ارتباط موثر مصرف فست فودها با ابتلا به سرطان

  • PDF

شیوع روز افزون استفاده از غذاهای آماده یا فست فود موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود .

به گزارش وب دا ، به گفته یک متخصص رادیو تراپی انکولوژی با اشاره به  اینکه جهش هایی که در زنجیره DNA که مجموعه اطلاعات ژنتیکی سلول می باشد منجر به تغییرات بدخیمی در سلولها می شود و این تغییرات ممکن است تحت تاثیر عوامل محیطی ایجاد شود  اظهار داشت : یکی از عوامل محیطی مهم رژیم غذایی است که می تواند احتمال جهش را در DNA افزایش دهند.

دکتر فاطمه ورشویی تبریزی با بیان اینکه شیوع روز افزون استفاده از غذاهای آماده یا فست فوت از نظر تاثیر آن بر افزایش سرطان جای نگرانی است خاطر نشان کرد : استفاده کمتر از رژیم غذایی سالم ،کاهش مصرف رژیم غذایی حاوی میزان مناسب الیاف گیاهی یا فیبر ، کاهش مصرف سبزیهای سالم ، افزایش مصرف چربی و کربوهیدرات بخاطر  مصرف غذاهای آماده و در کنار آن کمتر شدن فعالیت فیزیکی از جمله عوامل خطر ساز ابتلاء به سرطان به شمار می رود .

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا اشاره به اینکه مصرف چربی زیاد و مصرف اندک الیاف گیاهی باعث افزایش سطح استروژن در خانم ها شده که همراه با افزایش خطر سرطان سینه است افزود: چربی های بالا در برخی از غذاهای آماده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ، پروستات ، آندومتر(رحم) و تخمدان را نیز  افزایش می دهد .

وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد گوش قرمز ، سرخ کردن ، کبابی کردن خطر ابتلا به سرطان گوارش به ویژه روده بزرگ را افزیاش می دهد گفت : با مصرف غذاهای سنتی و تهیه شده در منزل که میزان قابل توجهی الیاف گیاهی دارند می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد .

این متخصص رادیو تراپی انکولوژی افزود: مصرف سبزی بخصوص اشکال نپخته و میوه ها حاوی مقادیر قابل توجه از مواد آنتی اکسیدان شامل ویتامین C.A.E و نیز حاوی اسید فولیک ، هیدروکربن های موسوم به ترپن و لیکوپن ، ملاتونین ،سلنیوم  و روی می باشند که نقش محافظتی در مقابل سرطانها به ویژه سرطان های حفره دهان ، مری ، ریه ، معده ، روده ، حنجره ، پانکراس ، پستان و ثانه دارند .

دکتر فاطمه ورشویی با اشاره به اینکه تاثیر فست فودها در ایجاد وضعیت های ناخوشایندی مانند دیابت ، چاقی ، فشار خون بالا به ویژه در کودکان محرز شده است افزود: نوع غذا و شیوه تهیه آن به احتمال زیاد مدتها زمان لازم دارند تا باعث سرطان شود و با توجه به اینکه در  نوجوانان و کودکان مدت زمان طولانی تری در معرض مواد سرطان زا ناشی از تغذیه می باشند توجه به سلامت این گروه سنی برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر بسیار مهم است .