563.jpg - 10.87 kBمسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تا کنون 5 هزار و 300 بیمار نیازمند به عضو با فداکاری و ایثار خانواده های یک هزار و 310 اهدا کننده مرگ مغزی زندگی دوباره یافتند.

دکتر ابراهیم خالقی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه فعالیت بیمارستان منتصریه در سال ۱۳۹۰ با پیوند کلیه آغاز شد و پس از آن پیوندهای کبد، پانکراس و مغزاستخوان اضافه شد، بیان کرد: تاکنون ۱۳۱۰ مورد اهدای عضو از مرگ مغزی داشتیم و اعضای برداشت شده از بیماران مرگ مغزی شامل کبد، کلیه، قلب، پانکراس مغز استخوان، پوست و قرنیه بوده است.

وی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی رسانه‌ها در مشارکت مردم در امر اهدای عضو ستودنی بوده، اما باید روی باور خانواده در خصوص مرگ مغزی پس از تایید تیم پزشکی ۴ نفره (متخصص اعصاب، جراح مغز و اعصاب، متخصص داخلی و متخصص بیهوشی) و پزشکی قانونی بوده بیشتر کار شود، خاطرنشان کرد: بی‌شک اگر این باورپذیری باشد تاخیر در تصمیم‌گیری به رضایت به اهدای عضو هم ایجاد نمی‌شود.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در بیمارستان منتصریه ریالی از اهداکننده و دریافت کننده عضو دریافت نمی‌شوند، در حالی که در آمریکا ۱۵۴ هزار دلار برای هر پیونددریافت می‌کنند.

دکتر خالقی تاکید کرد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده ۷۰ درصد خانواده‌های دارای مرگ مغزی رضایت به اهدای عضو داده‌اند و ۳۰ درصد هم از تکمیل فرم اهدا امتناع کردند، آن هم در حالی که هر فرد مرگ مغزی می‌تواند یاری‌بخش حداقل ۱۴ نفر باشد.

وی با اشاره به اینکه اعضای بدن ۱۳۱۰ بیمار مرگ مغزی به ۵۳۰۰ بیمار نیازمند به عضو پیوند شده است، بیان کرد: ما ۳ هزار بیمار ثبت‌نامی دیالیزی در لیست انتظار پیوند کلیه داریم که ۲۰۰ نفر از آنها در نوبت عمل هستند، میزان بقای یک ساله بیماران کبد و کلیه بالای ۹۰ درصد و ۵ ساله بالای ۸۰ درصد است، در حالی میزان بقای ۵ ساله در مرکز یونس آمریکا ۷۹ درصد بوده، عددی که در بیمارستان منتصریه ۲ درصد بیشتر بوده و ۸۱ درصد است.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه بیمه پوشش ۹۰ درصدی داروهای بیماران پیوندی را دارد و در برخی داروها تا ۱۰۰ درصد پوشش داده می‌شود، گفت: بیماران پیوندی در ماه اول هفته‌ای یک بار، در ماه دوم هر دو هفته یک بار و در ماه سوم از سه هفته یک بار باید ویزیت شوند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار کارت اهدای عضو در استان صادر شده است، تصریح کرد: ما پس از ثبت اینترنتی فرم‌های اهدای عضو سرعت‌بخشی خوبی در این مسیر داشتیم، در حالی که در گذشته که صدور و ارسال کارت را داشتیم حداقل زمان ۳ ماهه را طی می‌کرد، اما در شیوه جدید صدور آنی کارت را داریم و پرینت آن به راحتی قابل انجام است.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ما طرح حمایت از خانواده‌های اهدا کننده و دریافت کننده عضو را به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دادیم تا حمایت لازم از هر دو خانواده صورت پذیرد و امیدواریم که موضوع حمایت این خانواده‌ها به تصویب برسد.

رفتارهای پدرانه و مادرانه تیم پیوند بیمارستان منتصریه در طول دوره بیماری فرزندم آرامش خاصی به ما داد

مادر بیمار پیوند مغز استخوان گفت: در طول دوره بیماری فرزندم رفتارهای پدرانه و مادرانه تیم پیوند بیمارستان منتصریه آرامش خاصی به ما داد و جاد دارد که از حمایت‌های این سفید پوشان مهربان تقدیر و تشکر نمایم.

یگانه زرگران در نشستی که به مدت روز ملی اهدای عضو در بیمارستان منتصریه برگزار شد، اظهار کرد: من و همسرم برای مشکل مغز استخوان پسرم آرمان نامدار سختی‌های زیادی را متحمل شدیم و چون خودمان از نزدیک این مشکلات را با گوشت و پوست و استخوانمان لمس کردیم حال تمامی خانواده‌های بیماران نیازمند به عضو را کاملاً درک می‌کنیم.

