رییس بیمارستان پیوند اعضا منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:این دانشگاه، قطب شرق کشور در زمینه پیوند اعضا محسوب می شود و با عمل‌های مؤفقی که در مراکز درمانی، انجام شده به بسیاری از بیماران نیازمند به عضو ادامه حیات هدیه شده است.

دکتر محسن علی‌اکبریان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: بیمارستان فوق‌تخصصی دیالیز و پیوند اعضاء منتصریه از سال 1390 فعالیت خود را در زمینه پیوند کبد، کلیه، پانکرانس و غیره آغاز کرده است و خوشبختانه این بیمارستان عضو مراکز درمانی برتر کشور در این حوزه بوده و معتقدیم که فرهنگ اهدای عضو باید در جامعه بیش از پیش ترویج یابد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر عمل های پیوند اعضا در مشهد قابل انجام است اضافه کرد: عمل های مربوط به پیوند کبد، پانکراس و کلیه در بیمارستان منتصریه، قلب، ریه و پوست در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد و قرنیه  در  بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) مشهد انجام می شود.

دکتر علی‌اکبریان با بیان اینکه بیمارستان منتصریه قطب شرق کشور در زمینه پیوند اعضا بوده است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 90 مورد پیوند کبد انجام شده و این آمادگی را داریم تا به بیماران نیازمند به این عضو در بیمارستان منتصریه ارائه خدمت داشته باشیم، ظرفیتی که در پیوند کلیه هم هست.

وی تاکید کرد: بیش از 90 درصد پیوندهای کلیه از دهنده مرگ مغزی بوده و در پیوند کبد زنده به زنده تنها از خویشاوند به خویشاوند انجام می‌شود، در مشهد این پیوند 100 درصد از دهنده مرگ مغزی بوده و در شهرهایی همچون شیراز درصد کوچکی از دهنده زنده بوده است.

رییس بیمارستان منتصریه ادامه داد: هرچه قدر که فرهنگ اهدای عضو ترویج یابد به همان نسبت دغدغه؛بیماران نیازمند به عضو و خانواده‌های آنان کاهش می‌یابد و می‌توانیم همانند کشورهایی همچون آلمان باشیم که دغدغه‌ای در این خصوص ندارند و تا مورد مرگ مغزی تایید می‌شود بلافاصله نسبت به اهدای اعضای بدن متوفی به نیازمندان اقدام می‌کنند.

دکتر علی‌اکبریان با اشاره به اینکه در ایام بحران کرونا خدمات‌رسانی‌ها متناسب با دستورالعمل‌ها بود، بیان کرد: گرچه تعداد عمل‌های پیوند کبد در سال 1399 به زیر 40 مورد رسید، اما در سال 1400 این عدد به بیش از 90 مورد رسید و منجر به ثبت بالاترین آمار سالانه با وجود قرار داشتن در شرایط بحرانی کرونایی شد.

وی با ذکر این نکته که متوفیان کرونا نمی‌توانند اهدای عضو داشته باشند و کرونایی‌های نیازمند به عضو هم باید پس از بهبودی جهت دریافت عضو اقدام کنند، تاکید کرد: از کسانی که در زمان فوت کرونا داشتند عضوی برداشته نمی‌شود، زیرا به لحاظ رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی امکان پذیر نیست، اما انجام این کار در کسانی که بهبود یافتند امکان پذیر است.

رییس بیمارستان منتصریه با بیان اینکه در رسانه‌های دشمن اخبار نادرستی مبنی بر دریافت وجه اهداکنندگان از دریافت کنندگان مطرح شده بود که این موضوع صحت ندارد، خاطرنشان کرد: اگر موردی مطرح شده هیچ ارتباطی به موارد مرگ مغزی نبوده و نباید تحت تاثیر سیاه نمایی دشمنان قرار بگیریم، به‌طور مثال مبحثی در خصوص فروش قلب مطرح شد که عقلاً امکان پذیر نیست، زیرا عضو حیاتی بوده و موجب فوت فرد می‌شود، شاید این مورد در برخی اعضا همچون کلیه هم مطرح شده باشد، اما باز هم نباید تحت تاثیر اخبار نادرست فضای مجازی قرار بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه فرآیند بررسی و تایید مرگ مغزی تخصصی بوده و زمانی این مرگ تایید می‌شود که با توقف‌های برگشت ناپذیر سلول‌های مغزی همراه باشد، گفت: در این خصوص 4 متخصص و جراح مغز و اعصاب، داخلی، بیهوشی و ایمونولوژی اظهار نظر می‌کنند و پس از تایید نهایی از سوی نماینده پزشکی قانونی جهت دریافت رضایت‌نامه خانواده و برداشت عضو بیمار مرگ مغزی اقدام می‌شود.

رییس بیمارستان منتصریه با اشاره به اینکه مشهد رتبه سوم اهدای عضو از اهدا کننده مرگ مغزی  را پس از شیراز و تهران دارد، بیان کرد: در بیمارستان منتصریه به جز خدمات درمانی، خدمات آموزشی و پژوهشی ارائه می‌شود و در کنار آن هسته پژوهش پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این بیمارستان فعال شده است تا پژوهش‌های در این حوزه به‌صورت تخصصی‌تر انجام شود.

277.jpg - 67.25 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image