فوق تخصص نوزادان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تأکید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر در سلامت کودکان و آینده جامعه، گفت: تغذیه با شیر مادر نقش کلیدی و بیبدیلی در کاهش مرگ و میر کودکان، بهبود رشد و تکامل جسمی و ذهنی، افزایش ضریب هوشی تا ۱۵ درجه و ارتقای سلامت روان و اعتماد به نفس در دوران بزرگسالی دارد.
دکتر اشرف محمدزاده در گفتگو با وب دا افزود: علاوه بر این، شیر مادر در پیشگیری از بیماریهای روانی، سرطانها، بیماریهای متابولیک و نیز کاهش سکتههای قلبی و مغزی در بزرگسالی موثر است و اهمیت آن در حفظ سلامت طولانی مدت غیر قابل انکار است.
دکتر محمدزاده با اشاره به ترکیبات ایمنیزای متعدد موجود در شیر مادر، بیان کرد: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، نسبت به شیر خشکخواران به طور قابل توجهی کمتر در معرض عفونتهای گوارشی و تنفسی قرار دارند؛ به طوری که بروز این عفونتها به ترتیب ۲۵ و ۵ برابر کمتر است. همچنین، در صورت ابتلا به بیماری، روند بهبودی در شیرخواران با تغذیه مادر سریعتر اتفاق میافتد.
وی تأکید کرد که به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز جهانی شیر مادر را به منظور افزایش آگاهی عمومی و ترویج این روش طبیعی و سالم تغذیه، تصویب کرده است.
دکتر محمدزاده خاطرنشان کرد: توصیه میشود نوزادان تا پایان ۶ ماهگی تنها با شیر مادر تغذیه شوند و تا دو سالگی همراه با غذای کمکی از شیر مادر بهرهمند باشند.
در توضیح فرآیند تولید شیر مادر، این فوق تخصص نوزادان بیان کرد: در هفته اول پس از تولد، میزان شیر تولید شده به طور طبیعی کم است که این مقدار کم، نیازهای نوزاد را در این دوره اولیه به خوبی تأمین میکند. در واقع، روزانه حدود ۲۰ تا ۲۵ سیسی شیر برای نوزادان تازه متولد شده کافی است.
وی در ادامه افزود: پستان مادر مخزن شیر نیست بلکه تولید کننده آن است و میزان شیر تولیدی بر اساس نیاز نوزاد و در طول زمان تغییر میکند تا همیشه متناسب با نیاز کودک باشد.
دکتر محمدزاده در پایان با اشاره به تأثیر مثبت تغذیه با شیر مادر بر سلامت عمومی جامعه، خواستار افزایش آگاهی و آموزش خانوادهها و جامعه در زمینه اهمیت این روش تغذیهای شد و تأکید کرد: تغذیه با شیر مادر نه تنها پایه سلامت فردی کودک است، بلکه گامی مهم در بهبود سلامت عمومی جامعه محسوب میشود.