بی مزه است از همین رو  طبع بچه به سمت شیرینی وشوری و... نمی رود ، گفت: آگاهی بخشی عمومی به بانوان در دوره های مختلف حیات و استفاده از روش های تشویقی اعتماد به نفس در میزان و موفقیت شیر دهی مادر موثر است .

وی با بیان اینکه شیر دهی در روزهای اول 8 تا 12 بار  باید انجام شود و حتما در ساعات شبانه کودک با شیر مادر باید تغذیه شود، عنوان کرد:  مادر در روزهای ابتدایی باید از هر دو پستان به کودک شیر دهد و به مرور می تواند در هر نوبت شیردهی یک پستان را در اختیار فرزند قرار دهد.

دکتر بسکابادی تاکید کرد: پرهیز از تغذیه نوزاد با مکمل هایی مانند آب قند، ترنجبین و خاکشیر  توصیه می شود ؛ علاوه براین  شیردهی در 24 ساعت اول تولد نوزاد  تا 23 درصد می تواند خطر مرگ نوزاد را کاهش دهد بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه ای داشت.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image