ارائه خدمات متنوع درمانی و غربالگری بیماری‌های غیر واگیردار در کلینیک فوق تخصصی بیمارستان هاشمی‌نژاد

در یکی از مناطق کم‌برخوردار و پرجمعیت مشهد مقدس و توسط دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ارائه می‌شود

در سه ماهه نخست امسال، انجام 4200 عمل جراحی در بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهدرییس بیمارستان هاشمی‌نژاد از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راه اندازی کلینیک شهید هاشمی نژاد در سال گذشته در این مرکز اظهار کرد: در این کلینیک خدمات متنوع درمانی و غربالگری بیماری‌های غیر واگیردار به مراجعین ارائه می شود.

دکتر موسوی در گفتکو با وب دا خاطر نشان کرد:به جهت اینکه در منطقه‌ی کم‌برخوردار غرب مشهد، همه‌ی مردم به جهت محدودیت امکانات شخصی امکان گرفتن نوبت غیر حضوری را ندارند یا اینکه تمایل‌شان بیشتر به نوبت حضوری است به همین جهت، تصمیم گرفته شد که هر روز نیمی از نوبت‌ها به صورت حضوری به مراجعین ارائه شود.

وی با بیان اینکه در این کلینیک هفته‌ای دو روز آموزش و مشاوره‌ی همگانی به صورت رایگان در خصوص بیماری‌ها، پزشکان و سایر اطلاعات مربوط به کلینیک به بیماران ارائه می‌شود گفت: هنگامی که بیمار به کلینیک تخصصی هاشمی‌نژاد مراجعه می‌کند ابتدا همکاران میز خدمت که کادر پرستاری هستند و اطلاعات کافی از بیماری‌ها و پزشکان دارند، با پرسش‌هایی که در جهت روشن‌سازی علت مراجعه و نوع بیماری از بیماران دارند وی را به پزشک مناسب راهنمایی می‌کنند تا وقت بیمار گرفته نشود و هزینه‌ی اضافی متحمل نگردد.

رییس بیمارستان هاشمی‌نژاد ادامه داد: یکی از اهداف میز خدمت در کلینیک‌های ویژه، فرهنگ‌سازی و رشد دادن آگاهی‌های عمومی در زمینه‌ی بیماری‌ها و پزشکان متخصص است که نتیجه‌ی این کار، دسترسی راحت‌تر و سریع‌تر بیماران به پزشک و امکانات درمانی بهتر می‌باشد.

دکتر موسوی گفت:‌ 4 پزشک اصلی کلینیک در زمینه ارتوپدی، غدد مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی به صورت اینترنتی نوبت‌دهی می‌شوند گفت: با بالا رفتن آگاهی شهروندان ساکن منطقه و اینکه متوجه شوند نوبت اینترنتی برای راحتی خود آنها تدارک دیده شده، بزودی تمام پزشکان به صورت اینترنتی نوبت‌دهی می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: برخی بخش‌های کلینیک ویژه به صورت آموزشی درمانی ارائه خدمت می‌کنند که استادان دانشگاه و اعضای هیأت علمی هم در نوبت صبح در کلینیک حضور داشته باشند که باز هم به نفع شهروندان و مراجعین می‌باشد.

رییس بیمارستان شهید هاشمی نژاد با بیان اینکه در سطح مشهد 5 بیمارستان کار غربالگری سرطان را انجام می‌دهند گفت: در کلینیک بیمارستان هاشمی‌نژاد نیز آزمایشات و تست‌های لازم برای غربال سرطان برای شهروندان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه کلینیک و نیز بخش آندوسکوپی و کلونوسکوپی نیز فعال است و در خدمت شهروندان می‌باشد گفت: به طور میانگین بین 400 تا 500 نفر در روز مراجعه داریم که نسبتا پذیرش بالایی است و با نظر‌سنجی که از بیماران داشته‌ایم میزان رضایت‌مندی شهروندان از خدمات این کلینیک بسیار بالا می‌باشد.

دکتر موسوی خاطر نشان کرد:‌ در حال حاضر، برای بیمارانی که از شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نظام ارجاع به این مرکز ارجاع می‌شوند کلیه خدمات به صورت رایگان می‌باشد.

وی یادآور شد: کلینیک‌های تخصصی بر اساس نوع تخصص تقسیم‌بندی شده که در برخی قسمت‌ها سه پزشک متخصص و در بعضی دیگر 4 نفر حضور دارند و کلینیک از ساعت 7.30 صبح تا 7 شب به صورت یک‌سره به شهروندان خدمت می‌دهد.

وی با بیان اینکه این کلینیک مهر ماه سال گذشته افتتاح شده گفت:‌ تنها خدمتی که برای آن بیمار به سایر مراکز اعزام می‌شود ام‌آر‌آی است که مسؤولین بیمارستان تلاش می‌کنند این بخش را نیز راه‌اندازی کنند.

سرپرستار بخش آنکولوژی کلینیک‌ویژه بیمارستان هاشمی‌نژاد نیز به وبدا گفت: در این بخش، پس از مصاحبه با مراجعین و انجام مقدمات، آزمایشات لازم از متقاضیان غربال به عمل می‌آید تا بتوانیم موارد ابتلا به سرطان را در افراد شناسایی و آنها را برای درمان به مراکز درمانی ارجاع دهیم.

بهاره قائمی افزود: حدود سه ماه است که این مرکز راه‌اندازی شده و در این مدت، استقبال مردم بسیار خوب بوده است.

وی گفت: ما اطلاعات لازم را به مراجعین ارائه می‌کنیم تا میزان آگاهی آنان در زمینه‌ی بیماری‌های غیر واگیردار را بالا ببریم و نشانه‌های این بیماری‌ها را به آنها بشناسانیم.

وی خاطر نشان کرد: سطح دانش عمومی در این منطقه نسبتا پایین است و برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیردار نیاز است که اطلاع‌رسانی وسیع‌تری از سوی نهادهای اجتماعی به مردم انجام شود که در این راستا شهرداری‌های مناطق و فرهنگ‌سراها می‌توانند نقش مؤثری داشته باشند.

وی همچنین از خدمات درمانی در بخش آنکولوژی یاد کرد و گفت: در این بخش که در طبقه سوم کلینیک قرار دارد خدمات شیمی‌درمانی هر روز صبح و عصر به بیماران ارائه می‌شود و دو روز آخر هفته فقط صبح‌ها این خدمت داده می‌شود.

وی گفت:‌ پیش از ا ین، شهروندان باید به نقاط و مراکز درمانی دورتری برای این خدمات مراجعه می‌کردند که با اجرای طرح تحول نظام سلامت، این امکان در تمام نقاط کلان‌شهر مشهد فراهم شده است.