وی تصریح کرد: من و همسرم جزو اولین نفراتی بودیم که فرم اهدای عضو را پر کردیم و از اعضای خانواده‌مان هم خواسته‌ایم که اگر دچار مرگ مغزی شدیم هیچگونه تاخیری در پر کردن فرم اهدای عضو نداشته باشند.

مادر بیمار پیوند مغز استخوان گفت: من بابت دریافت عضو ریالی به خانواده اهدا کننده و بیمارستان منتصریه پرداخت نکردم و در حمایت‌های دارویی هم پوشش‌های ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی بیمه‌ها را داشتیم.

زرگران افزود: در طول دوره بیماری فرزندم رفتارهای پدرانه و مادرانه تیم پیوند بیمارستان منتصریه آرامش خاصی به ما داد، موردی که برای همه خانواده‌هایی که بیماران نیازمند به عضو داشتند به عینه مشاهده شد و در اینجا بابت حمایت‌های این عزیزان از این سفید پوشان مهربان تقدیر و تشکر می‌کنم.

انجام موفقیت‌آمیز عمل پیوند کبد به مشکلات و درد و رنج‌های ۳ ساله‌ام پایان داد

در این نشست زهره حجازی، بیمار دریافت کننده کبد، تصریح کرد: من در سال ۱۳۹۳ پیوند کبد شدم و مدت ۹ سال است که از وضعیت بسیار بهتری به نسبت روزهای قبل از پیوند برخوردارم.

وی اضافه کرد: من تا قبل از عمل پیوند کبد نزدیک به ۳ سال با مشکلات و درد و رنج‌های بسیار مواجه بودم، ۳ سالی که برای من به اندازه ۳۰ سال گذشت و کسانی که با مشکلی در یک یا چند عضو بدن مواجه هستند به‌خوبی معنی این حرف من را متوجه می‌شوند.

بیمار دریافت کننده کبد ضمن قدردانی از دکتر علی‌اکبریان، بیان کرد: وقتی که چنین ظرفیت‌های نابی را در شهر خودم می‌بینیم بیش از پیش به ایرانی بودنم افتخار می‌کنم، به‌خصوص آنکه وقتی تمامی خدمات مورد نیاز را به‌صورت کاملاً رایگان دریافت می‌نمایم و و بر خلاف مردم دیگر کشورها که هزینه‌های زیادی بابت عمل پیوند پرداخت می‌کنند من هیچ وجهی بابت آن نمی‌پردازم.

حجازی خاطرنشان کرد: وضعیتی که با آن مواجه بودم بسیار آزار دهنده بود و اکنون خدای بزرگ شاکرم که مجدد نعمت سلامتی را به من هدیه کرده است.

به داشتن پزشکان توانمند در حوزه پیوند اعضا افتخار می‌کنیم

در ادامه این نشست مائده‌سادات سعادت‌خواه، بیمار بهبود یافته با پیوند مغز استخوان، بیان کرد: من در سال ۱۳۸۸ مبتلا به سرطان خون شدم و در سال بعد از آن با مشکل مغز استخوان مواجه شدم و در سال ۱۳۹۰ هم تشدید وضعیت بیماری‌ام را داشتم.

وی اضافه کرد: من در همان سال به تهران رفتم تا مورد بررسی قرار بگیرم که متاسفانه نتیجه نگرفتم و پس از آن به بیمارستان منتصریه مشهد آمدم و در این مرکز درمانی با تلاش دکتر قاسمی در سال ۱۳۹۱ از برادرم پیوند مغز استخوان شدم و مشکلم پس از گذشت ۳ سال برطرف شد.

بیمار بهبود یافته با پیوند مغز استخوان ضمن ابراز خرسندی از عمل موفق انجام شده، تصریح کرد: من اولین بیمار پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه مشهد بودم و وقتی نامم را در اینترنت جست‌وجو می‌کنند عکس‌های دوران بیماری‌ام نشان داده می‌شود.

سعادت‌خواه با ذکر این نکته که من در حال حاضر هیچ دارویی مصرف نمی‌کنم و پس از ۵ سال به وضعیت عادی قبل از بیماری بازگشته‌ام، تاکید کرد: ما به داشتن پزشکان توانمند در حوزه پیوند اعضا افتخار می‌کنیم و در اینجا از تلاش‌ها و زحمات دکتر قاسمی و تمامی عزیزان تیم پیوند مغزاستخوان بیمارستان منتصریه مشهد تقدیر و تشکر می‌کنم.

قبل از اینکه دچار مشکلات نارسایی کبد بشوم فرم اهدای عضو را پرکردم

در بخش دیگری از این نشست سیدعلی قباسفیدی، بیمار دریافت کننده کبد، تصریح کرد: من به دلیل مشکلاتی که در ناحیه کبد داشتم با مشکلات و سختی‌های بسیاری مواجه بودم، اما اقدام انسان دوستانه خانواده متوفی مرگ مغزی به درد و رنج‌های ۴ ساله‌ام پایان داد.

