تیم پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طرح " بررسی اثر مصرف امگا 3 بر سطحhs-CRP در بیماران مبتلا به آنفارکتوس میوکارد " با فاصله چهار هفته بعد از ترخیص به این نتیجه رسیدند که مصرف امگا ۳ ضمن کاهش التهاب در بیماران سکته قلبی، موجب کم شدن میزان کلسترول و تریگلیسیرید در بدن آنها می شود .
دکتر مصطفی احمدی در گفتگو با وب دا با اشاره به طرح «بررسی اثر مصرف امگا ۳ بر سطح hs-CRP در بیماران مبتلا به آنفارکتوس میوکارد»، پیرامون فرایند انجام این پژوهش اظهار کرد: در این مطالعه، ۶۰ بیمار سکته قلبی به دو گروه تقسیم و یک گروه امگا ۳ و گروه دیگر دارونما دریافت کردند که پس از یک ماه، سطح hs-CRP ( نشانگر التهاب) در گروه مصرفکننده امگا ۳ کاهش چشمگیری نسبت به گروه دیگر داشت، همچنین، این دارو تأثیر مثبتی بر کاهش کلسترول و تریگلیسیرید بیماران را نشان داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کاربرد این طرح افزود: مصرف امگا ۳ پس از سکته قلبی میتواند التهاب را کاهش داده و از عوارض بعدی مانند حملات قلبی مجدد جلوگیری کند و در واقع این داروی در دسترس و کمخطر میتواند بهعنوان بخشی از درمان این بیماران توصیه شود.
وی خاطرنشان کرد: بیماریهای قلبی از اصلیترین عوامل مرگومیر زودرس در جهان هستند و التهاب نقش کلیدی در تشدید عوارض پس از سکته قلبی دارد و امگا ۳ بهعنوان یک داروی ضدالتهاب ارزان و کمعارضه میتواند به کاهش این التهاب کمک کند، اما تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است.
لازم به ذکر است: طرح بررسی اثر مصرف امگا 3 بر سطحhs-CRP در بیماران مبتلا به آنفارکتوس میوکارد با کد 4001022 به همت دکتر مصطفی احمدی و دکتر مهدیار موسوی و دکتر وفا برادران تهیه و تدوین گردیده است و در زمره طرح اثر بخش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که برای گروههای هدف شامل بیماران مبتلا به سکته قلبی،پزشکان متخصص قلب و عروق و پژوهشگران حوزه سلامت قلب و آگاهی بخشی به جامعه کاربرد دارد.