0238.jpg - 25.75 kBسرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  با توجه به اینکه فشارخون بالا و دیابت جزء بیماریهای بسیار شایع هستند و با نحوه و سبک زندگی بسیار ارتباط دارند، قدم اول در پیشگیری و درمان این دو بیماری، اصلاح سبک زندگی است.

دکتر محمد رضا مهری،  در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برای درمان دو بیماری دیابت و فشار خون  به روش طب سنتی، لازم است که بیمار به پزشک متخصص طب سنتی ایرانی مراجعه کند تا پس از انجام مشاوره با متخصص داخلی (غدد) و یا قلب و عروق، داروهای گیاهی متناسب برای بیمار تجویز شود، خاطر نشان کرد: جهت پیشگیری، درمان و جلوگیری از عوارض ناشی از  این بیماریها  چند توصیه عمومی وجود دارد.

وی تصریح کرد: ورزش و فعالیت بدنی بسته به شرایط بیمار، ورزش مناسب پیشنهاد می شود که  از یک ماساژ ملایم بدن درسالمندان با بیماریهای شدید تا پیاده روی تند یا دویدن آرام، شنا و دوچرخه سواری برای کمک به درمان فشار خون توصیه میشود.

دکتر مهری با اشاره به اینکه  اصلاح الگوی خواب مانند خواب منظم، کافی و به موقع و پرهیز از بیداری شبانه میتواند به تنظیم فشار خون

کمک کند، گفت:  مطالعات نشان داده است که کاهش مدت زمان و کیفیت خواب می تواند موجب افزایش سطح فشار خون شود.

سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیمار دیابتی و فشار خون بالا تا حد ممکن از عوامل استرس زا پرهیز کند و حتما مشکلات روحی بیمار درمان شود، اظهار کرد: یکی از عوامل افزایش فشار خون که به سرعت عمل میکند، استرس و عصبانیت است؛ تنفسهای عمیق شکمی و ماساژ در کنار درمانهای دارویی و روان درمانی میتواند در این زمینه به بیمار کمک کند.

وی با اشاره به اینکه برقراری دفع مناسب از الزامات درمان فشار خون است که حتما باید به آن توجه شود، گفت: کمک به رفع یبوست با تدابیر غذایی و دارویی مناسب در این بیماران بسیار مهم و ضروری است.

وی با تأکید براینکه فشار خون بالا و دیابت در افراد دارای اضافه وزن به ویژه کسانی که چاقی شکمی دارند شایعتر است، بنابراین بهتر است در این افراد با رعایت یک برنامه غذایی مناسب همراه با فعالیت بدنی به کاهش وزن منطقی اقدام کرد ، ابراز کرد: بدون شک، مشکلات تغذیه ای از مهمترین عوامل ایجاد پر فشاری خون و دیابت هستند و رعایت قوانین خوردن و آشامیدن در کنترل فشار خون و قند خون بسیار مؤثر است.

سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  جویدن کامل غذا و میل کردن غذا در محیطی آرام و به دور از استرس، پرهیز از درهم خوری، پرخوری، بد و بی موقع غذا خوردن،عدم نوشیدن انواع نوشیدنیها همراه با غذا که باعث اختلال در فرایند هضم و عبور غذا در مسیر لوله گوارش می شوندنیز در حفظ سلامت بیماران دیابتی مؤثر است، گفت: پرهیز یا به حداقل رساندن مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم مانند کله پاچه، ماکارونی، الویه، گوشت گاو، فست فودها، در این بیماران توصیه می شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران دیابتی و فشار خون بالا از افراط در مصرف گوشت قرمز و غذاهای حیوانی به خصوص غذاهای چرب و سرخ شده که با درجه حرارت بالایی طبخ می شوند، پرهیز کنند و به جای آن، خورش ها و کباب ها به اندازه متعادل جایگزین شود و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات بخارپز در برنامه غذایی گنجانده شود، اظهار کرد:دراین بیماران مصرف چربی به حداقل کاهش پیدا کرده و برای پخت و پز و سالاد از روغن های گیاهی طبیعی مانندروغن زیتون (به خصوص انواع تصفیه نشده آن) باید استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه پرهیز از مصرف مواد حاوی افزودنی ها، تنقلات مصنوعی و غذاهای فرآوری شده (که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه ها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، نوشابه، چیپس، پفک، غذاهای کنسروی، شوری ها،ترشی ها، انواع سس ها و چاشنیهای کارخانه ای ) باید در برنامه غذایی بیماران دیابتی و فشار خون بالا گنجانده شود، ابراز کرد: به بیماران دیابتی و فشار خون بالا از مصرف زیاد نمک و غذاهای پرنمک و ادویه پرهیز شده، به جای نمک از گیاهان تازه یا خشک نظیر گلپر، آویشن، نعناع خشک، کنجد، پودر سیر و پیاز و آب لیموی تازه استفاده شود.

وی ابراز کرد: محدود کردن مصرف قند و شکر و هرچیزی که با آنها تهیه میشود و جایگزین کردن آنها با شیرینی های طبیعی مانند خرما و عسل در حد متعادل و مصرف کمتر غذاهای نفاخ نیز توصیه می شود علاوه براین مصرف نان ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده ازآردهای سفید و بدون سبوس و خمیردار به حداقل رسیده و به جای آن از نان های سبوس دار و حاوی جودوسر استفاده شود که می تواند اثر مثبتی در کاهش فشار خون و پیشگیری از دیابت داشته باشد.

دکتر مهری با اشاره به اینکه فعالیت و ورزش سنگین نکردن بعد از غذاخوردن، رعایت فاصله از غذا برای فعالیت جنسی(حداقل دو ساعت)، نخوابیدن بلافاصله بعداز غذاخوردن و مصرف روزانه سبزیجات مانند گشنیز، شنبلیله، شوید، جعفری، ریحان، نعنا، شاهی، کاهو و اسفناج به عنوان سبزی خوردن و همچنین در غذاها و سالادها  در بهبود حال این بیماران موثر است، گفت: مصرف چند عدد زیتون یا زیتون پرورده در کنار وعده های غذایی مفید و مصرف مقدار کمی پیاز یا سیر در غذاها و همچنین افزودن موادی مثل رب انار، آب زرشک، آب نارنج، آب غوره، آبلیمو، سماق و سس رب انار به عنوان چاشنی غذاها و سالادها توصیه می شود.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image