مسئول واحد فرآهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: طی هفته گذشته هزارمین پیوند کلیه و دویستمین پیوند کبد در مرکز دیالیز و پیوند اعضای منتصریه از مراکز زیر پوشش دانشگاه با موفقیت انجام شد.
دکتر ابراهیم خالقی در گفتوگو با وب دا؛ از انجام هزارمین پیوند کلیه در دانشگاه مشهد خبر داد و تصریح کرد: از مجموع یک هزار کلیه پیوندی که از زمان آغاز راه اندازی بیمارستان منتصریه تا کنون( در مدت شش سال) انجام شده است 701 نفر کلیه پیوندی از بیمار مرگ مغزی و 299 نفر به صورت زنده به زنده دریافت شده است.
وی یادآور شد: این در حالی است که در چند روز گذشته دویستمین پیوند کبد با موفقیت در بیمارستان منتصریه به انجام رسیده است.
دکتر خالقی در خصوص تعداد پیوندهای انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در مجموع 16 سال گذشته 735 بیمار مرگ مغزی در استان خراسان رضوی به مرحله اهدای عضو رسیده اند؛ که از این تعداد به دو هزار و 754 نفر عضو پیوندی اهدا شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طول سال های گذشته توانسته است میزان رضایت خانواده های بیماران مرگ مغزی را از پنج نفر در سال به 86 نفر در سال 95 و 90 نفر تا نیمه اول اسفندماه سال 1396 برساند؛ که نشان از رشد فرهنگ اهدای عضو در میان مردم دارد.
مسئول واحد فرآهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: از مجموع 90 بیمار مرگ مغزی در سال جاری به 101 بیمار کلیه، 66 بیمار کبد، 78 بیمار قرنیه، 64 بیمار پوست، 14 بیمار قلب، یک بیمار ریه، چهار بیمار به صورت همزمان کلیه و کبد و دو بیمار به صورت همزمان کبد و پانکراس اهدا شده است.
دکتر خالقی تاکید کرد: در سال جاری تعداد 10 مورد کلیه به شهر شیراز ارسال شده است و این در حالی است؛ که با توجه به رشد پیوند کبد در دانشگاه مشهد ارسال تعداد کبد به شیراز از 21 مورد در سال گذشته به 13 مورد در سال جاری کاهش و تعداد پیوندهای کبد دانشگاه در سال 97 را به 66 مورد رسانده است.
وی اظهار داشت: از مجموع اعضای اهدا شده 90 بیمار مرگ مغزی در سال جاری 355 نفر عضو پیوندی مورد نیاز خود را دریافت کرده اند؛ که این موفقیت بزرگی برای دانشگاه مشهد و این افراد به حساب می آید.
مسئول واحد فرآهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تاکید وزارت بهداشت بر رشد فرهنگ اهدای کلیه از بیمار مرگ مغزی اشاره و تاکید کرد: قبل از این که تیم پیوند در سال 1390 در بیمارستان منتصریه به صورت متمرکز مستقر شود؛ نسبت پیوند کلیه از زنده به مرگ مغزی 70 به 30 بود. در حالی که پس از استقرار در این مرکز موفق شده ایم این نسبت را معکوس کنیم.
مسئول واحد فرآهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی، اذعان داشت: جهت پوشش این خواسته باید شناسایی و رضایت مندی خانواده بیماران مرگ مغزی را بهبود داد؛ که بیمارستان منتصریه در این راستا بسیار موفق عمل کرده و توانسته از 440 بیمار مرگ مغزی طی شش سال گذشته به 700 نفر کلیه اهدا کند.
دکتر خالقی بیان داشت: بر اساس تلاش های انجام شده در طول سال 96 نسبت پیوند کلیه از بیمار مرگ مغزی به زنده 83 به 17 شده است؛ که موفقیت بزرگی محسوب می شود.