مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته بیشترین میزان پیوند عضو از اهدا کننده مرگ مغزی با 131 مورد به ثبت رسید اظهار کرد: با تلاش های صورت گرفته، فرهنگ اهدای عضو به شکل مطلوبی در جامعه شکل گرفته است.
به گزارش وب دا، دکتر ابراهیم خالقی به مناسبت هفته ملی اهدای عضو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اهدای عضو در سال گذشته موجب بازگشت و ادامه زندگی 683 بیمار نیازمند به عضو شد خاطر نشان کرد: از ابتدای راه اندازی مرکز پیوند اعضا در مشهد تا کنون یک هزار و 194 عمل اهدای عضو صورت گرفته که این امر موجب بازگشت به زندگی 5 هزار و 100 بیمار شده است.
وی با بیان اینکه در این دانشگاه عمل های پیوند کلیه، کبد، قرنیه، قلب، ریه، پوست، پانکراس پیوند های همزمان کبد و کلیه، کبد و پانکراس انجام می شود تصریح کرد: پایینترین آمار اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1380 با 3 اهداکننده و 6 دریافتکننده و بالاترین آمار آن نیز در سال 1400 با 131 اهداکننده و 683 دریافتکننده بوده است.
دکتر خالقی افزود: همچنین از ابتدای امسال تا کنون نیز 114 عضو اهداشده از 27 بیمار مرگ مغزی را داشتیم که شامل 12 پیوند کلیه، 10 پیوند کبد، 48 پیوند قرنیه، 3 پیوند قلب، یک پیوند پانکراس و یک پیوند همزمان کلیه و پانکراس بوده است، ضمن اینکه در همین مدت 2 مورد ارسال کلیه و 11 مورد ارسال کبد را به سایر استانها داشتهایم.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سالانه بین 200 تا 300 نفر در لیست انتظار کلیه و بین 40 تا 50 نفر در لیست انتظار کبد فوت میکنند، بیان کرد: 70 درصد خانوادههای مرگ مغزی رضایت به اهدای عضو میدهند، اما 30 درصد هم رضایت نمیدهند و امیدواریم با همکاری بیش از پیش رسانه های گروهی این آمار افزایش یابد.
دکتر خالقی اضافه کرد: رضایت خانواده حتی در صورت داشتن کارت اهدای عضو متوفی الزامی بوده و تازمانی که فرم رضایت تکمیل نشود امکان انجام عمل اهدا و پیوند وجود ندارد، هرچند که تاکنون موردی نداشتیم که فرد رضایت دهد و خانوادهاش مخالفت کرده باشند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه موارد مرگ مغزی از طریق کد 324 بخش های مراقبت ویژه بیمارستانها اعلام میشود و بلافاصله اقدامات لازم صورت میپذیرد، گفت: عدم باور مرگ مغزی ،موارد قومی و قبیلهای از مهمترین عوامل بازدارنده نسبت به رضایت اهدا عضو به شمار می رود.
*با وجود هزینه بالا عملهای پیوند عضو هیچگونه وجهی از بیماران پیوندی دریافت نمیشود
در ادامه این نشست مدیر بیمارستان پیوند اعضاء منتصریه تصریح کرد: در این مرکز اقدامات قابل توجهی در خصوص پیوند اعضا انجام شده و با وجود هزینه بالای عملهای پیوند عضو،هیچگونه وجهی از بیماران پیوندی دریافت نمیشود.
حسین غنچه اضافه کرد: گرچه هزینه تمام شده پیوند بسیار بالا بوده، اما با حمایت وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمامی این هزینهها پوشش داده میشود تا برای بیماران به طور کامل رایگان باشد و دغدغهای بابت مباحث مالی نداشته باشند.
مدیر بیمارستان منتصریه با ذکر این نکته که کلیه هزینهها توسط بخش دولتی پرداخت میشود، تاکید کرد: همچنین در کنار حمایتهای دولت، مشارکت آستان قدس رضوی و حضور پررنگ خیران حوزه سلامت را در مباحث پیوند، درمان، تامین دارو و معیشت خانواده بیماران هم داریم.
غنچه خاطرنشان کرد: در حوزه ترویج فرهنگ" اهدای عضو، اهدای زندگی" باید بیش از پیش تلاش شود و در این خصوص نقش کلیدی رسانهها بیش از پیش مورد تاکید است.