اجرای 40 برنامه در حوزه بهداشت نانوایان/تاکید رئیس دانشگاه بر حفظ کیفیت نان

  • PDF

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: نان نقش مهمی در سبد مصرفی خانواده ها دارد از همین رو مرکز بهداشت دانشگاه 40 برنامه برای حفظ بهداشت نانوایان برای آنها برگزار کرده است.

به گزارش وب دا، دکتر دارابی در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت ، زنان و خانواده که در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه نان نقش مهمی در سبد مصرفی خانواده ها به خصوص قشر مستضعف دارد، عنوان کرد: با توجه به پیگیری های وزارت صنعت و معدن و تجارت و اتحادیه نانوایان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کیفیت نان اما باز هم باید گفت که کیفیت نان از شرایط خوبی برخوردار نیست.

وی افزود: در برخی از نانوایی ها اگر فردی نان کنجدی طلب نکند نان کوچکتری با کیفیت بسیار پایین تری به فرد می دهند، از همین رو توصیه می کنم به نانوایی ها در خصوص این رفتار تذکر داده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 40 برنامه در مراکز بهداشت برای نانوایان برگزار شده است تا با نکات بهداشتی در حوزه تولید نان آشنا شوند، بیان کرد: باید تمام مراحل تهیه نان را از مرحله کشت گندم، نقل و انتقال گندم به کارخانه، شرایط نگهداری گندم در سیلو و تهیه ارد و پخت نان  به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا نان با کیفیت در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

دکتر میری، رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی  با اشاره به اینکه تعداد 5845 نانوایی یارانه ای و 2306 نانوایی آزاد پز در سطح استان فعالیت می کنند، ابراز کرد: 39 کارخانه تولید آرد نیز در این استان فعالیت می کنند که از لحاظ کپک و اسیب به گندم، دپوی انبار خارج از سیلو در سال های گذشته مورد بررسی قرار گرفت که خوشبختانه امسال شاهد دپوی گندم در خارج از سیلو نبودیم و همین امر باعث می شود تا گندم کیفیت مطلوب خود را حفظ کند.

وی با بیان اینکه در حوزه بررسی کیفیت نان با چالش هایی روبرو هستیم که از آن جمله می توان به خرید تضمینی گندم، مدیریت آفات و استفاده از سموم و کودهای شیمیائی و روش نامناسب برداشت که همراه با کاه، شن و خاک است اشاره کرد، اظهار کرد: در حوزه سیلو ها نیز تفکیک گندم از لحاظ کیفیت ، وجود آزمایشگاه و ... مدنظر است که باید در سیلوها این موارد رعایت شود تا کیفیت گندم حفظ شود.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در کارخانه آرد نیز باید سبوس گیری مطابق استانداردها انجام شود که خوشبختانه در این زمینه اخیرا سبوس مناسبی در آرد حفظ می شود، ادامه داد: تکنولوژی پخت و پز ، فضای فیزیکی و بهداشت فردی و محیطی نیز از جمله مواردی است که در حوزه پخت نان در نانوایی ها اهمیت دارد.

دکتر میری با بیان اینکه نانوایی ها به دلیل هزینه های جانبی با افزودنی هایی به نان سعی می کنند تا به سود مورد نظر خود برسند، گفت: افزودن کنجد، سبزی، سیب زمینی و ... به نان  به منظور بالا بردن قیمت و سود بیشتر در نانوایی ها رخ می دهد که این موارد مورد تایید بهداشت نیست.

وی افزود: فضای فیزیکی تهیه نان نیز باید دور از آلودگی باشد و براساس شاخص های اداره بهداشت باشد تا نان کیفیت بهتری داشته باشد همچنین تکنولوژی پخت نان نیز برای استفاده از حرارت غیر مستقیم مورد تاکید است که با توجه به گرانی این تجهیزات نانوایی به خرید این وسایل اهمیتی نمی دهند.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه تعداد 5515 نانوایی بهسازی شده و در مجموع در شش ماه سال 98 از سوی دانشگاه علوم پزشکی تعداد 24464 بازدید از نانوایی ها صورت گرفته است، عنوان کرد: عدم انطباق نمک و عدم انطباق ph با میزان آرد از دیگر موارد مورد تاکید است اما متاسفانه نانواها افزودن نمک بیش از استاندارد را به دلیل بی کیفیت بودن آرد اعلام می کنند بنابراین متوجه می شویم برای تهیه نان مناسب باید تمام مراحل از مزرعه تا خانه مورد تاکید و بررسی قرار گیرد.

