540.jpg - 21.16 kBرییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۶ هزار و ۳۲۳ مورد حیوان گزیدگی در ۹ ماهه امسال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی رخ داده است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۰ درصدی دارد.

دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا افزود: ۹ هزار و ۴۰۲ مورد از این موارد حیوان گزیدگی معادل ۵۸ درصد مربوط به شهر مشهد و بقیه مربوط به سایر شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی بوده است.

وی بیان کرد: تمام افراد مراجعه کننده به مراکز هاری مراقبت کامل دریافت کرده‌اند و پیگیری‌های لازم برای همه انجام شده است.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین از این تعداد حیوان گزیدگی امسال نزدیک به ۱۱۲ مورد را حیوان هار با گزش‌های متعدد انجام داده است.

وی اضافه کرد: توصیه می‌شود افراد در صورت گزش توسط حیوانات بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمان هاری مراجعه کنند، چراکه در این مراکز تمام موارد حیوان گزیدگی به صورت کامل پیگیری می‌شود و درمان موضعی، تزریق واکسن و در صورت نیاز دریافت سرم و سرم‌تراپی انجام می‌شود.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اینک ۲۸ واحد درمان و پیشگیری هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به صورت شبانه روزی فعال هستند که از این تعداد چهار واحد در مشهد و ۲۴ واحد در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه قرار دارند.

وی افزود: هزینه درمان کامل هاری شامل تزریق واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی ۸۰ میلیون ریال است که در مراکز درمان هاری به صورت رایگان انجام می‌شود.

دکتر نهبندانی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارد، ادامه داد: این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما بعد از ابتلای فرد، بیماری درمان ندارد و فرد محکوم به مرگ است لذا بهترین زمان مراجعه افرادی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند به مراکز درمان هاری ۲۴ ساعت اولیه بعد از گزش است.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۹۷ درصد گزیدگی‌ها با سگ و گربه و بقیه توسط سایر حیوانات وحشی و اهلی است، گفت: بیشترین تعداد گزش امسال به ترتیب ۷۱ درصد مربوط به سگ‌ها و سپس ۲۶ درصد مربوط به گربه‌ها و سه درصد مربوط به سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی بوده است.

وی افزود: بیشترین موارد حیوان گزیدگی‌ در حاشیه شهرها و روستاها و بیشتر توسط سگ اتفاق می‌افتد.

نهبندانی ادامه داد: بیماری‌های مشترک زیادی از حیوانات به انسان منتقل می‌شود که مهم‌ترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.

وی گفت: هر ماه نزدیک به هزار و ۷۰۰ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش می‌شود که این آمار به علت تمایل مردم به نگهداری حیوان خانگی و آگاهی نداشتن مردم در حال افزایش است.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهدی افزود: مردم باید آموزش ببینند و نحوه برخورد با حیوانات را برای پیشگیری از حیوان گزیدگی بیاموزند و در صورت گزش به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image