خواهر یکی از اهداکنندگان عضو به مناسبت دومین سالگرد فوت برادرشان از نایین اصفهان تا گلستان را رکاب زد تا با ترویج فرهنگ اهدای عضو به عموم مردم نشان دهد که با اهدای عضو بیمار مرگ مغزی ، عزیزشان حیات جاودانه می یابد .

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بانو "برزمینی" خواهر یکی از اهدا کنندگان عضو که دو سال قبل مرگ مغزی شد؛ با شعار «اهدای عضو اهدای زندگی » از نایین اصفهان حرکت کرده است، بیان کرد: این بانوی ورزشکار از استانهای یزد، خراسان جنوبی به مشهد رسیده است و در نهایت در استان گلستان بر سر مزار عزیزشان آخرین نهال را می کارند تا نشان دهد که اهدای عضو پایان زندگی نیست بلکه آغاز بخشیدن حیات دوباره به بیماران نیازمند عضو است.

دکتر خالقی با بیان اینکه باید فرهنگ اهدای عضو مرتب به مردم یادآوری شود تا اگر خدای نکرده عزیزشان دچار سانحه شد با رضایت باطنی برای اهدای عضو رضایت دهند، گفت: این بانوی رکاب زن در مسیر خود با مردم وارد گفتگو می شود تا هر چه بیشتر مردم را با فرهنگ اهدای عضو آشنا کند.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته نزدیک چهل و پنج دقیقه با خانواده یک بیمار مرگ مغزی صحبت شد تا رضایت آنها برای اهدای عضو جلب شود، ادامه داد: اگر فرهنگ اهدای عضو در جامعه بیش از پیش ترویج شود، روند جلب رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی نیز سرعت بیشتری می یابد و می توان به این وسیله به بیماران نیازمند جانی دوباره بخشید.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تصمیم گیری در آن لحظات سخت کار دشواری است، عنوان کرد: اما اگر بیمار مرگ مغزی در زمان حیات خود کارت اهدای عضو داشته باشد به این وسیله خانواده هم می دانند که میل و رضایت باطنی فرزندشان در این موضوع بوده و به سرعت رضایت می دهند.

وی با تاکید براینکه برای بیماران کبد، قلب و ریه که نیاز به پیوند دارند اگر پیوند به موقع برای آنها انجام نشود، از دنیا می روند، گفت: بسیاری از بیماران کبدی به زندگی خوبی برمی گردند به گونه ای که اصلا نمی توان تشخیص داد که بیمار پیوندی هستند و بسیاری از بیمارانی که پیوند برای آنها انجام شده است در حال حاضر افتخار آفرینی بسیاری برای کشور می کنند.

دکتر خالقی با اشاره به اینکه کارت اهدای عضو اقدامی نمادین برای ترویج فرهنگ اهدای عضو است، بیان کرد: کارت اهدای عضو بیانگر این موضوع است که خود فرد نیز تمایل  به اهدای عضو دارد پس روند اهدای عضو و جلب رضایت از والدین سرعت می گیرد.

صدور کارت اهدای عضو برای بیش از 50 هزار نفر

وی افزود: بیش از 50 هزار نفر کارت اهدای عضو دارند اما در روند اهدای عضو تنها افرادی مد نظر هستند که دچار مرگ مغزی شدند چراکه این بیماران غیر قابل برگشت هستند.

دکتر رجبیان،  کارشناس مسئول بیماران خاص حوزه معاونت درمان با بیان اینکه به مناسبت ورود یکی از دو چرخه سواران که برادرشان دو سال پیش اهدای عضو کردند و در گلستان دفن شدند؛ این برنامه برای ترویج فرهنگ اهدای عضو اجرایی شده است، بیان کرد: دیدار با خانواده های مرگ مغزی سایر شهرستانها و کاشت نهال از برنامه های جانبی این حرکت فرهنگی است.

وی با اشاره به اینکه بیماران خاص تحت پوشش خدمات حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند، بیان کرد: بیماران دیالیزی، پیوندی،  تالاسمی، هموفیلی وام اس جزو بیماران خاص هستند که خدمت درمانی مرتبط با آنها رایگان است.

دکتر رجبیان ادامه داد: ارائه خدمات درمانی و پیشگیری از عوارض در بحث بیماران صعب العلاج، بیماران دیابتی، سرطانی، و سی اف  نیز تا حدودی تحت حمایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

موحدی، مترون بیمارستان منتصریه ضمن خوشامدگویی به تیم رکاب زن گفت: حضور و خدمت به بیماران پیوندی در این بیمارستان یک توفیق الهی است و  در واقع تکلیفی است که به عهده ما گذاشته شده و انجام می دهیم .

وی عنوان کرد: خیران خدمات زیادی در این محیط انجام می دهند و حضور ورزشکاران در این عرصه نیز یک هدیه الهی است تا طی مسیر فرهنگ عضو ترویج و تسری دهند.

موحدی بیان کرد: بیماران پیوندی افتخارات زیادی کسب می کنند به عنوان نمونه بیمار پیوند کبد قله دماوند را فتح کرده و بیمار دیگری در حال حاضر دانشجوی پزشکی است و در آینده به مردم خدمت می کند.

برزمینی، بانوی ورزشکار سفیر اهدای عضو گفت: سفر خود را از شهر نایین اصفهان شروع کردم و با دوچرخه به مشهد رسیدم و در خاتمه سفردر شهر گلستان بر سر مزار برادرم آخرین نهال را به یادبود اهداکنندگان عضو خواهم کاشت.

وی بیان کرد: در ابتدای سفر تنها انگیزه من بزرگداشت یاد و خاطره برادرم بود اما وقتی نگاه و اشتیاق مردم را به این موضوع دیدم بقیه مسیر را به یاد تمامی اهدا کنندگان عضو رکاب زدم .

خانم برزمینی ادامه داد: حیف است که اعضای سالمی به زیر خاک برود و بیماران نیازمند بخاطر نبود عضو از دنیا بروند بنابراین با فرهنگ سازی جامعه ورزشی، باید این اعضای سالم به بیماران نیازمند برسد.

در ادامه مادر یکی دیگر از اهدا کنندگان عضو گفت: خدا را شاکرم که توانستم با اهدای اعضای عزیز از دست رفته ام به چند بیمار حیات دوباره برگردانم .

همچنین درحاشیه مراسم بزرگداشت روز بهورز و تجلیل از بهورزان نمونه‌ی سراسر کشور،  کمپین فرهنگ سازی اهدای عضو با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی،سرپرست دانشگاه ،معاونین ودیگر مدیران با ثبت دلنوشته برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، با تاکید بر اینکار خداپسندانه و  همچنین ارتقا ء فرهنگ اهدای عضو اظهار کرد: پیوند اعضاء و نسوج یکی از نمادهای پیشرفت دانش پزشکی است که در سطح سوم ارائه خدمات سلامت قرار دارد .

دکتر بحرینی در ادامه خاطر نشان کرد: امروزه پیوند اعضا تنها راه ادامه حیات برای بیماران دچار نارسائی پیشرفته ،قلب ، کبد، ریه و بهترین درمان برای بیماران مبتلا به نارسائی پیشرفته کلیه است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image