چاپ

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با انجام ورزش منظم و فعالیت بدنی مناسب می توان بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش داد .

 

به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر بهروز متحدی با بيان اينكه بيماريهاي قلب و عروق نخستين عامل مرگ و مير در كشور و جهان به شمار مي رود گفت:با تغيير الگوهاي نادرست تغذيه و استفاده از ميوه و سبزي ، گوشت سفيد و ماهي در رژيم غذايي  ، انجام ورزشهاي منظم هوازي ( حداقل 45دقيقه در روز ) همچون دوچرخه سواري و پياده روي تند  و ‌شنا مي توان  دو تا سه برابر ريسك بروز بيماريهاي قلبي و عروقي را كاهش داد .

استادیار گروه جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در میان بیماریهای قلبی و عروقی تنگی عروق کرونر شایعترین نوع آن به شمار می رود و 85 درصد از عملهای جراحی ناشی از این بیماری است اظهار داشت : رژيم غذايي نادرست ،استرس،  استعمال دخانيات (‌سيگار و قليان ) ، افزايش سن ، سابقه خانوادگي ، جنس ،  فشار خون بالا ، چاقي و ديابت از جمله عوامل گرفتگي عروق در افراد به شمار مي رود .

این فوق تخصص جراحی قلب و عروق احساس درد، تنگي نفس، احساس فشار در قفسه سينه را از نشانه های ابتلاء به این بیماری عنوان کرد و گفت : افراد در صورت بروز این نشانه ها باید برای تشخیص به پزشکان متخصص مراجعه کنند .

وی بيماريهاي مادر زادي را يكي ديگر از عوامل بروز بيماريهاي قلبي در بزرگسالي عنوان كرد و گفت: آموزش و توجه والدين به سلامت كودكان و مراحل رشد وي از جمله كاهش رشد ، بروز عفونتهاي مكرر تنفسي ، تنبلي و گريه زياد مي تواند از نشانه هاي بيماريهاي قلبي در كودك باشد كه با درمان به موقع اين بيماريها مي توان از بروز بيماريهاي غير قابل  جبران  در بزرگسالي جلوگيري كرد . 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روشهاي مداخله اي ، بالون يا فنر و جراحي را شيوه هاي درماني بيماران قلبي و عروقي برشمرد .

گفتنی است : هفتم مهر ماه روز جهانی قلب نامگذاری شده است و امسال از سوی سازمان بهداشت جهانی این روز قلبي سالم ، خانه اي سالم ، دنيايي سالم (one  world , one home , one heart)   نام گذاری شده است.