معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر در هر 10دقیقه یک نفر به لیست انتظار پیوند عضو در کشور افزوده می شود و روزانه 7 الی 8 نفر از این بیماران جان خود را از دست می دهند.
به گزارش وب دا، دکتر شاپور بدیعی در نشست با اعضای مدیریت فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه با بیان اینکه 31 اردیبهشت سالروز پاسخ مثبت حضرت امام خمینی(ره) به استفتاء اهدا عضو از افراد مرگ مغزی است خاطر نشان کرد: این روز به عنوان یک افتخار در تاریخ تشیع به شمار می رود و این امر موجب شد در این سال ها جان هزاران بیمار در انتظار پیوند نجات پیدا کند.
وی با بیان اینکه پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی از سال 1380 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کلید خورد و تا کنون این دانشگاه موفقیت های چشمگیری را در این زمینه کسب کرده است تصریح کرد: با تلاش تمامی اعضای تیم پیوند دانشگاه تا کنون 986 عمل اهدای عضو در دانشگاه انجام شده است که موجب نجات و ادامه زندگی 5هزار و 294 نفر شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در روند پیوند اعضا، اقدامات کمی و کیفی بسیار خوب و رو به رشدی صورت گرفته است به گونه ای که در حال حاضر شاخص اهدا عضو (PMP) در دانشگاه علوم پزشکی مشهد 19.6 درصد است که نسبت به سال گذشته 4 واحد رشد داشته است.
دکتر بدیعی با تاکید بر اینکه هر یک دهم رشد در شاخص اهدای عضو نیازمند تلاش شبانه روزی است خاطر نشان کرد: در سال 1380 تنها چهار مورد پیوند عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد و این در حالی است که در سال گذشته با وجود اینکه در ماه های انتهایی سال بحران کرونا به وقوع پیوست این آمار به 125 مورد رسید.
وی تصریح کرد: در این مدت سه هزار و 294 مورد پیوند کلیه، 352 مورد پیوند کبد، 76 مورد پیوند قلب، شش مورد پیوند کبد و کلیه و 8 مورد پیوند کلیه و پانکراس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در این مدت 661بیماری که دچار سوختگی شدید شده بودند با پیوند پوست جانشان نجات یافت و 870 نفر نیز با پیوند قرنیه بینایی خود را بازیافتند.
دکتر بدیعی افزود: همچنین در سال گذشته نخستین عمل پیوند کبد از دهنده زنده بر روی یک کودک خردسال با موفقیت انجام شد که گام مهمی در ارائه خدمت به بیماران به شمار می رود.