بازدید از 54 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در راستای پیشگیری و کنترل کووید-19

  • PDF

بازدید تیم های بهداشت محیط از 31 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: درقالب طرح بسیج ملی مقابله محیطی با ویروس کرونا تا کنون 54 هزار و 300 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه انجام شده است.

مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بسیج مقابله محیطی با کووید‏-۱۹ از ابتدای شیوع ویروس کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه در حال اجراست و تا زمان حذف این ویروس نیز ادامه خواهد داشت گفت: در این راستا ۱۸۰ تیم بازرسی بهداشت محیط در مشهد و شهرستان های تابعه با هدف پیشگیری از کرونا بر فعالیت واحدهای تولید و عرضه مواد غذایی و مراکز پرتردد نظارت دارند.

وی با اشاره به اینکه در این مدت تعداد ۱۲ هزار و 600 امکنه عمومی مورد بازدید و نظارتهای بهداشتی قرار گرفته است خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری و کنترل ویروس کووید‏-۱۹ دستورالعمل های بهداشتی به تمامی اماکن عمومی ارسال شده است و در صورت تخلف با جدیت برخورد خواهد شد.

مهندس حسنی گفت: در قالب این برنامه 606 واحد صنفی توزیع مواد غذایی و 301 امکنه عمومی متخلف به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی با هماهنگی مقام قضایی تعطیل شده اند.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه بسیج مقابله محیطی با کووید ‏-۱۹ و نظارت بر واحد های صنفی تهیه و توزیع غذا، اماکن عمومی و مکان های پر ازدحام تا پایان شکست کرونا ادامه خواهد داشت تصریح کرد: مردم همکاری خوبی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا دارندوبا توجه به فعالیت های آگاهی بخشی و اطلاع رسانی رسانه ها به ویژه رسانه ملی، آگاهی مردم در خصوص بیماری کرونا افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه بازدید مشترک با اتاق اصناف از واحد های صنفی و اماکن عمومی نیز باعث شناسایی واحد های متخلف وبرخورد با آنها شد، بیان کرد : با مراکزی که به صورت غیر مجاز فعالیت می کردند نیز از طریق ارگان های مربوطه برخورد قانونی شد.

تدوین و ابلاغ دستورالعمل های پیشگیری از کووید-19 در میان گروه های خبری

  • PDF

026.jpg - 15.78 کیلو بایترییس اداره مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گروه‌های خبری، خبرنگاران و عکاسان باید اصول پیشگیری از کرونا را در حین خدمت بر طبق راهنمای پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹ وزارت بهداشت رعایت کنند.

دکتر زهرا نهبندانی در گفت وگو با وب دا افزود: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهنمای پیشگیری و کنترل کرونا را برای مشاغل مختلف تدوین کرده است که گروه‌های خبری یکی از این مشاغل به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: راهنمای پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ به رسانه‌های فعال در مشهد و استان خراسان رضوی شامل خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، صدا و سیما و سایت‌های خبری جهت اجرا ابلاغ شده است.

رییس اداره مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به نوع کار گروه‌های خبری و مراجعات مکرر آنها به مناطق گوناگون و تماس با افراد مختلف جهت تهیه خبر و گزارش، این راهنما به منظور پیشگیری و کنترل همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در میان همه دست‌اندرکاران خبری از جمله سردبیرها، خبرنگاران، عکاس‌ها و رانندگان گروه‌های خبری تهیه شده است. 

دکتر نهبندانی با اشاره به مهم‌ترین موارد پیشگیری از کرونا بر طبق راهنمای مزبور گفت: رعایت بهداشت فردی شامل پرهیز از روبوسی، دست دادن و شست و شوی مرتب دستها، استفاده از ماسک و دستکش، توجه به فاصله اجتماعی در تهیه گزارش به میزان یک و نیم متر، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ و عمومی، پرهیز از اعزام خبرنگار به شهرهای دیگر، استفاده از میکروفن آویز و ضد عفونی همه میکروفن‌ها پس از هر بار مصاحبه، کاهش ساعات حضور کاری و کاهش تعداد افراد همکار در گروه‌های خبری از این جمله است. 

وی اضافه کرد: بر اساس این راهنما  تهیه اخبار و گزارشها از مسوولان حتی الامکان باید به صورت غیر حضوری و مجازی باشد و خبرنگاران باید از شرکت در نشست‌های خبری غیر ضروری به ویژه در محیط سربسته خودداری کنند و در صورتی که به اجبار نشست خبری در محیط‌های بسته برگزار می‌شود در سالن های بزرگ با تعداد افراد محدود و با رعایت فاصله حداقل دو متر برپا شود.

تاثیر مستقیم سلامت محیط کار بر تمام ابعاد سلامتی افراد

  • PDF

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر حفظ و تامین سلامت محیط کار شاغلین گفت: سلامت محیط کار تاثیری مستقیم برتمام ابعاد سلامتی افراد دارد.

