سالانه افراد زیادی به علت استعمال دخانیات و در پی آن ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی ، سرطان و مشکلات ریوی جان خود را از دست می دهد .

 

 

بر اساس آخرین آمار در خراسان 14 درصد مردان و 5 درصد زنان در گروه سنی 15 تا 64 سال در حال حاضر سیگار مصرف می کنند.

به همین منظور مصاحبه ای را با عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص راهکارهای ترک اعتیاد انجام داده ایم که به افرادی که با مشکل استعمال دخانیات روبرو هستند توصیه می شود آن را مطالعه کنند .

دکتر نغمه مخبر با اشاره به اینکه بسیاری از افراد سیگاری تصور می کنند که سیگار به آنان آرامش می دهد اظهار داشت : اگر هر فرد به عوارض جبران ناپذیر ناشی از استعمال سیگار یا هر گونه ماده دخانی فکر کند از  همین امروز اقدام به ترک آن می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : ابتلا به سرطانهایی همچون ریه ، گلو ، مثانه و کلیه ، افزایش ضربان قلب و فشار خون و ایجاد فشار بر روی عروق خونی و در نتیجه افزایش خطر سکته های مغزی و قلبی، ابتلا به بیماری بورگر و در نتیجه قطع دست و پا، پوکی استخوان ، ابتلا به بیماری لثه و خرابی دندان ، ناتوانی جنسی در مردان و احتمال یائسگی زود رس در مردان از عوارض استعامل دخانیات به شمار می رود .

عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گروهي با تفکر بر اینکه کشيدن سيگار برای آنان عادت شده است و  بنابراين اين کار را ادامه مي دهند خاطر نشان کرد : اين افراد بايد بدانند که هرچه تعداد و مدت سيگار کشيدن بيشتر باشد ،عوارض آن شديدتر خواهد بود . از طرف ديگر نبايد نا اميد باشند ،زيرا امکان ترک سيگار ، در هر سني وجود دارد. پس در هر زماني که سيگار را ترک کنيد جلوي اثرات تخريبي آن را گرفته ايد .

دکتر نغمه مخبر در خصوص راهکارهای ترک سیگار اظهار داشت : ابتدا براي ترک سيگار تصميم بگيريد و سپس زمان خاصي را براي اين کار انتخاب کنيد .

وی با اشاره به اینکه راهکارهای زیادی برای ترک سیگار وجود دارد گفت : تعیین یک روز معین برای ترک سیگار ، گرفتن یک تصمیم محکم و راسخ ، مشغول کردن دستان خود ، استفاده از آدامس های نیکوتین دار با تجویز و مشورت پزشک و دارو سازاز جمله راهکارهای ترک سیگار به شمار می رود .

دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه با ترک سيگار ممکن است ميل شديد به کشيدن سيگار پيدا کنيد خاطر نشان کرد :  کشیدن دو بار نفس عمیق،نوشیدن یک لیوان آب یا هر نوشیدنی ، قدم زدن و فکر کردن به مضرت سیگار ، ازراهکارهای مقابله با میل به سیگار کشیدن به شمار می رود .

دکتر نغمه مخبرگفت: اگر کسي به شما سيگار تعارف کرد ، بدون ترديد بگوييد نه ! من سيگار نمي کشم واگر پس از ترک سيگار ، بار ديگر کشيدن سيگار را شروع کرديد ، دلسرد نشويد و در وقت مناسب ديگري مجددا ترک سيگار را شروع کنيد .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image