عملکرد معاونت درمان دانشگاه در دولت تدبیر و امید

IMAGEدر دولت تدبیر و امید موضوع سلامت به عنوان یکی از دغدغه های اصلی مسئولان بلند پایه کشور تبدیل شد

برنامه تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 93 با هدف کاهش سهم پرداختی بیماران بستری و جلوگیری از ارجاع بیماران برای خریددارو، تجهیزات، لوازم مصرفی پزشکی و خدمات تشخیصی درمانی به خارج از مراکز درمانی به اجرا در آمد و در این مدت علاوه بر دستیابی به این اهداف به دستاوردهای مهم دیگری نیز نائل آمده است.

با اقدامات انجام شده در قالب برنامه تحول نظام سلامت در حال حاضر سهم پرداختی بیماران بستری (در مناطق شهری) به میزان 6 درصد در خدمات و 10 درصد برای دارو و ملزومات مصرفی و برای بیماران روستایی در قالب نظام ارجاع به میزان 3 درصد در خدمات و 5درصد برای دارو و ملزومات مصرفی رسیده است.

با اجرای این برنامه سهم پرداختی بیماران بستری در مناطق شهری 44 درصد و روستاییان 58 درصد کاهش یافت که این امر گام موثری در راستای توسعه عدالت در سلامت به شمار می رود.

کاهش سهم پرداختی بیماران علاوه بر کنترل و نظارت دانشگاه، به طور مستمر مورد ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز قرار می گیرد و در این راستا،نظام تبادل اطلاعات و سامانه های مختلف برای دریافت میزان هزینه کرد دانشگاه ها، در وزارت بهداشت تنظیم و ابلاغ شد.

راه اندازی سامانه سپاس در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله اقداماتی است که بدین منظور صورت گرفته است و بر اساس آن  تمامی بیمارستانهای زیر پوشش HIS خود را منطبق براستانداردهای این سامانه  نمودند.

ارتقا ویزیت پزشکان در کلینیک های دانشگاهی از دیگر مواردی است که در قالب برنامه تحول نظام سلامت به آن تاکید شده است و بر این اساس 500 پزشک متخصص در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه خدمات ویزیت را بر اساس استاندارد ارائه می دهند.

حوزه درمان با توجه دولت تدبیر و امید و مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توانسته است گام های موثری را در راستای خدمات رسانی به مجاوران و زائران بارگاه ملکوتی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) بردارد.

در سال های گذشته حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با کمبودهای بسیار زیادی  به ویژه در بخش تخت های بیمارستانی مواجه بود و این در حالی است که در یک سال اخیر شش بیمارستان جدید  به مجموع بیمارستان های این دانشگاه با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ تخت بستری افزوده شد.

نوسازی بافت فرسوده بیمارستان های زیر پوشش از دیگر اقدامات مهم در راستای ارتقاء کیفی و کمی خدمات به شمار می رود که نمونه بارز این اقدام مهم را می توان در ارتقاء هتلینگ بیمارستان قائم(عج) مشاهده نمود.

بیمارستان قائم(عج) با عمری بیش از ۵۰ سال با مشکلات عدیده زیربنایی و تاسیساتی مواجه بود که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت و ارتقاءکیفیت خدمات هتلینگ تحولی اساسی در این مرکز ایجاد شد و در این راستا ۱۸ هزار متر مربع در قالب ۱۵ بخش زیر پوشش این طرح قرار گرفت.

در حال حاضر دیگر بیماری در راهروهای این بیمارستان بستری نمی شود و سطح کیفی خدمات نیز در این مرکز رشد یافته است.

گام مهم دیگر در این مرکز ایجاد اورژانس متمرکز در بیمارستان قائم (عج) و حضور پزشکان متخصص طب اورژانس در این بخش است که بسیاری از مشکلات را در این حوزه مرتفع نمود.

بیمارستان شریعتی به عنوان قطب درمانی در غرب مشهد تبدیل شده است که علاوه بر خدمات رسانی به مردم مشهد به ساکنان شهرهای طرقبه و شاندیز خدمات ارائه می دهد.

ساخت بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از دیگر اقدامات در راستای گسترش خدمات به شمار می رود و در حال حاضر این بیمارستان با ضریب اشغال تخت ۷۰ درصدی به مرکز درمانی شرق کشور تبدیل شده است.

این بیمارستان از اردیبهشت سال گذشته راه اندازی شد و در حال حاضر بیشتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی در آن ارائه می شود و ایجاد بخش جراحی مغز و اعصاب کودکان و جراحی ارتوپدی و تروما کودکان از برنامه های در پیش روی این مرکز به شمار می رود.

تقویت بیمارستان دکتر شیخ و گسترش خدمات انکولوژی کودکان با هدف کاهش زمان انتظار برای دریافت خدمات درمانی از دیگر برنامه های در دست اجرای معاونت درمان است.

فرسوده بودن بیمارستان امام رضا(ع) و کمبود امکانات همواره یکی از مشکلات حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رفت و در این راستا ساخت بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا(ع) ۲ را می توان به عنوان انقلابی در گسترش خدمات بیمارستانی دانست.

آماده بهره برداری بودن کلینیک های ویژه در راستای ارتقاء خدمات ویزیت و اجرای برنامه تحول نظام سلامت  از دیگر برنامه های معاونت درمان است و براین اساس به زودی شاهد بهره برداری از چندین پروژه در این راستا خواهیم بود.

بر این اساس و بنا بر ابلاغ اعتبارات برنامه تحول نظام سلامت از سال ۹۳ عملیات عمرانی ساخت چهار کلینیک ویژه در چهار قسمت شهر مشهد (مناطق سیدی، زکریا، سه راه فردوسی و سی متری طلاب ) انجام  شده است.

همچنین در این معاونت عملیات ساختمانی هفت کلینیک ویژه در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه، زیر نظر شبکه های بهداشتی و درمانی بردسکن، تایباد، چناران، خواف، سرخس، قوچان و کاشمر از سال ۹۲ آغاز شده که بخش زیادی از این طرح ها به بهره برداری رسیده است.

کلید خوردن پروژه مهم مرکز پایش مراقبت های درمانی (mcmc)  از دیگر پروژه های مهم در دست اجرای این معاونت به شمار می رود که  با اجرای آن تمام بیمارستان ها در سطح استان به هم متصل شدند . مدیریت تخت های بیمارستانی برای اعزام بیماران از شهرستان ها به دیگر مراکز از مهمترین مزایای این پروژه است.

این معاونت اقدام به برنامه ریزی به منظور انجام فعالیت های مرتبط با ROP در راستای برنامه عملیاتی بهبود مراقبت تکاملی در بخش های مراقبت نوزادان، برنامه ریزی جهت اجرای برنامه ۲۴۷ و ۷۲۴ در راستای برنامه عملیاتی توسعه خدمات Primary PCI جهت بیماران سکته حاد قلبي در بیمارستان‌های ۲۴۷  و توسعه خدمات ترومبولیتیک تراپي جهت بیماران سکته مغزي در بیمارستانهاي ۷۲۴  را به اجرا رسانده است.