به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان اول در ویدئوکنفرانس گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای که  با حضور معاونین بهداشت و مسئولین سلامت محیط و کار شهرستانهای تابعه دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: سلامت محیط کار شاغلین علاوه بر تاثیری که بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی فرد می گذارد، خانواده این افراد را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی ارتباط بین مدیران و کارفرمایان با کارکنان همچنین سلامت فضای فیزیکی محل کار را بسیار با اهمیت و آن را زیرساختی جهت ارتقاء کار شاغلین و تسری آن به خانواده و در نتیجه جامعه برشمرد.

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به شیوع کرونا در کشور، تلاش بازرسان سلامت حرفه ای در کنترل این بیماری در محیط های کاری، کارخانه ها و کارگاه ها را بسیار اثربخش خواند و گفت: با توجه به موقعیت استان خراسان رضوی به عنوان یکی از قطب های مهم صنعتی کشور، خصوصاً صنایع غذایی و لزوم عدم توقف این صنایع در بحران بوجود آمده، خوشبختانه با برنامه ریزی، نظارت و تلاش همکاران و بازرسین بهداشت حرفه ای و مشارکت مدیران صنایع و کارخانه ها، با کمترین آسیب و مشکل توانستیم این بیماری را در این واحدها کنترل نمائیم.

دکتر قلیان  ضمن قدردانی از تلاش تمام همکاران این حوزه و با اشاره به شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در سالجاری باعنوان «همه گیری جهانی را متوقف کنیم» اظهار امیدواری نمود با اقدامات و مداخلات صورت گرفته در این حیطه بتوانیم به سلامت و با موفقیت این بحران را پشت سربگذاریم.

 

 

ثبت اطلاعات بیش از 35 هزار نفر از شاغلین غربالگری شده کرونا در سامانه سلامت

  • PDF

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اهمیت کنترل عوامل شغلی و مرتبط با کار در پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از ویروس کرونا در مناطق تحت‏-پوشش دانشگاه ، بسیج بهداشت حرفه ای برای مقابله با کووید – 19 از ابتدای اسفند ماه سال گذشته اجرایی شد.

مهندس فرشید وفا در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در همین راستا و با تاکید بر صیانت کلیه کارکنان اعم از کارگران، کارمندان اداری، مدیران، کادر بهداشتی و درمانی برنامه تشدید نظارت بهداشت حرفه ای با هدف مقابله با کروناویروس در حال اجراست.

وی خاطر نشان کرد: کلیه بازرسان بهداشت حرفه ای حوزه بهداشت دانشگاه با جلب مشارکت حداکثری مسئولان بهداشت حرفه ای کارگاهها و صنایع و فعال سازی تشکیلات بهداشت حرفه ای شامل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار، ایستگاه بهگر، خانه بهداشت کارگری، مرکز بهداشت کار و مراکز معاینات شغلی در این زمینه فعالیت می نمایند.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،تشدید بازرسی از کارگاه ها و کارخانجات، محیط کاری اداری و دارای مراجعات زیاد، محیط های کشاورزی و دامداری، کارگاه های روستایی و مشاغل خانگی، محل های تجمع کارگران فصلی ، بیمارستانها و مراکز ارائه دهنده خدمات معاینات شغلی را از اهم اقدامات در راستای کنترل این بیماری برشمرد و گفت: آموزش114 هزار نفر از شاغلین، توزیع حدود 27 هزار بسته آموزشی، بیش از19هزار مورد بازرسی از کارگاه ها و1130 مورد بازرسی ازجایگاه های عرضه سوخت،  16مورد بازرسی از زندانها،173 مورد بازرسی از کمپ های کارگری و مراکز تجمع کارگران و 688 مورد بازرسی از بیمارستان ها و مراکز خدمات جامع سلامت،101مورد کارگاههای ساخت و ساز و 12450مورد گندزدایی واقدام درخصوص تهویه در کارگاهها را مهمترین برنامه های گروه سلامت کار معاونت بهداشت در راستای مقابله با کووید – 19 می باشد.

وی با اشاره به اینکه 790 کارگاه دارای تشکیلات بهداشت حرفه ای با 300 کارشناس بهداشت حرفه ای شاغل در بخش خصوصی و 429 کارگاه دارای ایستگاه بهگر،316 کارگاه دارای خانه بهداشت کارگری، 28 کارگاه دارای مرکز بهداشت کار در زمینه پیشگیری از بیماری کرونا فعال می باشند  گفت: در این برنامه تا کنون تعداد 400 کارگاه در زمینه مقابله با کرونا ، خوداظهاری اقدامات خود را گزارش نموده اند، تعداد 73920 نفر از شاغلین هنگام ورود به کارگاه ها از طریق تب سنجی ، بررسی علائم ظاهری و پرسشگری غربالگری شده  و اطلاعات تعداد 35 هزارو 187 نفر از شاغلین غربالگری شده ، در سامانه  salamat.gov.ir  ثبت گردیده است.