مسئول مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیوند عضو از افراد مرگ مغزی از سال 80 در دانشگاه راه اندازی شده است اظهار کرد: در این مدت به بیش از سه هزار و 125 بیمار نیازمند به عضو زندگی دوباره بخشیده شده است.
به گزارش وب دا، دکتر ابراهیم خالقی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه در سال 80 تنها سه مورد پیوند عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده خاطر نشان کرد: با اجرای برنامه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو در سال گذشته 90 مورد و ابتدای امسال تا کنون نیز 96 مورد پیوند از افراد مرگ مغزی انجام شده است.
در فرایند اهدای عضو از دهنده مرگ مغزی بیش از یکصد نفر درگیر می شوند
وی با اشاره به اینکه فرایند اهدای عضو بسیار پیچیده است و در انجام هر عمل پیوند حدود یکصد نفر از کادرهای پزشکی، پرستاری، آزمایشگاه، رادیولوژی و خدمات درگیر آن می شوند خاطر نشان کرد: از سال گذشته فرایند و استانداردهای شناسایی و مراقبت از افراد مرگ مغزی به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است و بر این اساس تمامی افرادی که دچار مرگ مغزی شده اند تحت مراقبت های خاص قرار می گیرند.
مسئول مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تشخیص مرگ مغزی با معاینه پزشک معالج انجام می شود، تصریح کرد: بعد از تائید پزشک معالج یک تیم چهار نفره متشکل از متخصص اعصاب، متخصص جراح اعصاب، متخصص بیهوشی و متخصص داخلی مراحل تایید را انجام و پس از آن توسط نماینده پزشک قانونی یا نماینده دادستان تائید نهایی انجام می شود.
دکتر خالقی، با اشاره به اینکه پیچیده ترین مرحله اهدای عضو، دریافت رضایت از خانواده فرد مرگ مغزی است خاطر نشان کرد: با وجود اینکه فرهنگ سازی گسترده ای در زمینه غیر قابل برگشت بودن مرگ مغزی انجام شده است اما هنوز هم بسیاری از خانواده ها امید بازگشت عزیز خود را دارند به همین دلیل تنها در ایران است که تائید مرگ مغزی توسط یک تیم بعد از پزشک معالج انجام می شود این بخاطر اطمینان خاطر از مرگ مغزی است تا خانواده ها نیز از مرگ عزیز خود مطمئن شوند.
فوت 200 بیمار دیالیزی به دلیل نبود کلیه اهدایی در یک سال اخیر
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هر چند که بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی می توانند با دیالیز به زندگی خود ادامه دهند اما زندگی بسیار رنج آوری را دارند و باید در هفته سه بار دیالیز شوند اظهار کرد: در یک سال اخیر 200 بیمار دیالیزی به دلیل نبود عضو پیوندی مناسب از افراد مرگ مغزی جان خود را از دست داده اند.
دکتر خالقی با اشاره به اینکه پیوند کلیه از دهنده زنده از سال 66 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و از سال 80 از اهدا کننده مرگ مغزی آغاز شده است اظهار کرد: در این مدت بیش از یک هزار و 349 عمل پیوند کلیه از اهدا کننده مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
وی افزود: تا پیش از سال 90 عمل پیوند کلیه در مراکز در بیمارستان های قائم(عج) و امام رضا(ع) انجام می شد و پس از آن در مرکز دیالیز و پیوند اعضای منتصریه به صورت متمرکز انجام می شود
دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دومین مرکز کشور در زمینه پیوند مغز استخوان است
مسئول مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مرکز دیالیز و پیوند اعضای منتصریه دومین مرکز کشور در زمینه پیوند مغز استخوان به شمار می رود
دکتر ابراهیم خالقی با بیان اینکه پیوند مغز استخوان از 92 با فراهم شدن امکانات و زیر ساخت ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد خاطر نشان کرد: در این مدت 125 عمل پیوند مغز استخوان در این مرکز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه به توقف دائمی و غیرقابل برگشت تمامی قسمت های مغز که شامل قشر مغز و ساقه مغز است مرگ مغزی گفته می شود و مرگ مغزی در هیچ جای دنیا قابل برگشت نیست.
انجام 258 عمل پیوند کبد در مرکز دیالیز و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مسئول مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تا پیش از سال 92 کبدهای اهدایی از افراد مرگ مغزی به بیمارستان نمازی شیراز ارسال می شد اظهار کرد: با فراهم شدن زیر ساخت های مناسب و حضور جراحان پیوند کبد در دانشگاه، انجام عمل پیوند کبد در بیمارستان منتصریه آغاز شد و در این مدت 258 عمل پیوند کبد در این مرکز انجام شده است.
دکتر خالقی خاطر نشان کرد: همچنین در این مدت شش مورد پیوند کبد و کلیه و شش مورد پیوند کلیه و پانکراس با موفقیت انجام شده است.
وی، انجام حدود 60 مورد پیوند قلب، سه مورد پیوند ریه ، 362 مورد پیوند پوست، 675 مورد پیوند قرنیه را از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد و اظهار کرد: تمامی عمل های پیوند از اهدا کننده مرگ مغزی به صورت رایگان انجام می شود و با وجود اینکه بار مالی زیادی را برای دانشگاه دارد اما به دلیل اینکه موجب نجات جان یک بیمار و بازگشت وی به زندگی می شود عمل ها به صورت رایگان انجام می شود.