مدیر امور بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با پیگیری های مستمر واحد تغذیه بالینی معاون درمان در حال حاضر پوشش مشاوره تغذیه دربخش های مراقبت ویژه در بیمارستانهای دانشگاه حدود 78درصد است.
دکتر رضا وثوقی مقدم، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تغذیه بالینی یکی از ارکان اساسی در روند درمان بیماران بستری، بهویژه بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه مانند ICUو CCU، داخلی، جراحی و آنکولوژی است ونقش کارشناسان تغذیه در این زمینه، بسیار تعیینکننده است، گفت: بهبودی کامل بیماران، بدون مشارکت فعال و تخصصی کارشناسان تغذیه ممکن نیست از همین رو توجه به تغذیه درمانی، سرمایهگذاری بلندمدت برای ارتقای کیفیت درمان و کاهش هزینههای درمانی بیمارستان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان تغذیه با بررسی مستمر وضعیت تغذیهای بیماران، شناسایی موارد سوءتغذیه و اجرای مداخلات تغذیهای، به صورت چشمگیری در بهبود روند درمان، کاهش مدت بستری و پیشگیری از عوارض ناشی از سوءتغذیه مؤثر هستند، خاطر نشان کرد: ارزیابی و پایش تغذیهای مستمر بیماران ، تعیین نیازهای تغذیهای مبتنی بر شرایط بالینی، وضعیت متابولیک و نوع بیماری، تجویز محلولهای تغذیهای مخصوص بیماران بستری، بهویژه در ICU، برای پیشگیری از تحلیل عضلانی، تقویت سیستم ایمنی و کمک به ترمیم بافتها،مشارکت در تجویز تغذیه پرنترال (تزریقی) و انترال (از طریق لوله) در بیماران ناتوان از تغذیه طبیعی و طراحی و نظارت بر میانوعدههای بیمارستانی مناسب برای گروههای مختلف بیماران (مثلاً بیماران دیابتی، بیماران دچار کاهش وزن، سوتغذیه و...)از جمله وظایف کارشناسان تغذیه بیمارستانی است .
دکتر وثوقی مقدم گفت: در بخش مراقبتهای ویژه (ICU)، تغذیه نقش حیاتیتری پیدا میکند؛ چرا که بیماران در این بخش معمولاً دچار شرایط بحرانی، التهاب و نیاز متابولیک بالا هستند. تعیین مسیر مناسب تغذیه (انترال یا پرنترال)، آغاز به موقع تغذیه، و تنظیم دقیق میزان کالری و پروتئین، از جمله مسئولیتهای مستقیم کارشناسان تغذیه در این بخش است.