دکتر میری با بیان اینکه خوشبختانه افزودن جوش شیرین به نان تا حدودی زیادی کنترل شده است، ادامه داد: بیشترین عدم انطباق نمک با آرد در نان های لواش مشهود است که پیشنهاد می شود برای بهبود کیفیت نان، اصلاح نرخ نان ،اعطای تسهیلات ارزان قیمت به نانوایی، تشدید نظارت و پشتیبانی از فعالیتهای تبلیغی و جریان سازی در دستور کار قرار گیرد.

جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با بیان اینکه کیفیت نامطلوب مواد غذایی می تواند آسیب جدی در دراز مدت به مردم وارد کند و هم هزینه های درمان را افزایش دهد،تا در نهایت توان نیروی کار ما را تقلیل دهند،  عنوان کرد: ذائقه ایرانی به سمت نان است و نان یکی از مهم ترین کالاهایی است که در سبد غذایی مردم جا دارد بنابراین برای حفظ کیفیت آن باید تلاش شود اما افزایش قیمت نان بدون تغییر کیفیت آن نتیجه درستی ندارد بنابراین باید در مرحله اول نانوایی ها کیفیت نان را افزایش دهند و بعد مردم با مشاهده بالا رفتن کیفیت نان به افزایش قیمت رضایت دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به اینکه باکمک گرفتن از طرح افزایش کیفیت نان آستان قدس رضوی، به صورت پایلوت 10 درصد نانوایی های استان  به کیفیت مطلوب نزدیک می شود ، بیان کرد: چون نان با قشر محروم جامعه در ارتباط است بنابراین اجرای طرح افزایش کیفیت نان می تواند رضایت مندی را در بین مردم افزایش دهد.

در این نشست بررسی طرح های آسیب شناسی اجتماعی شهرستان زاوه به عنوان پایلوت استانی و دلایل بالا رفتن آمار طلاق در استان نیز توسط مسئولین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کارگروهاجتماعی.فرهنگی.سلامت.زنان وخانواده

کارگروهاجتماعی.فرهنگی.سلامت.زنان وخانواده

کارگروهاجتماعی.فرهنگی.سلامت.زنان وخانواده

انتصاب رییس مرکز بهداشت ثامن شهرستان مشهد

  • PDF

انتصاب مدیر شبکه بهداشت و درمان سرخسمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حکمی رییس مرکز بهداشت ثامن را منصوب کرد.

به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان اول ضمن قدردانی از تلاش های دکتر مهدی ایزدپناه در دوران تصدی مسئولیت، دکتر حمید رضا حسین زاده را به عنوان رییس مرکز بهداشت ثامن منصوب نموده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این حکم اظهار امیدواری کرده است: با اتکال به خداوند متعال و استفاده از تجربیات مدیران ستادی و سایر همکاران در راستای ارتقای سطح سلامت مردم و شاخص های بهداشتی منطقه تحت پوشش کوشا باشید.

ضرورت رعایت بهداشت فردی در پیاده روی زائران اربعین سالار شهیدان

  • PDF

اعزام تیم درمانی بسیج جامعه پزشکی برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینیهمه ساله همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری اباعبدالله حسین (ع) و نزدیک شدن به اربعین سالار شهیدان، خیل عظیمی از عاشقان امام حسین(ع) با پای پیاده جهت شرکت در مراسم اربعین حسینی به سمت کربلا معلی حرکت می کنند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگفتگو با وب دا با بیان اینکه عدم رعایت موازین بهداشتی و بهداشت فردی احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با آب و غذا را در این جمعیت افزايش می دهد اظهار کرد: با رعایت نکاتی ساده ولی پر اهمیت میتوان ضمن افزایش امنیت مواد غذایی از بروز مسمومیت های غذایی در عزاداران حسینی پیشگیری نمود.

دکتر فرهمند رعایت بهداشت فردی را یکی از نکات مهم بهداشتی درزائرین پیاده‌ اربعین برشمرد و تصریح کرد: شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون جهت جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی مخصوصاً عفونت‌های گوارشی و تنفسی ضروری است.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذای مورد نیاز، اظهار کرد: هرگونه پخت و پز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي انجام شود و تمامی افراد درگير در تهیه و توزیع مواد غذایی بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت را داشته باشند.

دکتر فرهمند با بیان اینکه مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد، یادآور شد: توصيه می شود از مواد غذايي بسته بندي شده ای كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود.

