267.jpg - 60.79 kBمتخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مدیریت شرایط حین زایمان ( از جمله؛ پیشگیری از خفگی، عفونت و آنومالی‌های مؤثر در ایجاد پرفشاری شریان ریه ) و تشخیص زود هنگام PPHN در نوزادان می‌تواند در کاهش احتمال بروز پرفشاری ریه مؤثر باشد.

دکتر حسن بسکآبادی در گفتگو با وبدا اظهار کرد: با توجه به اینکه در زمان جنینی، ریه در سیکل تنفسی نقشی ندارد و فشار داخل ریه بالا می باشد، ضروری است که بعد از تولد و در همان دقایق اول، این فشار به تدریج در ریه نوزاد اُفت کند تا خون وارد ریه شده و در حقیقت ریه نوزاد اکسیژن گیری را آغاز کند.

وی ادامه داد: چنانچه این اتفاق رخ ندهد، اصطلاحا پرفشاری ریوی یا باقی ماندن جریان خون جنینی بروز کرده و سبب کبود شدن نوزاد و اختلال در اکسیژن گیری ریه خواهد شد.

دکتر حسن بسکابادی، در خصوص راهکارهای پیشگیری و کاهش احتمال بروز پرفشاری شریان ریه در نوزادان هم گفت: مدیریت شرایط حین زایمان اعم از؛ کنترل‌های دقیق ، پیشگیری از خفگی ، عفونت و نارسایی ، بیماری‌های ریه نارس و آنومالی‌های دخیل در این موضوع می‌تواند به کمتر شدن احتمال بروز پرفشاری ریه کمک کند و همینطور تشخیص زود هنگام در مدیریت شرایط و کمتر شدن عوارض کمک کننده خواهد بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه، در عین حال گفت: متأسفانه علی رغم همه اقداماتی که انجام می‌شود، حدود ۵ تا ۱۰ درصد نوزادانی که دچار پرفشاری شریان ریه می‌شوند از دست می‌روند و این نکته بسیار مهمی است، در همین ارتباط باید گفت که نگهداری و مدیریت نوزادی که دچار پرفشاری شریان ریه شده در روزها و ساعات اول تولد بسیار سخت و به شدت نیازمند کمک و مراقبت است.

دکتر بسکابادی همچنین تأکید کرد: تشخیص زود هنگام و ظن به پرفشاری ریه در کودک، مدیریت زودرس شرایط ، درمان علت آن و همکاری نزدیک بین فوق تخصص نوزادان و قلب می‌تواند در افزایش شانس نوزاد برای بهبودی و ادامه حیات مؤثر باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image