به مناسبت روز ملی اهدای عضو ، زوج جوان مشهدی دوچرخه سوار به منظور انتشار پیام« اهدای عضو ، اهدای زندگی دوباره» کار خود را آغاز کردند و در سراسر کشور این پیام را به عموم مردم منتقل می کنند.
که این حرکت به مناسبت روز ملی اهدای عضو از بیمارستان منتصریه آغاز شد و در ظرف مدت یکسال این رکاب زنان به همه شهرهای کشور سفر می کنند و پیام خود را منتقل می کنند.
الهام ظریفیان ، که به همراه همسر خود مجید ابدی، در این حرکت فرهنگی شرکت کرد ه است، در گفتگو با وب دا، از نیت خود برای آغاز این سفر فرهنگی، می گوید: سفر با دوچرخه تصمیمی بود که از ابتدای زندگی من و همسرم گرفته شد وبرنامه زندگی خود را براین اساس برنامه ریزی کردیم و تاکنون سفرهای زیادی رفتیم اما در این سفر می خواستیم حامل پیام فرهنگی برای مردم باشیم که برای انتخاب این موضوع به بیمارستان منتصریه مراجعه کردیم.
وی با اشاره به اینکه دکتر خالقی مراحل اداری کار را انجام دادند واز ما برای انتقال پیام اهدای عضو در سراسر کشور حمایت کردند، ابراز کرد: در این سفر به اکثر شهرهای کشور سفر خواهیم کرد و با مردم در خصوص تاثیرات مثبت اهدای عضو صحبت خواهیم کرد به امید آنکه هیچ بیمار نیازمند عضو به خاطر عدم دسترسی به عضو سالم از دنیا نرود و فرهنگ اهدای عضو بیماران مرگ مغزی بین مردم هر چه بیشتر فراگیر شود.
مجیدی ابدی با بیان اینکه از ابتدای زندگی مشترک سبک زندگی با دوچرخه را انتخاب کردیم و براساس دغدغه های اجتماعی خود حامل پیام های فرهنگی به مردم بودیم، اظهار کرد: مردم با دیدن ما اشتیاق دارند که لحظاتی را در کنار ما بگذرانند و عکس یادگاری بگیرند و ما نیز از این فرصت استفاده می کنیم و با آنها درباره اثرات مثبت اهدای عضو گفتگو می کنیم تا هر چه بیشتر این فرهنگ در بین مردم نهادینه شود.
سفیران اهدای عضو خواهیم بود
وی ادامه داد: ما به عنوان سفیران پیام اهدای عضو شهر به شهر با مردم گفتگو می کنیم و برای نشان دادن زیبایی این حرکت خود نیز کارت اهدای عضو دریافت کردیم و به مردم نیز می گوییم تا به جای اینکه راضی به پوسیده شدن اعضای عزیزانشان در زیر خاک شوند با اهدای عضو به سایرین حیات دوباره ببخشند و غم از دست دادن عزیزشان را با حیات دوباره بخشیدن به دیگران التیام دهند.
در ادامه حسین غنچه مدیر بیمارستان منتصریه از صف طولانی منتظران در لیست اهدای عضو، سخن می گوید: امروز 31 سال از اولین اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد می گذرد و در این زمان خدمات زیادی از سوی بیمارستان منتصریه که موقوفه مرحومه احترام السلطنه قهرمانی برای بیماران نیازمند اهدای عضو ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از پزشکان افغانی در این بیمارستان آموزش دیدند و در حال حاضر مراکز پیوند کابل و قندهار زیر نظر این مجموعه در کشور افغانستان عمل های جراحی اهدای عضو را انجام می دهند، عنوان کرد: در حال حاضر در افغانستان نزدیک به 300 عمل جراحی پیوند انجام شده است که تمام پرسنل این مراکز در بیمارستان منتصریه آموزش دیدند.
بیش از 4 هزار پیوند کلیه تاکنون انجام شده است
مدیر بیمارستان منتصریه با بیان اینکه نزدیک به 4 هزار پیوند کلیه، 300 پیوند کبد، 60 پیوند قلب، 10 پیوند پانکراس ، 150 پیوند مغز استخوان و بی نهایت پیوند پوست و قرنیه در این مرکز انجام شده است، گفت: با وجود تعداد بالای بیماران مرگ مغزی اما متاسفانه افرادی زیادی نیازمند دریافت عضو هستند که به دلیل نارضایتی خانواده های مرگ مغزی گاهی شاهد هستیم قبل از پیوند این افراد جان خود را از دست می دهند از همین رو در این لحظه از مردم عزیز تقاضا می کنم تا در صورت رخ دادن اتفاق دلخراشی برای عزیزانشان با اهدای عضو به بیماران نیازمند به عزیز خود حیات دوباره ببخشند و به نحوی تولد دوباره ای را برای عزیزان خود رقم بزنند تا لیست طولانی بیماران منتظر اهدای عضو نیز شکسته شود و به روند درمان این بیماران سرعت بخشیده شود.
غنچه با اشاره به اینکه علاوه بر عمل های جراحی پیوند عضو، 63 بیمار نیز به صورت روزانه در این مرکز دیالیز می شوند، ابراز کرد: 2 مرکز تحقیقات عوارض پیوند کلیه و سلول های بنیادین نیز تحت نظر این مرکز فعالیت می کنند تا خدمات بهتری را بتوانیم به بیماران ارائه کنیم.
دخترم با اهدای عضو آسمانی شد
کاغذگر، پدر سپیده کاغذگر یکی از بیماران مرگ مغزی که با اهدای اعضای بدنش به سایرین حیات دوباره بخشید، از شرایط و حس و حال قبل از اهدای اعضای فرزندش، می گوید: من به محض اینکه متوجه شدم دخترم دچار مرگ مغزی شده به دکتر خالقی و تیم همراه ایشان گفتم سخن را کوتاه کنید تا زمان از دست نرود و رضایت دادم تا به دخترم حیات دوباره ای ببخشم و اکنون از تصمیم خود در آن لحظات سخت احساس رضایتمندی می کنم چون در دومین روز از دست دادن دختر عزیزم، افراد دیگری با اعضای بدنش جان دوباره گرفتند.
وی با اشاره به اینکه به نظرم با این اتفاق دخترم آسمانی شد ابراز کرد: لحظات سختی را سپری کردیم اما زمانی که متوجه شدم دخترم نیز علاقه داشته تا کارت اهدای عضو داشته باشد در این کار تعلل نکردم و با اهدای اعضای بدن دخترم موافقت کردم ،اکنون خوشحالم که با 4 سانت از پوست بدن دخترم بیمار سوختگی حیات دوباره یافته و بسیاری از خانواده ها نیز عزیزانشان را در کنار خود دارند ،امروز بعد از گذشت 4 سال از این اتفاق دلخراش همچنان با خانواده های دریافت کننده اعضای بدن دخترم ارتباط نزدیکی داریم و غم از دست دادن فرزند عزیزم را با دیدن شادی دیگران التیام می دهم.
پدر مرحومه سپیده کاغذگر گفت: تا مراسم هفتم دخترم، افراد زیادی از خانواده و اقوام را به پر کردن فرم اهدای عضو تشویق کردیم و بسیاری ازنزدیکان به این کار اشتیاق نشان دادند.