مدیر مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انجام هشتصدمین عمل اهدای عضو در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش وب دا، دکتر ابراهیم خالقی با بیان اینکه مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه از سال 80 در دانشگاه راه اندازی شده است تصریح کرد: در مجموع 17 سال گذشته 800 بیمار مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مرحله اهدای عضو رسیده است؛ که از این تعداد به سه هزار و دو نفر عضو پیوندی اهدا شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طول سال های گذشته توانسته است میزان رضایت خانواده های بیماران مرگ مغزی را از پنج نفر در سال به ۸۶ نفر در سال ۹۵ و ۹۰ نفر در سال ۱۳۹۶و 65 نفر از ابتدای سال جاری تا کنون برساند؛ که نشان از رشد فرهنگ اهدای عضو در میان مردم دارد.
مسئول واحد فرآهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: از مجموع 65بیمار مرگ مغزی در سال جاری به 63 بیمار کلیه، 35 بیمار کبد، 74 بیمار قرنیه، 41 بیمار پوست، 7 بیمار قلب، یک بیمار به صورت همزمان کلیه و کبد و یک بیمار به صورت همزمان کبد و پانکراس اهدا شده است.
دکتر خالقی گفت: اهمیت اهدای عضو زمانی مشخص می شود؛ که بدانیم متاسفانه عده ای از افراد دچار نارسایی عضو (کبد، کلیه، قلب، ریه و غیره) جان خود را به دلیل نبود عضو اهدایی از دست می دهند.
دکتر خالقی با بیان اینکه در حال حاضر میزان اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر در دانشگاه مشهد به عدد ۲۰ رسیده است خاطر نشان کرد: این امر نشان دهنده این است که اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی در میان مردم شناخته شده است که در این میان علاوه بر تلاش تیم های درمانی و گروه پیوند اعضا، رسانه های گروهی نیز نقش موثری داشته اند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن قدردانی از روابط عمومی دانشگاه در انتشار تمامی پیوندهای انجام شده در دانشگاه، گفت: در کنار فرهنگ سازی می توان از موفقیت های حاصل آمده در شناسایی بیماران مرگ مغزی نیز به عنوان یک عامل موفقیت نام برد.
دکتر خالقی ادامه داد: بر این اساس کارگروهی در برخی بیمارستان های دانشگاه شکل گرفته است؛ که به شناسایی بیماران مرگ مغزی و معرفی بیمارانی که دارای سطح هوشیاری پایین هستند می پردازد؛ که این مهم ما را در ارتقای آمار اهدای عضو کمک می کند.
وی یادآور شد: تیم های تشخیص، تائید و نگهداری بیمار مرگ مغزی، آماده سازی گیرنده ارگان اهدایی، نگهداری از بیمار دریافت کننده عضو پس از عمل پیوند و غیره همه در موفقیت حوزه پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش داشته؛ که از این تلاش قدردانی می کنم.
دکتر خالقی تشکر اصلی و غیر قابل بیان را از آن,خانواده های بیماران مرگ مغزی دانست و تصریح کرد: هر آن چه که ما در این جایگاه به دست آورده ایم مرهون ایثار و از خودگذشتگی این خانواده ها است؛ که علی رغم غم بزرگی که در دل حس می کنند؛ اما به انسانی دیگر زندگی می بخشند.
گفتنی است: در هشتصدمین عمل اهدای عضو از اهدا کننده مرگ مغزي؛ کودک ۶ ساله؛ حسین حسینی بهلولی ساکن خواف كه از بیمارستان امدادی شهید کامیاب به واحد فراهم آوری اعضای پیوندی در مرکز پیوند اعضای دانشگاه مشهد معرفی شده بود، پس از انجام مراحل تأييد مرگ مغزي و رضايت خانواده وی در بيمارستان منتصریه تحت عمل جراحي اهدای عضو قرار گرفت .
یکی از کلیه های زنده یاد حسین حسینی بهلولی به کودک ۱۲ ساله ؛ ساکن تربت حیدریه مشهد که سالها از نارسایی کلیه رنج می برد و با دیالیز تحت درمان بود به صورت رایگان اهدا و پیوند شد.
کبد و یکی ازکلیه های مرحوم بصورت همزمان؛ در بيمارستان منتصریه به یک کودک ۸ ساله ساکن مشهد پيوند شد.