مسئول فراهم آوری پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعداد بیماران مرگ مغزی طی سه ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در سه ماه نخست امسال اعضای اهدایی 21 بیمار مرگ مغزی به 89  بیمار نیازمند به عضو پیوند شده است.

دکتر ابراهیم خالقی در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص جایگاه پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با پیوند کلیه از اهدا کننده زنده در سال 1367 آغاز شد.

وی ادامه داد: در این میان پیوند اعضا از بیمار مرگ مغزی نیز در میان مسئولان مطرح و بالاخره پس از پرداختن به این موضوع و عبور از مسائل فقهی، شرعی و قانونی در تاریخ 31 اردیبهشت ماه سال 1368 امکان اهدای اعضا از بیمار مرگ مغزی فراهم شد.

مسئول فراهم آوری پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در این زمان  وزیر بهداشت وقت کشور از حضرت امام (ره) استفتایی در خصوص اهدای عضو از بیمار دچار شده به مرگ مغزی؛ که ادامه زندگی برایشان غیر قابل بازگشت است انجام داده و در نهایت اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی در کشور انجام شد.

سال 79 قانون اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید

دکتر خالقی گفت: در ادامه باید این فتوای فقهی، رنگ قانونی را به خود می گرفت که پس از کش و قوس های فراوان در سال 1379 مصوبه اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی از مجلس شورای اسلامی رای مثبت گرفت و قانون اهدای عضو از این بیماران تصویب شد.

وی اضافه کرد: این روند ادامه داشت تا این که در سال 1380 آیین نامه اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی توسط هیأت وزیران به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد و در همین سال سه دانشگاه مشهد، تهران و شیراز به عنوان اولین دانشگاه های کشور؛ پیوند اعضا از بیمار مرگ مغزی را انجام دادند.

مسئول فراهم آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد، ابراز داشت: تا قبل از ابلاغ این مجوز، دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیوند قرنیه و کلیه را در دستور کار خود داشت؛ اما از این پس پیوند کلیه از بیمار مرگ مغزی نیز در دستور کار قرار گرفت.

دکتر خالقی تاکید کرد: با ارائه مجوز اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی، کبد اهدایی این بیماران به شیراز ارسال می گردید؛ به شکلی که تا کنون حدود 322 کبد به شیراز ارسال و 524 قرنیه به بیماران نیازمند اهدا شده است.

سال 83 پیوند قلب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد

وی تصریح کرد: در سال 1383 پیوند قلب از بیمار مرگ مغزی در شهر مشهد راه اندازی و تا کنون 32 پیوند قلب در این دانشگاه انجام شده است. انجام عمل پیوند قلب در دانشگاه مشهد به مدت چهار سال به دلیل نبود زیر ساخت های لازم متوقف شد و در نهایت در سال 1391 تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد دیگر بار کار خود را آغاز کرد.

مسئول فراهم آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد، بیان داشت: نکته قابل توجه انجام  26 مورد پیوند قلب از مجموع 32 مورد در طول سال های 1391 به این سو بوده است.

دکتر خالقی از انجام سه عمل پیوند کبد در سال 83 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تاکید کرد: با وجود انجام این سه عمل، پیوند کبد در مشهد، به دلیل آماده نبودن زیر ساخت ها انجام پیوند کبد تا سال 1392 متوقف ماند.

وی ابراز داشت: در سال 1385 برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیوند پوست از بیمار مرگ مغزی انجام و به 22 بیماری که دچار سوختگی شدید پوست شده بودند؛ پوست مورد نیاز از بیمار مرگ مغزی اهدا شد.

مسئول فراهم آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد، بیان داشت: در سال 1393 تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد از بیمارستان امام رضا(ع) و قائم(عج) به بیمارستان منتصریه مشهد منتقل و این بیمارستان به همت آستان قدس رضوی جهت انجام امور مربوط به پیوند اعضا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شد.

151 پیوند کبد تا کنون در بیمارستان منتصریه انجام شده است

دکتر خالقی بیان داشت: در سال 92 پیوند کبد از بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه مشهد راه اندازی و تا کنون 151 مورد پیوند کبد در این بیمارستان انجام شده است.

وی ابراز داشت: تا کنون از مجموع 667 مورد بیمار مرگ مغزی که اعضای خود را جهت حفظ حیات دیگر همنوعان اهدا کرده اند، دو هزار و 460 عضو پیوندی از قبیل کلیه، کبد، قلب، پوست، قرنیه، و... اهدا شده است.

دکتر خالقی به تعداد بیماران مرگ مغزی طی سه ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در سه ماه نخست سال 96 ، 21 بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه بستری و از این تعداد 89 عضو اهدایی در اختیار بیماران نیازمند قرار گرفته است.

 مسئول فراهم آوری پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به عملکرد بیمارستان تخصصی پیوند اعضای منتصریه اشاره کرد و افزود: در طی سال های 1391 تا کنون در بیمارستان منتصریه حدود 375 مورد بیمار مرگ مغزی بستری و از این تعداد 630 پیوند کلیه، 151 کبد پیوند و 173 کبد به شیراز ارسال شده است.

میزان رضایت مندی از اهدای عضو به 70 درصد رسیده است

وی ادامه داد: در این میان 29 قلب به بیمارستان امام رضا(ع) ارسال، 300 قرنیه و 130 مورد پوست اهدا شده است و این در حالی است؛ که 285 پیوند کلیه از فرد زنده نیز انجام شده است.

دکتر خالقی متوسط دیالیز روزانه در بیمارستان منتصریه مشهد را 150 ساعت عنوان کرد و بیان داشت: در این مدت در بیمارستان منتصریه مشهد بیش از 216 هزار ساعت دیالیز انجام شده است.

مسئول فراهم آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد، بیان داشت: بیمارستان منتصریه به 78 بیمار دیالیزی خدمات مورد نیاز را ارائه و تا کنون 71 مورد پیوند مغز استخوان انجام داده است.

وی بیان داشت: میزان رضایت اهدای عضو در ابتدای کار تنها 10 درصد بوده است؛ که این تعداد اکنون به 70 درصد رسیده و امید داریم 30 درصد باقی مانده نیز رضایت خود را از اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی با توجه به شناختی که از مردم خود داریم ابراز کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image