کارشناس مسئول واحد تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در شرایط بحران مانند حوادث طبیعی، جنگ ،قطع خدمات عمومی، بیماریهای واگیردار یا تنشهای اجتماعی، بدن و روان انسان تحت فشار بیشتری قرار میگیرد از همین رو تغذیه صحیح در این شرایط نقش مهمی در حفظ آرامش روانی، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از افت سلامت ایفا میکند.
اشرف رهبری ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه راهکارهای تغذیهای برای حفظ آرامش، سلامت جسم و روان با بهره گیری از نظرات کارشناسی واحد تغذیه بیمارستانی شامل موارد متنوعی است، خاطر نشان کرد: توصیههای تغذیهای برای حفظ آرامش روان و سلامت جسم در شرایط بحرانی متنوع است که به برخی از آنها اشاره می شود به عنوان مثال در این ایام از غذاهای طبیعی آرامبخش استفاده کنید مثل مصرف شیر گرم، موز، ماست، تخممرغ، مغزها و شکلات تلخ و نوشیدن دمنوشهایی مانند بابونه، گلگاوزبان و نعناع استفاده کنید زیرا این مواد با تأثیر بر سیستم عصبی، به کاهش اضطراب و تنش کمک میکنند.
وی با بیان اینکه از مصرف مواد غذایی محرک پرهیز کنید، تصریح کرد: نوشابهها، شیرینیهای پرچرب، فستفود، قهوه و نوشیدنیهای انرژیزا، می تواند باعث افزایش اضطراب، تحریکپذیری و اختلال خواب شود بنابراین باید مصرف آنها را کاهش داد.
کارشناس واحد تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: نوشیدن حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب در روز توصیه میشود زیرا کمآبی بدن ممکن است منجر به کاهش تمرکز، خستگی و بدخلقی شود و در صورت نیاز، استفاده از آب طعمدار طبیعی (با لیمو یا برگ نعناع) مناسب است.
وی گفت: استفاده از ترکیبات ساده، در دسترس و مغذی نان، پنیر و گردو، برنج و عدس، تخممرغ آبپز و کنسرو ماهی با سبزیجات بخارپز ضمن تأمین انرژی و مواد لازم بدن، کمک به کاهش فشار روانی میکنند.
رهبری با بیان اینکه نظم در وعدههای اصلی و میانوعدهها کمک میکند بدن احساس تعادل و کنترل داشته باشد، بیان کرد: وعدههای غذایی نامنظم میتواند به اختلال در خلقوخو و ضعف عمومی منجر شود ، علاوه براین تلاش کنید تا حد امکان، غذا را در کنار اعضای خانواده صرف کنید زیرا صرف غذا در جمع، حتی در سادهترین شکل، باعث تقویت حس ارتباط، امنیت و آرامش میشود.
وی گفت: یادمان باشد تغذیه صحیح، بخشی مؤثر از مدیریت بحران و حفظ سلامت روان است.