وی با بیان اینکه ما ادامه حیات خود را مدیون عزیزانی هستیم که اهدای عضو کردند و در کنار آن قدردان تلاش‌های خالصانه کادر درمان هستم، خاطرنشان کرد: بخشندگان حیات نامی نیک از خود به یادگار گذاشتند و این اقدامشان ارزنده‌شان هیچگاه فراموش نخواهد شد.

بیمار دریافت کننده کبد تاکید کرد: من قبل از اینکه دچار مشکلات نارسایی کبد بشوم فرم اهدای عضو را پرکردم و به اعضای خانواده‌ام هم گفتم که اگر در زمانی با مشکل مرگ مغزی مواجه شدم بلافاصله رضایت به انجام عمل اهدای عضو بدهند تا بیمار چشم‌انتظار عضو بیش از پیش درد و رنج نکشد و هرچه زودتر مشکلش برطرف شود.

قباسفیدی بیان کرد: ما معتقدیم که تمامی اعضای بدنمان نزد ما امانت است و زمانی که ادامه حیات برایمان ممکن نیست باید آنها را به بیماران نیازمند به این اعضا هدیه نماییم، ما با این کار نه تنها فراموش نمی‌شویم، بلکه موجب آن می‌شویم که افراد دریافت کننده و خانواده‌های آنان هم در مسیر انسان دوستانه قدم بردارند.

اقدام انسان دوستانه خانواده متوفی مرگ مغزی پایانی بر درد و رنج‌های ۴ ساله‌ام بود

در ادامه این نشست علی محمدزاده، بیمار دریافت کننده کلیه، اظهار کرد: من در اوایل سال ۱۳۹۷ با مشکل کلیه مواجه شدم و با تشدید وضعیت بیماری پس از ۵ ماه کلیه‌ها از کار افتاد.

وی اضافه کرد: من با بدتر شدن وضعیت بیماری‌ام روزهای سختی را تجربه کردم و در زمان‌هایی که برای دیالیز می‌رفتم از خدا می‌خواستم که هرچه سریع‌تر مشکل من و دیگر بیماران دیالیزی را برطرف نماید.

بیمار دریافت کننده کلیه تصریح کرد: خوشبختانه بعد از ۴۸ ماه درگیری در سال گذشته با رضایت خانواده بیمار مرگ مغزی عمل پیوند شدم و تمامی مشکلاتی که در طول ۴ سال درگیر آن بودم برطرف شد.

محمدزاده با بیان اینکه نام نیک بخشدگان حیات همواره می‌درخشد و هیچگاه فراموش نمی‌شود، خاطرنشان کرد: ما در کلام بزرگان بارها شنیده‌ام که آموزه‌های عقلانی و وحیانی و فضائل اخلاق اجتماعی از جایگاه بلندی برخوردار است و از جمله این صفات پسندیده و اخلاق انسانی می‌توان به صفت بخشندگی اشاره کرد و یک نمونه آن اقدام خداپسندانه خانواده‌های اهدا کننده عضو بوده است.

عمل موفقیت‌آمیز پیوند مغز استخوان و رفع مشکل ناباروری ۲‌ اتفاق مهم زندگی‌ام بود

همچنین علی گلستانی، بیمار بهبود یافته از مشکل لنفوم داخلی هم در این نشست، گفت: من در سال ۱۳۹۶ دچار مشکل لنفوم داخلی شدم و مدت ۲ سال شیمی درمانی انجام می‌دادم، در سال ۱۳۹۸ توسط دکتر قاسمی از خودم پیوند شدم که پس زد و مجدد عمل کردم و در نوبت دوم که از برادرم انجام شد جواب مثبت داد.

وی افزود: با لطف ایزد منان و تلاش کادر درمان تیم پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه مشهد زندگی دوباره گرفتم و حتی مشکل ناباروری‌ام هم ۴ سال پس از آن برطرف شد و همسرم اکنون باردار است و  فرزندم در دی ماه امسال به دنیا خواهد آمد.

بیمار بهبود یافته با پیوند مغز استخوان ادامه داد: من با انجام این عمل هم مشکل لنفوم داخلی‌ام برطرف شد و هم اینکه پس از گذشت ۶ سال شرایطی فراهم آمد که بتوانم از نعمت فرزند بهره‌مند گردم.

گلستانی خاطرنشان کرد: من برای تمامی بیماران آرزوی سلامتی و بهبودی کامل دارم و به تمامی اهداکنندگان عضو خانواده‌های آنان هم ادای احترام می‌کنم و امیدوارم که همواره شرایطی فراهم باشد که هیچ بیمار نیازمند به عضوی چشم‌انتظار نباشد و درد و رنج طولانی‌مدت را متحمل نشود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image