عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ،علائم بروز حساسیت فصلی معمولاً در بهار و پاییز نمایان تر است اظهار کرد: در فصل بهار، در افراد مستعد آلرژی که عموماً مزاج گرم دارند و یا دچار اختلال عملکرد روده ای چون یبوست هستند، می تواند زمینه ابتلا به بیماری های آلرژیک فراهم شود.
دکتر فاطمه محجوب در گفتگو با وب دا با بیان اینکه آلرژیهای فصلی (رینیت آلرژیک) در بهار بهدلیل واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد آلرژن موجود در هوا مانند گردههای گیاهان و درختان ایجاد میشوند، خاطر نشان کرد: ذرات میکروسکوپی از طریق تنفس یا تماس با چشم و پوست وارد بدن میشوند. سیستم ایمنی برخی افراد به این گردهها واکنش شدیدتری داده و با ترشح هیستامین باعث التهاب مخاط بینی، عطسه، قرمزی و اشک ریزش چشم، خارش گلو، سرفه، گاهی کهیر و خارش پوست می شود و در بعضی از افراد شدت علائم آنقدر زیاد هست که فعالیتهای روزمره دچار اختلال می گردد.
وی تصریح کرد: تحریک بیش از حد سیستم ایمنی نسبت به گردههای گل و گردههای گیاهانی که از راه تنفس وارد بدن میشوند و یا تناول غذاهای خوراکی که حاوی مواد آلرژن هستند منجر به بروز واکنش های آلرژیک می شود.
متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در طب ایرانی، نوع تغذیه نقش مؤثری دارد بیان کرد: پرهیز از مصرف مواد غذایی آلرژن و یا مواد غذایی غلیظ و دیر هضم همچون سوسیس و کالباس، غذاهای تند و تیز، شوری، شیرینی های کارخانه ای، سیر و پیاز خام، گردو، بادام زمینی، بادمجان، قارچ ، پیتزا و سالاد اولویه در کاهش آلرژی و رفع یبوست زمینه ای نقش مؤثری دارند.
دکتر محجوب، به افرادی که مبتلا به آلرژی هستند توصیه کرد: از غذاهای لطیف و زودهضم مثل سوپ جو، سوپ گشنیز، خورش کدو، خورش ریواس، بورانی خرفه، سالاد کاهو و هویج و گشنیز، ماءالشعیر طبی و عناب برای کنترل آلرژی استفاده نمایند. همچنین در برخی افراد با تشخیص پزشک متخصص، حجامت می تواند در تعدیل سیستم ایمنی کمک کننده باشد.