قائم مقام معاون بهداشت با تاکید بر اینکه در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود اظهار داشت: افراد باید از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني یعنی بیشتر از دو ساعت، خودداري کنند و در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در دمای زير چهار درجه سانتي گراد يا در دمای بالاي ۶۳ درجه سانتي گراد و روي شمعك گاز نگهداري شوند تا درجه حرارت ماده غذايي به زير ۶۳ درجه نرسد.

وی با تاکید بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی خاطر نشان کرد: توصیه می شود تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای توزیع بین زائرین استفاده شود، همچنین در صورت تهیه نوشیدنیهای باز از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.

دکتر فرهمند همچنین ضمن تاکید بر استفاده از لیوان های یکبار مصرف جهت توزيع آب و شربت در بين زائران پیاده گفت:  ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، باید به طور مستمر شستشو و گندزدايي شوند و برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به ضرورت رعایت بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های اسکان زائران پیاده تاکید نمود در سرویس های بهداشتی ضمن رعايت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدايي مستمر و نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب ظروف محتوي مايع دستشويي اقدام شود.

وی از زائران خواست شستشوی مکرر دست ها با صابون را در این سفر معنوی مد نظر داشته باشند.

دکتر فرهمند درباره پسماند های تولید شده در این ایام نیز گفت: پسماند هاي توليد شده باید به شکل بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع شوند و ضروری است هر کاروان در مسیر پیاده روی سطل يا كيسه جهت جمع آوري زباله ها و پسماندهای تولید شده را داشته باشد.

ورزش منظم، تغذیه سالم و کنترل فشار خون مغز را سالم نگه می دارد

  • PDF

استفاده از سلول های بنیادی  در درمان بیماری های مغز و اعصاب در یکی از شرکتهای دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهدقائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به موارد پیشگیری از آلزایمر گفت: ورزش منظم، تغذیه سالم و کنترل فشار خون تنها برای قلب مفید نیست،‌ بلکه مغز را نیز سالم نگاه می دارد.

دکتر کاظم فرهمند در گفتگو با وب دا با بیان اینکه: شیوه های زندگی سالم کمک کننده به حفظ حافظه در سالمندی است خاطر نشان کرد: داشتن روابط اجتماعی با دوستان و خانواده، اقدامی بسیار موثر برای حفاظت مغز از خطر زوال عقلی است همچنین افرادی که در برنامه غذایی خود از ویتامین های C و E استفاده می کنند،‌ کمتر به این بیماری مبتلا می شوند.

وی با بیان اینکه رژیم غذایی سرشار از سبزی ها و ماهی بهترین راهکار برای کاهش احتمال بروز زوال عقل و آلزایمر است. اذعان کرد: متناسب نگه داشتن بدن اقدام مهمی برای پیشگیری از آلزایمر است ورزش کردن به طور منظم می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا 50 درصد کاهش دهد.

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: مصرف منظم داروهای مسکن مانند آسپرین خطر ابتلا به آلزایمر را در مبتلایان به آرتریت کاهش می دهد البته این روشی موثر برای کاهش خطر بروز آلزایمر در همه افراد نیست این داروها می توانند عوارض جانبی خطرناکی مانند مشکلات کلیوی و کبدی و نیز بروز زخمهای معده را در پی داشته باشند.

دکتر فرهمند در ادامه اذعان کرد: محققان می گویند افراد سیگاری بیشتر از دیگران احتمال دارد که دچار اختلال زوال عقل یا آلزایمر شوند کسانی که ژن زمینه ساز این بیماری را ندارند، با سیگار کشیدن می توانند تا 70 درصد احتمال ابتلای خود را افزایش دهند همچنین اجتناب از مصرف مواد مخدر یک توصیه برای تمام زندگی است اما بد نیست بدانید مواد مخدر مثل قرص های اکستازی می توانند آسیب های طولانی مدتی روی مغز برجای بگذارند و مشکلاتی برای یادگیری و حافظه به وجود آورند و حتی باعث اختلال مشاعر و زوال عقل در آینده شوند.

وی با تاکید بر مصرف مواد غذایی مفید، اظهار کرد: برای پیشگیری از آلزایمر می توان مصرف سیب و زردچوبه را مد نظر قرار داد این دو ماده غذایی دشمنان آلزایمر هستند خوردن روزی 2 لیوان آب سیب یا سه عدد سیب بسیار به شما کمک می کند از طرف دیگر زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است.

آخرین اخبار