previewبه مناسبت روز جهانی غذا و هفته ملی پیشگیری از پوکی استخوان، مهندس مهدی غفوریان بجستانی، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی کاشمر، بر اهمیت تغذیه صحیح و انتخاب هوشمندانه مواد غذایی برای ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.

وی گفت: مصرف ترکیبی غلات و حبوبات باعث کامل شدن ارزش پروتئینی غذا و تأمین اسیدهای آمینه ضروری بدن می‌شود. غذاهایی مانند عدس‌پلو، لوبیاپلو، ماش‌پلو و عدسی با نان نمونه‌های ساده و در دسترس این ترکیب هستند.

غفوریان بجستانی افزود: میان‌وعده‌ها نقش مهمی در سلامت دارند و بهتر است به جای کیک و شیرینی‌های خامه‌ای، از غلات بو داده کم‌نمک، بیسکویت سبوس‌دار، میوه‌های تازه و خشک و مغزها استفاده شود.

البته مصرف بیش از حد مغزها به دلیل چربی بالا می‌تواند منجر به چاقی شود. این کارشناس تغذیه همچنین مصرف شیر ساده و لبنیات کم‌چرب و پاستوریزه را به‌جای لبنیات پرچرب و محلی توصیه کرد و گفت: استفاده از شیرهای غنی‌شده با ویتامین D نقش بسیار مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان دارد.

وی با اشاره به اهمیت آهن در رژیم غذایی اظهار داشت: همراهی منابع ویتامین C مانند مرکبات، گوجه‌فرنگی و سبزی‌های تازه با غذاهای حاوی حبوبات، جذب آهن را افزایش می‌دهد.

او تأکید کرد که برخلاف باور عمومی، اسفناج نمی‌تواند منبع اصلی آهن باشد و جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب نمی‌شود. غفوریان بجستانی در پایان با هشدار نسبت به مصرف زیاد قندهای ساده و نوشیدنی‌های صنعتی گفت: انرژی موجود در یک قوطی نوشابه گازدار معادل ۱۰ حبه قند یا نصف یک نان تافتون است، در حالی که نوشیدنی‌هایی مانند آب، دوغ، شیر و آبمیوه طبیعی جایگزین‌های سالم‌تری هستند.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image