ضرورت رعایت بهداشت فردی در پیاده روی زائران اربعین سالار شهیدان

اعزام تیم درمانی بسیج جامعه پزشکی برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینیهمه ساله همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری اباعبدالله حسین (ع) و نزدیک شدن به اربعین سالار شهیدان، خیل عظیمی از عاشقان امام حسین(ع) با پای پیاده جهت شرکت در مراسم اربعین حسینی به سمت کربلا معلی حرکت می کنند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگفتگو با وب دا با بیان اینکه عدم رعایت موازین بهداشتی و بهداشت فردی احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با آب و غذا را در این جمعیت افزايش می دهد اظهار کرد: با رعایت نکاتی ساده ولی پر اهمیت میتوان ضمن افزایش امنیت مواد غذایی از بروز مسمومیت های غذایی در عزاداران حسینی پیشگیری نمود.

دکتر فرهمند رعایت بهداشت فردی را یکی از نکات مهم بهداشتی درزائرین پیاده‌ اربعین برشمرد و تصریح کرد: شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون جهت جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی مخصوصاً عفونت‌های گوارشی و تنفسی ضروری است.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذای مورد نیاز، اظهار کرد: هرگونه پخت و پز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي انجام شود و تمامی افراد درگير در تهیه و توزیع مواد غذایی بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت را داشته باشند.

دکتر فرهمند با بیان اینکه مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد، یادآور شد: توصيه می شود از مواد غذايي بسته بندي شده ای كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود.

قائم مقام معاون بهداشت با تاکید بر اینکه در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود اظهار داشت: افراد باید از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني یعنی بیشتر از دو ساعت، خودداري کنند و در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در دمای زير چهار درجه سانتي گراد يا در دمای بالاي ۶۳ درجه سانتي گراد و روي شمعك گاز نگهداري شوند تا درجه حرارت ماده غذايي به زير ۶۳ درجه نرسد.

وی با تاکید بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی خاطر نشان کرد: توصیه می شود تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای توزیع بین زائرین استفاده شود، همچنین در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.

دکتر فرهمند همچنین ضمن تاکید بر استفاده از لیوان های یکبار مصرف جهت توزيع آب و شربت در بين زائران پیاده گفت:  ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، باید به طور مستمر شستشو و گندزدايي شوند و برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به ضرورت رعایت بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های اسکان زائران پیاده تاکید نمود در سرویس های بهداشتی ضمن رعايت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدايي مستمر و نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب ظروف محتوي مايع دستشويي اقدام شود.

وی از زائران خواست شستشوی مکرر دست ها با صابون را در این سفر معنوی مد نظر داشته باشند.

دکتر فرهمند درباره پسماند های تولید شده در این ایام نیز گفت: پسماند هاي توليد شده باید به شکل بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع شوند و ضروری است هر کاروان در مسیر پیاده روی سطل يا كيسه جهت جمع آوري زباله ها و پسماندهای تولید شده را داشته باشد.