تاکید معاون غذا و دارو دانشگاه بر حمایت از داروهای تولید داخلی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی از کمبودها با توجه به وجود داروهای ژنریک تولید داخل با اثربخشی یکسان، غیر واقعی است اظهار کرد: پزشکان باید با علم به وجود داروهای ژنریک تولید داخل به تجویز نسخه، اقدام نمایند تا مردم دچار سرگردانی نشوند.

دکتر عباس اخگری با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از کالاهای ایرانی بر استفاده از داروهای با کیفیت تولید داخل، تاکید کرد.

دکتر اخگری در خصوص بروز برخی مشکلات بوجود آمده در انتقال ارز بیان داشت: این مشکلات در برخی موارد منجر به تأخیر در واردات برخی از اقلام دارویی و ایجاد کمبودهایی به صورت مقطعی شد که با پیگیری های مستمر سازمان غذا و دارو تسهیلات ویژه ای جهت تسریع در واردات مواد اولیه و داروهای مورد نیاز تصویب و اجرایی شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: با توجه به شرایط ویژه استان خراسان رضوی و عزیمت حجم بالایی از زائران و مجاوران بارگاه رضوی در ایام سال به شهر مقدس مشهد، موضوع پیش بینی ذخایر استراتژیک دارو و ملزومات مصرفی جهت مراکز درمانی و داروخانه ها با مشارکت و همراهی بخش خصوصی مدیریت و  برنامه ریزی های لازم انجام تا هموطنان گرامی دغدغه ای در حوزه دارو نداشته باشند.

وی بر توزیع مناسب و عادلانه دارو و شیرخشک توسط شرکت های توزیعی تاکید ویژه کرد و بیان داشت: در صورت مشاهده و دریافت گزارش هایی مبنی بر انجام تخلفاتی مبنی بر عدم توزیع عادلانه توسط شرکت های مذکور که منجر به ایجاد کمبودهای کاذب خواهد شد، برخورد قانونی شدید از سوی معاونت غذا و دارو دانشگاه صورت خواهد پذیرفت.

دکتر اخگری افزود: تیم های بازرسی این معاونت در بازه های زماني تعيين شده بر تامین و ارائه خدمات دارویی بیمارستان ها؛ مراکز درمانی؛ داروخانه ها و شرکت های پخش، نظارت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از خرید و فروش های سبدی و خارج از عرف، اقدامات قانونی لازم توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه انجام می پذیرد.

معاون غذا و دارو با اشاره به اینکه قیمت گذاری دارو در کمیسیون مربوطه صورت می پذیرد، تصریح کرد: میانگین افزایش قیمت دارو در سال جاری توسط سازمان غذا و دارو اعلام که این افزایش مشمول تمام اقلام دارویی نشده و در مواردی شاهد ثبات قیمتی و در مواردی نیز در راستای منطقی سازی قیمت با افزایش قیمت عرف مواجه شدیم.

وی تصریح کرد: از آنجایی که افزایش قیمت در حوزه دارو نسبت به سایر کالاهای اساسی اندک بوده و به دلیل همین قیمت پایین دارو نسبت به سایر کشورها، با پدیده قاچاق معکوس دارو و خروج دارو از کشور مواجه شدیم و به منظور مقابله با این پدیده از روش های مختلف از جمله سلسله نامه هایی به داروخانه ها و شرکت های پخش، اطلاع رسانی های لازم در خصوص تخلف خرید و فروش های سبدی و خارج از عرف توسط این معاونت صورت پذیرفته است.

دکتر اخگری در ادامه به مواردی از پرونده های قاچاق معکوس دارو که توسط پلیس فرودگاه و شبکه بهداشت و درمان تایباد کشف شده، اشاره نمود.

معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به عوارض ناشی از مصرف خودسرانه هرگونه دارو، اظهار داشت: مصرف داروها صرفا باید با تجویز پزشک و یا مشاوره داروساز صورت گیرد.

وی یادآور شد: مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شماره تماس 190 به صورت 14 ساعته از ساعت 8 الی22 (بجز ایام تعطیل) آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان عزیز در خصوص مواردی چون: عوارض ناخواسته ناشی از مصرف داروها، مقدار و نحوه مصرف داروها، نحوه نگهداری داروها، تداخلات داروها و مواد غذایی در هنگام مصرف همزمان و ... می باشد.

دکتر اخگری بر انجام اقدامات فرهنگی به منظور افزایش آگاهی های عمومی در خصوص عوارض مصرف عواقب غیر قابل جبران استفاده از کالاهای سلامت محور تقلبی و قاچاق توسط ارگان های دخیل در امر سلامت و بویژه صدا و سیما و رسانه ها توصیه ویژه کرد.

معاون غذا و دارو خاطر نشان کرد: از آنجایی که رسالت معاونت غذا و دارو دانشگاه، صیانت از سلامت آحاد مردم جامعه است لذا با هرگونه تبلیغ، خرید و فروش دارو حتی داروهای بدون نسخه در فضای مجازی که سلامت مردم را به مخاطره می اندازد برخورد قانونی لازم صورت می پذیرد.

وی افزود: ما بعنوان متولی تامین دارو و سلامت تمام تلاش خود را خواهیم کرد که نیازهای مردم شریف در حوزه دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی مرتفع و شاهد کمترین مشکلات در این حوزه‌ها باشیم.

در پایان، معاون غذا و دارو دانشگاه از رسانه ها و مردم عزیز خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف، احتکار، گران فروشی و ...  با اطلاع رسانی از طریق شماره تماس 38763914 و سامانه پیام کوتاه 100009293 این معاونت را یاری تا اقدامات قانونی لازم با همکاری تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی و سایر ارگان های ذیربط صورت پذیرد.